Які документи потрібні для отримання кредиту в ВТБ24

  1. Чому потрібно знати склад документів? Якщо ви подаєте заявку на кредит, то готуйтеся зібрати безліч...
  2. Перелік додаткових документів про доходи

Чому потрібно знати склад документів?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо ви подаєте заявку на кредит, то готуйтеся зібрати безліч документів. Документи для отримання кредиту потрібні різні: паспорт, довідка про доходи, другий документ, копія трудової. Якщо розглядати банк ВТБ, то, в залежності від запитаної суми кредиту, може знадобитися відповідний список документів.

Він може змінюватися виходячи з того, чи є потенційний позичальник чинним клієнтом банку, чи є у нього зарплатна картка, яка сума бажаного позики та ін. Додаткові запитувані документи будуть свідчити на користь людини, підтверджуючи його благонадійність. При подачі заявки на кредит людина надає стандартний перелік документів.

В процесі розгляду, у банку можуть виникати сумніви і питання, тому, щоб просунути процес розгляду на наступний етап, клієнт повинен донести запитувані документи. Знати, які документи запросить банк - бути готовим їх надати і звести час взаємодії з банком до мінімуму.

Не потрібно буде довго стояти в чергах в банк. Можливо, вийде обмежитися 2ма походами в банк - подачею документів і приїздом за грошима.

Перелік документів для подачі заявки на кредит у ВТБ.

Залежно від суми кредиту і статусу позичальника, банк може виставити різні вимоги до списку документів, що надаються. Для зарплатного клієнта досить надати паспорт на суму до 500 т.р. Довідка про доходи не потрібно, оскільки нарахування зарплати йде на банківський рахунок. На суму кредиту понад 500 т.р. можливо будуть потрібні наступні документи: свідоцтва про право власності на нерухомість або автомобіль.

Стандартний список документів для подачі заявки на кредит у ВТБ:

  • Російський паспорт. Подати заявку на підставі закордонного паспорту або паспорту іноземного громадянина не вийде. Паспорт повинен належати надав його обличчю, бути справжнім, а також в ньому має бути присутнім штамп про постійну прописку в регіоні присутності банку. Прописка не повинна бути обов'язково в тому регіоні, де подається заявки на кредит. Так, людина з московською пропискою вправі подати анкету на кредит в Санкт-Петербурзі. Тимчасова реєстрація для цієї мети не підійде.
  • Довідка 2НДФЛ. Вона надається для підтвердження фінансової спроможності потенційного позичальника. Довідка повинна бути заповнена за всіма правилами. У ній вказується дохід станом на поточний момент. Наприклад, якщо людина надає документ 25 вересня, то довідка може містити дані про зарплату за 8 місяців або за 9 місяців (в залежності від того, коли нараховується зарплата). Якщо дохід вказано за 7 місяців, то довідка може не прийнятися кредитним фахівцем. Термін дії документа 2НДФЛ становить 1 місяць з дати видачі. У ній зазначена ваша зарплата. Радимо порахувати максимальну суму кредиту по вашій зарплати
    Див. також: Розрахунок максимальної суми кредиту за зарплатою
  • Довідка про доходи за формою банку. Вона заповнюється в тому випадку, коли довідка 2НДФЛ не може бути надана з якихось причин. Цей документ надається за встановленою формою банку, куди бухгалтер організації заносить фінансові відомості про працівника. Варто відзначити, що банк з великою пересторогою ставиться до подібної довідці, хоча і приймає її в якості підтвердження джерела доходу.
  • Виписка з зарплатного рахунку. Вона служить підтвердженням доходу позичальника. Робиться виписка прямо у відділенні банку і завіряється яка її видала співробітником. Скористатися нею можуть клієнти, які отримують зарплату через ВТБ.
  • Водійське посвідчення. Воно використовується для підтвердження особи позичальника.
  • СНІЛС. Цей документ надається в якості другого додаткового документа. На його підставі банк може перевіряти, чи дійсно людина працює, зробивши запит на відрахування обов'язкових пенсійних платежів.
  • ІПН. Воно надається також в якості другого документа. На його підставі банк може дізнатися, чи є у людини заборгованість по податках. Відсутність боргів характеризує благонадійність позичальника.
  • Трудова книжка. У банк подається завірена роботодавцем копія книжки або трудового договору. Підпис «Копія вірна», дата і ПІБ особи, заверевшего копії, повинна стояти на кожному аркуші. На останній сторінці робиться напис: «Працює по теперішній час». Цей документ підтверджує, що людина дійсно працевлаштований. Виходячи із записів в книжці, банк робить висновок, наскільки стабільною є робота клієнта (якщо записи про прийом і звільнення змінюються кожні пару місяців, то це підтверджує статус працівника- «літуна» і служить не на його користь).

Цей перелік документ є стандартним, який можуть зажадати у потенційного позичальника для подачі заявки.

Перелік додаткових документів про доходи

В процесі розгляду банк може попросити надати наступні документи, що підтверджують фінансову спроможність клієнта:

  • Закордонний паспорт з відмітками про виїзд закордон за останній рік. Якщо людина регулярно виїжджає за кордон, то це свідчить про його фінансової спроможності, а значить, і можливості по виплаті кредиту. Даний потрібний документ підвищує ваші шанси на кредит
  • ПТС. Він підтверджує наявність у власності автомобіля. ПТС можна надати за умови, що автомобілю не більше 5 років (для вітчизняних моделей) і не більше 7 років (для іномарок).
  • Документи про право власності. Вони можуть бути затребувані при подачі заявок на великі суми, як підтвердження фінансової спроможності людини. Якщо клієнт не має нічого в особистій власності, то в непередбачених ситуаціях він не зможе відповідати за своїми кредитними зобов'язаннями.

Таким чином, кожен наданий документ характеризує позичальника з будь-якої сторони. Чим більше документів надано, тим лояльніше банк буде ставитися при розгляді процентної ставки і суми кредиту.

Чому потрібно знати склад документів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online