Як перевести кредит в Ощадбанку і отримати знижений відсоток: правила рефінансування

  1. Від чого залежать умови по кредиту
  2. рефінансування
  3. реструктуризація
  4. Як поліпшити умови діючих кредитів в Ощадбанку
  5. Для позичальників інших фінансових організацій

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багато позичальників замислюються, як зменшити відсоток по кредиту. Високі ставки можуть стати проблемою при зміні фінансового становища: хвороба або втрата роботи приведуть до дефолту. Але навіть якщо доходи стабільні, але ринкові пропозиції кредиторів більш привабливі, нерозумно відмовлятися від економії на відсотках. Ми розповімо, як перевести кредит під менший відсоток в Ощадбанку, кому доступна ця можливість і скільки це коштує.

Від чого залежать умови по кредиту

Кожен банк формує кредитну політику, грунтуючись на ряді параметрів. Основними орієнтирами є ставка ЦБ РФ і ринкова ситуація. Важливе значення має спроможність банку: чим багатша структура, тим більше у неї можливостей знизити тарифи для залучення клієнтів та ін. Але банки закладають в тарифи можливі ризики, збільшуючи тим самим вартість позикових грошей для населення і бізнесу. Тому, навіть у великих структурах з ТОП-5 не варто розраховувати на позику під низький відсоток, рівний ставкою ЦБ.

Сбербанк оцінює рейтинги позичальників і, за результатами, формує умови кредитування. Таким чином, остаточна ставка по кредиту буде залежати від зовнішніх факторів, прибутковості самого банку і стійкості фінансового становища позичальника.

Найкращі умови банки запропонують постійному клієнтові, з хорошим кредитним рейтингом, хто користується послугами і продуктами банку (депозити, зарплатні та інші карти), що має власність і кошти для початкового внеску. Порука, застава страховий поліс допоможуть знизити ставку за позикою. Якщо у вас недостатній кредитний рейтинг можете спробувати поліпшити його.

Під впливом економічної ситуації банки змінюють умови видачі позик. Може виявитися, що тарифи кредитів минулих років вже невигідні, тому що ринок пропонує більш низькі відсотки. В цьому випадку, можна переоформити кредит. Як перевести кредит в Ощадбанку і правильно провести процедуру рефінансування, читайте далі.

рефінансування

Під рефінансування розуміють процедуру заміни новим кредитом вже діючих умов по одному або декільком зобов'язаннями. Власники споживчих кредитів в різних банках сьогодні можуть перевести кредит в Ощадбанку під привабливий відсоток: таку акцію банк оголосив в липні 2017 року. Для клієнтів це можливість отримати зменшення відсотків або регулярних виплат. Крім цього, об'єднавши всі позики в один, можна значно знизити час на обслуговування боргу.

Якщо позики були заставними, і є ймовірність взяти незабезпечений кредит в Ощадбанку, то вивільнення майна - ще один привід для перекредитування.

Можна об'єднати в один договір декілька зобов'язань. У тому числі автокредит, споживчий позику і борг по кредитці. Гранична сума складе до 3 млн. Рублів. Договір оформляється на термін від 3 до 60 місяців. В рамках діючої акції Ощадбанк пропонує тариф від 12,9%.

Що стосується рефінансування іпотечних кредитів, то кожну заявку банк розглядає індивідуально. Рефінансування іпотеки на великі суми і тривалі терміни відбувається при переоформленні забезпечення: нерухомість передається в заставу Ощадбанку. Якщо ж залишок боргу по іпотеці не великий, а ставка вище чинного пропозиції, то є сенс розглянути отримання споживчої позики для закриття боргу.

Також ще є варіант взяти споживчий кредит в інших банках під більш менший відсоток і під більш вигідні умови.

реструктуризація

Не варто плутати рефінансування і реструктуризацію: останній варіант передбачає зміну умов за чинним договором. Зазвичай в реструктуризації зацікавлені власники «проблемних» кредитів, з простроченням по основному боргу і відсоткам. Тут можна вирішити два завдання: як знизити відсоток і отримати новий графік виплат, відповідний реальним можливостям позичальника.

Але оформлення угоди до договору можливо тільки в разі надання відомостей, які переконують банк у необхідності реструктуризації. На зниження загальної переплати за рахунок зменшення відсотків по новому кредиту не варто розраховувати: метою буде отримання відстрочки по виплатах або збільшення терміну договору. Тому вигоди реструктуризації не в економії на відсотках, а в «перепочинку» для сімейного бюджету.

Як поліпшити умови діючих кредитів в Ощадбанку

Для позичальників Ощадбанку

Якщо у вас є кредит в Ощадбанку і плани зі зміни його умов, варто звернутися до відділення, де оформлявся договір. Дії позичальника наступні:

  • Подача заявки і консультація з кредитним фахівцем. Це дозволить визначити подальшу процедуру і перелік документів. Наприклад, якщо у клієнта є зарплатна картка , То підтверджувати доходи не потрібно;
  • Збір та подання документів (паспорт, копія трудового контракту, довідка про доходи, і ін. На вимогу банку);
  • Очікування рішення кредитного комітету (від двох до п'яти днів);
  • Підписання нового договору, отримання графіка платежів.

Таким чином, завдання, як знизити процентну ставку по кредиту в Ощадбанку, може бути вирішена протягом тижня. Звичайно, це можливо тільки для позичальників з хорошим рейтингом, без прострочень за чинним займу.

Для позичальників інших фінансових організацій

Оголошений відсоток по кредиту в Ощадбанку приваблює клієнтів інших структур. Але щоб провести процедуру рефінансування і вирішити проблему, як знизити відсоток, їм буде потрібно трохи більше зусиль: не всі банки з розумінням ставляться до входження своїх клієнтів.

Що потрібно зробити на першому етапі:

  • Отримати довідки від кредиторів про залишок боргу. Не виключено, що кредитор запропонує більш лояльні умови, щоб зберегти відносини з клієнтів. Тут вибір за позичальником;
  • Підготувати документи для звернення в банк: довідку про доходи, трудовий договір, паспорт та ін .;
  • Заповнити заявку і передати документи кредитного спеціаліста Ощадбанку.

Банку можуть знадобитися додаткові відомості. Якщо співвідношення суми виплат і доходів позичальника не задовольняє вимоги кредитора, будуть запропоновані варіанти зменшення розміру позики або надання додаткових гарантій повернення боргу. Після рішення цих питань, настане другий етап рефінансування.

Від клієнта потрібно:

  • Ознайомитися з новим договором і графіком платежів;
  • Підписати договір;
  • Дочекатися проведення розрахунків з кредиторами. Зазвичай Сбербанк безпосередньо перераховує гроші фінансовим структурам по тристоронньої угоди. Це займає від трьох до п'яти днів після підписання договору;
  • Отримати у колишніх кредиторів довідки про відсутність заборгованості по рахунку.

Відповідь на часте питання: чи можна зменшити ставку за діючими позиками, багато в чому залежить від самого позичальника, його кредитної історії і бажання отримати розумну вигоду. Ощадбанк надає можливість рефінансувати споживчі кредити, а чи варто нею скористатися - вирішувати тільки самому позичальникові.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online