Стягнення заборгованості по кредиту

  1. До уваги позичальників!

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Наше адвокатське бюро надає юридичну допомогу громадянам і організаціям у фінансово-кредитній сфері цивільних правовідносин на всіх етапах взаємин з банками або кредитними організаціями, починаючи зі стадії укладення кредитного договору і закінчуючи повним припиненням зобов'язань сторін за договором Наше адвокатське бюро надає юридичну допомогу громадянам і організаціям у фінансово-кредитній сфері цивільних правовідносин на всіх етапах взаємин з банками або кредитними організаціями, починаючи зі стадії укладення кредитного договору і закінчуючи повним припиненням зобов'язань сторін за договором.

Адвокати нашого бюро представляють інтереси громадян і юридичних осіб в процесі врегулювання спірних ситуацій з банками в разі прострочення виконання зобов'язань позичальником по внесенню чергових платежів по кредиту, надають правовий захист в разі неправомірних дій колекторських агентств, представляють інтереси громадян і юридичних осіб в судах загальної юрисдикції та арбітражних судах, а також здійснюють консультування та представляють інтереси боржника в ході виконавчого провадження.

Кредитування громадян і юридичних осіб стало невід'ємною частиною цивільних правовідносин на сучасному ринку фінансових послуг.

Все більша кількість громадян нашої країни вдаються до послуг банків і кредитних організацій з надання послуг у сфері кредитування.

Однак багато позичальників, які не виконали в силу різних життєвих обставин свої зобов'язання перед банком, стають боржниками, і банк ініціює щодо них процедуру стягнення заборгованості по кредиту.

Стягнення заборгованості за кредитним договором здійснюється як в досудовому порядку, так і в ході судового провадження.

На початковому етапі стягнення заборгованості по кредиту банк або інша фінансова установа, як правило, вдається до послуг колекторських агентств.

Колекторські агентства діють на підставі агентського договору або право вимоги боргу переходить до них за договором уступки права вимоги.

На даному етапі стягнення заборгованості по кредиту на боржника виявляється тиск, яке полягає в численних дзвінках колекторів на мобільні, домашні і робочі телефони боржника з вимогою терміново погасити прострочену заборгованість за кредитним договором. Більш того, часто боржникам надходять погрози.

Нерідко колектори приходять до боржників додому, на службу, турбують їх родичів, які не мають ні найменшого відношення до кредиту.

Оскільки робота колекторських агентств в даний час законодавчо не врегульована, то колектори не гребують в досягненні своєї мети методами, балансують на межі закону і беззаконня, а нерідко відбуваються і кримінально карані діяння щодо боржника.

Такі дії колекторів обумовлені здебільшого правовим нігілізмом як співробітників колекторських агентств, що не усвідомлюють свій обов'язок дотримуватися закону, так і самих громадян, просто не знають свої прав.

Зрозуміло, що якщо до Вас у двері постукали колектори не потрібно стрімголов братися за вивчення кодексів і кодексів. Навіть якщо припустити, що за нетривалий проміжок часу боржник вивчить всі закони, він не набуде практику, без якої він не зможе грамотно застосувати свої знання.

Для цього існує адвокат - незалежний радник з правових питань.

Будь-боржник щодо якої ведеться стягнення заборгованості по кредиту має право залучити для участі на своєму боці адвоката, який представлятиме його інтереси на всіх етапах процедури стягнення.

Практика нашого бюро показує, що якщо інтереси боржника на стадії досудового врегулювання представляє адвокат, то даний факт припиняє протизаконні дії колекторів, і, як правило, колекторські агентства втрачають інтерес до таких боржників.

В процесі досудового стягнення заборгованості за кредитним договором може бути звернено стягнення на заставлене майно боржника. Однак це допускається, якщо кредитним договором або угодою сторін передбачено досудовий порядок звернення стягнення на заставлене майно.

У випадку з заставою нерухомого майна (іпотекою) закон передбачає ряд обмежень, пов'язаних із зверненням стягнення на предмет застави.

Задоволення вимог заставодержателя в досудовому порядку не допускається, якщо: для іпотеки майна потрібна згода або дозвіл іншої особи або органу; предметом іпотеки є підприємство як майновий комплекс; предметом іпотеки є майно, яке має значну історичну, художню або іншу культурну цінність для суспільства; предметом іпотеки є майно, що перебуває у спільній власності, і будь-хто з його власників не дає згоди в письмовій чи іншої установленої федеральним законом формі на задоволення вимог заставоутримувача у позасудовому порядку. У зазначених випадках стягнення на заставлене майно звертається за рішенням суду.

Наприклад, якщо для оформлення іпотеки був потрібен дозвіл органів опіки та піклування, то звернення стягнення на заставлене майно допускається тільки за рішенням суду.

Стягнення заборгованості по кредиту через суд може здійснюватися в двох процесуальних формах: у вигляді наказного провадження і у вигляді позовного провадження.

Різні банки використовують як першу, так і другу процесуальну форму стягнення заборгованості за кредитним договором, оскільки кожна з них в правовому аспекті має свої переваги і недоліки.

Наказне провадження дозволяє банку в більш короткі процесуальні терміни отримати судовий наказ, який має силу виконавчого документа і дає підставу судового пристава-виконавця ініціювати відносно боржника стягнення заборгованості по кредиту в примусовому порядку.

Судовий наказ виноситься без судового розгляду і виклику сторін для заслуховування їх пояснень.

Суддя висилає копію судового наказу боржникові, який протягом десяти днів з дня отримання наказу має право подати заперечення щодо його виконання.

У разі, якщо від боржника у встановлений законом термін надійдуть заперечення щодо виконання судового наказу, суддя скасовує судовий наказ і роз'яснює стягувачу його право на пред'явлення вимог в порядку позовного провадження.

Нерідкі випадки, коли позичальник банку дізнається про винесену щодо нього судовому наказі від судового пристава-виконавця.

У такій ситуації, перш за все, необхідно з'ясувати з яких причин судовий наказ не був отриманий боржником.

У ряді випадків термін на подачу заяви про скасування судового наказу може бути відновлений.

Поважними причинами пропуску строку можуть бути, наприклад: знаходження боржника у відрядженні або відпустці, хвороба, зміна місця проживання.

Однак слід пам'ятати, що відповідно до вимог ЦПК РФ відновлення терміну на вчинення певної процесуальної дії є самостійним вимогою і вирішується за допомогою проведення судового розгляду.

Для того щоб зупинити стягнення заборгованості по кредиту до розгляду спору з кредитною організацією по суті, боржник повинен подати заяву про перегляд заочного рішення до суду, який виніс судовий акт, а також додати клопотання про поновлення строку на подачу заяви про апеляційне оскарження рішення в тому випадку, якщо термін на його скасування пропущений.

Слід пам'ятати, що крім причин неявки в судове засідання, в заяві про перегляд заочного рішення повинні бути зазначені підстави, за якими відповідач не згоден з стягнутої сумою. За одним лише формальних підстав судовий наказ скасований бути не може.

Не варто довірятися долі. Краще рішення в ситуації, коли в відношенні Вас винесено судовий наказ - звернутися до адвоката по кредитах.

Адвокат по кредитах складе і подасть юридично обґрунтовану заяву про скасування судового наказу, а в разі необхідності докладе клопотання про поновлення строку на подання такої заяви.

Стягнення заборгованості за кредитним договором з громадян за допомогою позовного провадження здійснюється судами загальної юрисдикції. Залежно від суми позову дану категорію справ розглядають мирові судді або районні суди.Взисканіе заборгованості по кредиту з юридичних осіб в порядку позовного провадження здійснюється арбітражними судами.

Відповідач в судовому процесі по стягненню заборгованості за кредитним договором наділений законом рівно тими ж правами, що і позивач. А значить, він в рівній мірі з іншими учасниками процесу має право на захист своїх прав і законних інтересів. Однак для того, щоб юридично грамотно здійснити захист в судовому процесі по стягненню заборгованості по кредиту необхідно знати і вміти застосовувати на практиці закони в сфері цивільного процесуального, фінансового, банківського права, а також вивчити законодавство в сфері захисту прав споживачів. Очевидно, що позичальник, який не має такого роду знаннями, не зможе захистити правильно і своєчасно свої права в суді.

Залучення в судовий процес професійного адвоката допоможе заощадити не тільки нерви і час, а й також є економічно виправданим рішенням. Як показує практика нашого бюро адвокат, який представляє в суді інтереси позичальника, домагається значного зниження розміру стягуваних сум, роблячи тим самим стягнення заборгованості за кредитним договором менш обтяжливим для боржника.

Юридично грамотно вироблена лінія захисту дозволяє в ряді випадків знизити розмір штрафних санкцій за кредитним договором в десятки разів.

Крім того, в процесі стягнення заборгованості по кредиту в судовому порядку стороною відповідача може бути пред'явлений зустрічний позов. Нерідко банки включають до кредитних договорів умови, що не відповідають вимогам законів в сфері споживчого ринку, банківського і цивільного права. Досвідчені адвокати нашого бюро проведуть правовий аналіз кредитного договору, підготують і подадуть в разі необхідності зустрічний позов до банку.

Стягнення заборгованості за кредитним договором в порядку виконавчого провадження здійснюється судовими приставами-виконавцями на підставі винесеного судового рішення.

Судовий пристав-виконавець на підставі Федеральних Законів «Про виконавче провадження» та «Про судових приставів» наділений широким спектром повноважень, що дозволяють здійснити з боржника стягнення заборгованості по кредітув примусовому порядку.

Судовий пристав виконавець має право звернути стягнення на будь-яке майно боржника, за винятком того майна, звернення стягнення на яке заборонено законом.

Арешт може бути накладено на банківські рахунки боржника, рухоме і нерухоме майно, включаючи: автомобілі, земельні ділянки, будинки, квартири, гаражі, машино-місця, меблі, побутову техніку, особисті речі та інше майно, що належить боржнику.

Для того, щоб стягнення заборгованості по кредиту в рамках виконавчого виробництва спричинило для боржника мінімальні майнові втрати, необхідно правильно розпорядитися правами, що належать боржникові в силу закону.

Найбільш правильно розпорядитися правами боржника у виконавчому провадженні здатний адвокат, що представляє інтереси боржника.

Наприклад, адвокат в інтересах боржника має право вийти з клопотанням до судового пристава-виконавця або в суд про надання відстрочки або розстрочки виконання рішення.

Також адвокат, що діє в інтересах боржника, має право заявити клопотання про зупинення виконавчого провадження, звільнення від накладеного арешту майна у випадках, передбачених законом.

У разі, якщо судовий пристав-виконавець здійснює стягнення заборгованості за кредитним договором з порушеннями закону, адвокат оскаржить неправомірні дії посадової особи служби судових приставів в суд.

Адвокат, який представляє інтереси боржника, використовуючи правові інструменти, мінімізує негативні последствіявзисканія заборгованості по кредиту в рамках виконавчого провадження, а в разі необхідності доб'ється відновлення порушених прав боржника.

Адвокати нашого бюро готові надати висококваліфіковану юридичну допомогу на всіх етапах стягнення заборгованості за кредитним договором, починаючи зі стадії ведення переговорів з банком з питання врегулювання простроченої заборгованості та закінчуючи представленням інтересів боржника у виконавчому провадженні.

Робота досвідченого адвоката в процесі стягнення заборгованості по кредиту - це запорука спокою, правової захищеності та фінансової стабільності як громадян, що потрапили в складну життєву ситуацію, так і юридичних осіб, яких спіткала фінансовий колапс.

Антиколлектор

Адвокат по кредитах

банкрутство громадян

Суд з банком

невиплата кредиту

Допомога кредитним боржникам

Кредіти.Вопроси і відповіді

До уваги позичальників!

З 01 жовтня 2015 року набули чинності відповідні поправки до Федерального закону «Про неспроможність (банкрутство)», і тепер стало можливим банкрутство фізичних осіб або, як його охрестили юристи, - «персональне банкрутство».

Уже в перший день дії нового закону в арбітражний суд м Москви надійшло 112 заяв про банкрутство фізичних осіб, а за перший робочий тиждень дії закону - понад 2000 заяв. Ініціювати процедуру персонального банкрутства може кредитор громадянина, сума грошових вимог якого перевищує 500 тис. Руб., А прострочення виконання не менше 3-х місяців. Подати заяву до суду може також сам громадянин при будь-якій сумі боргу, якщо є ознаки неплатоспроможності, а обов'язок звернення до суду із заявою про банкрутство настає для громадянина в разі, якщо борг більше 500 тис. Руб., І він не в змозі задовольнити вимоги всіх кредиторів.

Більш докладно про банкрутство фізичних осіб ви можете ознайомитися на сторінці нашого сайту «Банкрутство громадян» .

Висококваліфіковані адвокати по кредитах нашого Бюро мають багатий ведення справ про банкрутство, отриманий в роботі з юридичними особами. Нові поправки в закон про банкрутство, що стосуються «персонального банкрутства», базуються саме на нормах про банкрутство юридичних осіб, що дозволить юристам нашого Адвокатського бюро провести процедуру банкрутства громадянина на найвищому рівні. Крім того, ми на протязі багатьох років співпрацюємо з саморегулівних організацій арбітражних керуючих (СОАУ), що дозволить підібрати найбільш підходящу кандидатуру фінансового керуючого для кожної конкретної справи про банкрутство фізичної особи.

Ми будемо раді допомогти вам навіть в самій непростій ситуації!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online