Совкомбанк страхування: вкладів фізичних осіб, життя при кредиті, програма колективного добровільного, умови договору за автокредитом, система

  1. Умови страхування вкладів фізичних осіб
  2. Система колективного страхування життя при кредиті
  3. Страхові випадки і компенсація
  4. Порядок отримання страховки
  5. Договір страхування за автокредитом в Совкомбанк
  6. Відмова від програми добровільного страхування життя
  7. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зміст статті

Страхування досить поширена послуга в наш час, яку надають безліч компаній, часом вона є обов'язковою. Застрахувати можна нерухоме майно, рухоме майно, автомобіль, вклади, кредити і навіть життя людини. І в Совкомбанк страхування такого роду може оформити кожен клієнт. Але так чи необхідний страховий поліс? І що варто страхувати?

Умови страхування вкладів фізичних осіб

Совкомбанк входить в Державну систему страхування, тому всі вклади фізичних осіб застраховані в системі АСВ. У разі банкрутства банківської компанії фізична особа отримає компенсацію, максимальний розмір якій 1 400 000 рублей. Всі внески застраховані державою в обов'язковому порядку умов договору депозиту Совкомбанк. За послугу страхування депозиту клієнт нічого не платить.

Система колективного страхування життя при кредиті

На офіційному сайті Совкомбанк розміщена програма добровільного колективного страхування життя позичальників споживчого та автокредиту. Умови страхування життя в Совкомбанк обурюють багатьох власників кредиту. Програму добровільного колективного страхування практично нав'язують всім позичальникам. Пункт страхування життя при оформленні кредиту в Совкомбанк спочатку прописаний в договорі, страховий внесок зараховується до суми кредиту.

Окремий договір на страхування не підписується, укладаючи кредитний договір клієнт погоджується і вступає в програму добровільного страхування. У цьому банку нараховують дуже велику страхову премію - розмір її становить 100% заборгованості застрахованої особи за договором споживчого кредиту, але не більше початкової суми позики.

Виходить, що оформивши споживчий кредит в Совкомбанк з послугою страхування життя, доведеться виплачувати практично подвійний кредит, тільки на суму страхової премії не нараховуватиметься процентна ставка.

За умовами договору страхування клієнт повинен надати довідку про стан свого здоров'я, проте в банку її не вимагають і можуть застрахувати життя будь-якої особи.

Страхові випадки і компенсація

Фізичні особи діляться на три вікові категорії виплати страховки:

  • 1 категорія: 18 - 54 років для жінок; 18 - 50 років для чоловіків;
  • 2 категорія: 55 - 70 років для жінок, 60 - 70 років для чоловіків;
  • 3 категорія: 71 - 85 років для всіх.
Зміст статті   Страхування досить поширена послуга в наш час, яку надають безліч компаній, часом вона є обов'язковою

Сума страхової виплати залежить від віку учасника системи колективного страхування життя і страхового випадку

Розмір компенсації буде залежати від вікової категорії, до якої відноситься застрахована фізична особа.

Виплачую страховку в разі:

  • летального результату в результаті нещасного випадку;
  • при настанні довічної повної непрацездатності внаслідок нещасного випадку;
  • в разі недобровільної втрати робочого місця;
  • первинного виявлення смертельної хвороби.

Конкретні дані про суму страхової компенсації можуть бути надані клієнтам Совкомбанк, який отримав споживчий або автокредит, співробітниками даної фінансової установи і страхової компанії партнера при настанні страхового випадку.

Порядок отримання страховки

При настанні страхового випадку застрахована особа або її законний представник повинен з рок не більше 30 днів представити в банк письмовий доказ того, що сталося з описом події, що сталася і його результатів (довідка з лікарні, з моргу, протокол ДТП і т.д.).

Розмір страхової виплати визначається відповідно до обставин події, наслідками того, що сталося і віковою категорією фізичної особи.

Договір страхування за автокредитом в Совкомбанк

При оформленні автокредиту страхування придбаного майна є обов'язковою умовою договору. Оформити КАСКО на автомобіль можна тільки в Совкомбанк. Клієнти не має право скористатися сторонніми організаціями для покупки страхового поліса на автомобіль.

Життя позичальника, який оформив автокредит, страхується на тих же умовах, що і при отриманні споживчого кредиту.

Відмова від програми добровільного страхування життя

Знайте, що банк не може зобов'язати клієнта оформити страхування життя. Програма добровільного колективного страхування на те і добровільна, щоб клієнт міг за бажанням їй скористатися. При оформленні споживчого кредиту в Совкомбанк співробітники не цікавляться у позичальника про його бажання оформити страхування життя, відразу включають цю послугу в договір, тому потрібно самостійно викладати співробітнику банку свою відмову від страхування.

При оформленні споживчого кредиту в Совкомбанк співробітники не цікавляться у позичальника про його бажання оформити страхування життя, відразу включають цю послугу в договір, тому потрібно самостійно викладати співробітнику банку свою відмову від страхування

Озвучте ваш відмова від програми добровільного страхування життя в момент оформлення кредитного договору

Якщо вже так склалося, що прогледіли пункт страхування життя відмовитися від страховки можна протягом 30 днів з дня підписання договору. Для цього потрібно звернутися в банк написати заяву про відмову отримання страхових послуг і банк зобов'язаний в повному розмірі повернути суму страховки позичальникові, якщо вона була спочатку виплачена, або звільнити його від внесення страхової премії.

висновок

У Совкомбанк страхування нерухомості і автомобіля при покупці їх в кредит є обов'язковою умовою договору, а страхування вкладів фізичних осіб проводиться безоплатно на підставі законодавства РФ. Страхувати чи кредити, здоров'я або власне життя - це вже особистий вибір кожного клієнта. Пам'ятайте, що банк не може змусити клієнта оформити страховку життя. Перед підписанням будь-якого кредитного договору уважно його читайте, так як співробітники іноді замовчують про наявність пункту страхування, і можуть без відома клієнта включити в договір цю платну послугу.

Але так чи необхідний страховий поліс?
І що варто страхувати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online