Тінькофф - чи варто брати кредит і які підводні камені вас чекають - Цікавий світ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Привіт читачі Цікавого Світу! Сьогодні, на прохання багатьох, я вирішила поділитися з вами реальним досвідом роботи з банком Тінькофф . Як і всі інші банки, вони не пропонують прозорості в своїх діях, що доводить невідомий початковий кредит на мапі, незрозумілі умови, деякі «заманухи» - типу переведи без відсотків гроші на інший кредит. Отже, почнемо з самого початку, щоб все було зрозуміло.

Тінькофф

Що мені сподобалося спочатку - не потрібно вводити свої паспортні дані. Тобто вводиш імейл і телефон - і вам передзвонює консультант, в принципі все просто. Вам розповідають про плюси роботи з кредитною карткою, замовчуючи про мінуси.

  • Вам не скажуть схвалений початковий ліміт на карті. Як би ви не просили сказати. Логічно - банк не знає вас, і давати вам відразу 300 тисяч дуже ризиковано. Потрібно показати, що ви платоспроможні, що не затримуєте платежі, і тоді через місяць або два можна спробувати зателефонувати в банк, з проханням збільшити кредитний ліміт. За цей час банк перегляне і дізнається всі ваші кредитні історії в банках, і якщо ви ідеальний кредітоплатежнік - схвалить вам кредит набагато більше. Ну і по наростаючій. Тому якщо ви плануєте взяти кредит через півроку - беріть краще зараз, і тоді ви не будете через півроку розчаровані початковим кредитним лімітом, який може бути 3-4 тисячі. Я взяла, із зазначенням доходу в 60 тисяч, і мені було схвалено 13 тисяч рублів, хоча я планувала брати 300, щоб погасити кредит в Хоум Кредит Банку, який мені дали під 50%. Тобто фактично кредитка мені ніяк не допомогла, але я вирішила скористатися коштами, так як безвідсотковий період 55 днів - про що розповім в наступному пункті.
  • 55 днів ви не сплачуєте відсотки. На сьогоднішній день 24% за покупку в магазині, і 34 за зняття готівки. А ось тут підводні камені! Якщо ви купили продукт в магазині - діє 55 днів без відсотків, а якщо ви зняли готівку в банкоматі - відсотки починають накручуватися відразу. Тобто при знятті грошей немає пільгового 55-денного періоду. Але і тут можна викрутитися - ми їздимо в магазин зі своїм списком і зі списком батьків, і вони нам віддають готівку. Фактично, перевести в готівку гроші без відсотків можна. До речі, за зняття готівки з вас знімуть 3 відсотки від суми плюс 290 рублів. Як би, не дуже зручно - погодьтеся. Це величезний мінус інтернет банку Тінькофф, однак цей мінус обійти можна.
  • Погашення кредиту в іншому банку без відсотків. Про це нам відразу говорить і консультант і на сайті можна прочитати. Але і тут фішка - можна це робити тільки один раз в рік. А так як початкова сума, яку вам дають, навряд чи покриє інший кредит, цей пункт взагалі можна опустити до кращих часів. Як і що, як все це робиться я не підкажу. Чи не користувалася цією послугою, так як у мене таких маленьких кредитів немає. Але коли збільшать кредитний ліміт, і якщо потрібно буде погашати іншу карту - обов'язково в наступній статті розповім детальніше. П.С. - тут діє безвідсотковий період в 90 днів.
  • Онлайн кабінет. Тут також є свої підводні камені. Якщо ви хочете зробити переклад з карти Тінькофф на карту або рахунок іншого банку, це буде прирівнюватися до зняття готівки, тобто безвідсоткового періоду не буде - так що будьте уважні.
  • Бонуси. Відразу ви їх не побачите, так як вони нараховуються при виписці. Тобто у мене виписка, наприклад - 16 липня. Значить з другої випискою я дізнаюся, скільки мені нараховано балів за попередній місяць. Як пояснював мені консультант банку - поруч з витратою на ресторан або залізничний квиток будуть три монетки - ми їх натискаємо і вказуємо, Скільки ми хочемо компенсувати. Тобто якщо у мене 100 балів - мені 100 рублів просто повернуться на рахунок моєї картки. Дрібниця - а приємно 1% з суми витрат.
  • Якщо хочете дізнатися про своє тарифі, зайдіть в онлайн кабінет, натисніть на свою карту зліва, тут шукайте Тарифи (див на картинку нижче)
  • Щоб відключити смс інформування, зайдіть на свою карту в онлайн кабінеті, і поруч з Тарифами, кнопка Послуги. Натискайте та вимикайте опцію. Вам прийде смс, вводите в віконці код і вуаля - ви не платите 2 рубля в день. Там же можна відключити страхування, там 0,89% від суми заборгованості. Я не відключала. Поки що.

Підсумуємо все вищесказане. В принципі, Тінькофф досить хороший банк - тримається на плаву вже довгий час, та й процентна ставка не так вже висока. Головне не забувати про щомісячні платежі, намагатися постійно поповнювати карту, і важливо - якщо вам не вдається до терміну платежу (8% щомісяця, які переходять вам на рахунок, а не банку перші 55 днів) покласти грошики зателефонуйте консультанту в Тінькофф і скажіть прямо: «Я не встигаю до зазначеного терміну покласти гроші». Швидше за все, вам запропонують якісь інші умови кредитування або поставлять відстрочку - що не вплине на вашу кредитну історію.

А взагалі, кредити - зло. Якщо вам потрібні гроші на поїздку на море - краще один рік перетерпіти, ніж крокувати прямо в боргову яму. Але якщо ви зважилися завести карту на всякий випадок, користуватися нею для збільшення ліміту - тоді, я вважаю це правильним. Щоб, коли станеться непередбачене - потрібна сума у ​​вас вже була б на руках.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online