Головний архітектор Воронежа Людмила Подшивалова отримала наганяй за ігнорування скарг на її підлеглих

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Головна   контекст   22

Головна Головна   контекст контекст

22.08.2018, 15:41 22

Воронеж. 22.08.2018. ABIREG.RU - Прокуратура Воронежа порушила адміністративну справу про порушення порядку надання муніципальних послуг щодо керівника управління головного архітектора (УГА) Людмили Подшивалова. Про це повідомили у відомстві.

Там пояснили, що раніше прокуратура Воронежа знову виявила в управлінні грубі порушення закону при наданні послуги узгодження архітектурно-містобудівних видів об'єктів. Зокрема, чиновники погодили зовнішній вигляд одноповерхового спортивного комплексу по вул. Карпінського через 61 день після звернення заявника, хоча повинні були укластися в 30-денний термін.

Після цього прокурор Воронежа порушив відносно на той момент і. о. керівника управління Валентини СУХАЧЕВА адміністративну справу про порушення порядку надання муніципальних послуг (за ч. 1 ст. 24.5 Закону Воронезької області). Справа розглянув мировий суддя і визнав чиновницю винною, призначивши їй штраф в 1,5 тис. Рублів.

На цьому порушення закону в сфері надання муніципальних послуг в діяльності УГА не були усунені в повному обсязі, кажуть в прокуратурі. У зв'язку з цим відомство порушило ще одну справу, але вже стосовно керівника управління Людмили Подшивалова. Його суть в повідомленні прокуратури не розкривається. Справу передано до суду для розгляду по суті.

Як пояснив «Абірегу» заступник прокурора Воронежа Вадим Смирнов, керівник УГА порушила процедуру розгляду скарги на дії підлеглих співробітників з приводу надання муніципальної послуги. Раніше заступник керівника відмовив місцевій жительці у внесенні змін до градплана земельної ділянки, після чого та поскаржилася пані Подшивалова. Глава УГА затягла термін розгляду скарги, а її підсумкове рішення по претензії було неправильним.

Сама Людмила Подшивалова в розмові з «Абірегом» сказала, що поки не буде коментувати те, що «дає прокуратура».

Узгодження архітектурно-містобудівних видів об'єктів - порівняно нова муніципальна послуга, що діє з початку 2017 року. Вона передбачає розгляд чиновниками УГА архітектурного рішення об'єкту, яке готується в складі проектної документації, для подальшого отримання дозволу на будівництво. Протягом місяця вони повинні узгодити вигляд або мотивовано відмовити в погодженні. Причин для відмови, в тому числі суб'єктивних, може бути багато.

По суті, узгодження архобліка є «спадкоємцем» необов'язкового для отримання дозволу на будівництво узгодження ескізних проектів. Саме за отримання грошей при наданні цієї «старої» послуги до трьох років в'язниці засуджений колишній керівник УГА Антон Шевельов. Нова послуга, в свою чергу, після гострої критики професійного співтовариства стала предметом судових розглядів. Цього літа Верховний суд РФ залишив без зміни рішення Воронезького облсуду про визнання недійсними Правил землекористування та забудови облцентру (ПЗЗ) в частині необхідності узгодження з мерією архітектурно-містобудівної вигляду об'єкта при його будівництві або реконструкції на територіях з індексом «О2» (суспільно-ділова зона обслуговування місцевого значення).

Сергій Толмачов

(473) 212-02-88


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online