Розведення свиней в домашніх умовах для початківців

  1. Зміст свиней в домашніх умовах
  2. Розведення поросят
  3. Вибір породи порося
  4. Вигоди вирощування поросят
  5. Способи утримання свиней
  6. розмноження свиней
  7. Догляд після пологів
  8. Догляд за свинями в домашніх умовах
  9. Вирощування свиней на м'ясо

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Розведення свиней в домашніх умовах для початківців свинарів - справа прибуткова і, в той же час, ризикована Розведення свиней в домашніх умовах для початківців свинарів - справа прибуткова і, в той же час, ризикована. Вигода пов'язана, по-перше, з великою кількістю одержуваного м'яса і прискореним ростом його нарощування. По-друге, з гарною реалізацією сальної і м'ясної продукцій.

Придбати м'ясо в нинішній час не складає труднощів, але це дорого, і є ймовірність покупки неякісної продукції. Свинарство в домашніх умовах хвилює більшість підприємців-початківців, так як для свиней характерна величезна плодючість. Так, хороша свиноматка при кожному опоросі може дати 10-14 поросят, а за рік - 25-30.

Зміст свиней в домашніх умовах

На сьогоднішній день розведення свиней стало популярним заняттям. Однак для початківця фермера важливо знати основи змісту цих тварин. Для вирощування свиней в домашніх умовах зазвичай використовують канадську або датську технологію.

Перша технологія в свинарстві на увазі застил статі об'ємним шаром підстилки, яку не міняють, що дозволяє зберегти тепло в сараї. У ролі підстилки зазвичай застосовують пісок, тирсу, солому. Цей досить економічний варіант добре застосуємо на великих і маленьких фермах. При вирощуванні великої кількості поголів'я зручна друга технологія дуже економічна у витратах, так як в сараї встановлюють велику ванну для гною, в яку стікають всі продукти розпаду. Іноді замість ванни застосовується пластикова підлога.

Яким повинен бути хороший свинарник?

Розведення поросят в домашніх умовах доцільно почати з побудови просторого, світлого, утепленого, вентильованого сараю з окремими прижени Розведення поросят в домашніх умовах доцільно почати з побудови просторого, світлого, утепленого, вентильованого сараю з окремими прижени. Влітку підійде свинарник з дощок, взимку - тепле приміщення. При будівництві сараю враховується поголів'я, в тому і числі і майбутнє. Всередині приміщення ділиться на маленькі території, свині розміщуються групами, при цьому окремо від усіх держут кнурів, свиноматок. Молодих поросят можна тримати по 25-30 особин в одному відділенні, а кнурів по 8-10 голів.

З чого побудувати добротний свинарник? Для сараю оптимальні стіни з цегли, шлакоблоку, піноблоку. Ці матеріали хороші тим, що довго зберігають тепло і не проводять вологу. Останнім часом прекрасно зарекомендував себе піноблок, що відрізняється теплотривкістю, довговічністю і міцністю. Усередині обов'язкові штукатурка і побілка. З метою утеплення свинарника і збереження стін прибивають дошки на висоті до одного метра. Як стелі зазвичай застосовуються дошки або плити із залізобетону. Важливо утеплити стелю тирсою, землею або піском. Величезна різноманітність будівельних матеріалів дозволяє визначитися і з покрівлею свинарника, частіше дах зводять з руберойду, шиферу, профнастилу.

Сирий і брудний хлів, постійний протяг - головні вороги для ведення успішного свинарства. Сарай слід захистити від щурів, мишей. Для розведення поросят необхідно і обладнання: поїлки, обігрівальні лампи, лопати, вила, граблі. Свинарник доцільно побудувати подалі від житлового будинку, так як специфічний запах (навіть при дотриманні всіх умов гігієни) буде присутній.

Важливо не забути про сонячному природному світлі, тому не забуваємо про вікна (одне вікно на 10-15 квадратних метрів на висоті 1,1-1,5 метра).

Приділіть увагу підстилці, часто замінюйте, сухе і чисте місце - запорука швидкого зростання порося. При теплій погоді поросят можна вигулювати на вільному просторі, якщо дозволяють умови, або на обгородженій території. Вигул свиням вкрай необхідним, так як на свіжому повітрі зміцнюється імунітет, стає кращим якість і смак свинини. До того ж випорожнення на вулиці зменшують вологість в приміщенні. Вирощувати свиней в нормальних умовах - в майбутньому отримувати якісну продукцію.

Розведення поросят

Для підприємців-початківців розведення і утримання поросят може здатися досить складним заняттям. Однак цей вид домашнього фермерства вельми прибутковий і швидко окупається. Як же виростити порося? Як розводити свиней? Ці та інші питання постають перед майбутнім свинарем. Початківця свинаря хвилює, перш за все, здорове і жирне потомство, яке відмінно реалізується в м'ясо. Необхідно знати основні умови утримання порося.

Важливо правильне годування поросят. Воно повинно бути дробовим (близько 5-6 разів на день), з включенням молочних продуктів, спеціальних вітамінних, мінеральних добавок.

В 2-2,5 місяці поросят зазвичай відлучають від матері і рівномірно переводять на триразове харчування. Природно, що зміст молока в щоденному раціоні при цьому зменшується, воно замінюється обратом. Влітку більше свіжої трави, взимку - хорошого сіна. У віці 6-7 місяців вага молодняка складає 100-130 кг, подальше його утримання веде до збільшення витрат, тому одна частина потомства йде на м'ясо, інша - на виробництво нового молодняку.

Вибір породи порося

Вибір породи свиней має велике значення при їх розведенні Вибір породи свиней має велике значення при їх розведенні. Великою популярністю користуються такі породи, як ландрас, російська біла, в'єтнамська вислобрюхая і ін. При вирощуванні свиней в домашніх умовах важливо враховувати породу, поширену саме у вашій місцевості, це необхідно для підбору відповідного кнура.

На території Російської Федерації свинарі розводять близько 35 порід свиней. Якщо звернутися до м'ясного аспекту розведення свиней, то доцільно всіх свиней розділити на три категорії: м'ясо-сальні, беконні, сально-м'ясні. Перший вид - поширена біла порода і все помісі. У свиней м'ясо-сальної породи сильно розвинена м'язова тканина. Другий вид - порода ландрас (біла свиня подовженої форми, з розвиненою задньою і філе областю). Ландрас відрізняється від інших порід великою кількістю м'яса і малої доллю сала. Часто свинарі віддають перевагу саме білим свиням, так як ця порода відрізняється великою приплодом, швидким набором ваги.

Сально-місний порося буває чорного або чорно-рябої забарвлення, на виході головна мета - отримання сальної продукції.

Вигоди вирощування поросят

Розведення свиней в домашніх умовах має значний плюсом - швидке зростання (при дотриманні всіх умов утримання і догляду). При появі на світ порося важить 1-1,3 кг, однак, через тиждень його вага збільшується вже вдвічі, через 60 днів він важчає в 15-20 разів, через рік - в 130-150 разів! Неважкі підрахунки дозволяють встановити наступне: одна свиноматка за умови багатого потомства і хорошому розмноженні за рік дає 2-3 тонни м'яса.

Якщо розглядати аспект використання корму, то порося засвоює третю частину раціону, в той час як качки і гуси тільки одну п'яту частину. До того ж порося витратить на 20-30 відсотків менше корму на кілограм приросту ваги, ніж, наприклад, бичок.

Свиняче м'ясо завжди користується прекрасним попитом у покупців, має м'який і ніжний смак. Добре скуповується копчена продукція

Способи утримання свиней

На фермах з утримання свиней розрізняють кілька способів їх змісту:

розмноження свиней

У віці 8-9 місяців у свиней настає фізіологічна зрілість, а в 11-14 місяців можна отримати перший приплід. Для отримання хорошого приплоду необхідно вибрати свиноматку вагою більше одного центнера і мінімум з 12 повноцінно розвиненими сосками.

Підготовка свині до супоросності включає обов'язкове збагачення харчування (особливо гарні домашні і молочні відходи, соковита зелена трава, комбікорм). У зимову пору року зелень замінюється сіном.

Неспокійна поведінка, пріслушіваніе, відмова від корму, характерне рохкання - все це говорить про появу статевої охоти. В цьому випадку по подію 12 години проводиться злучка з самцем або штучне запліднення , Через 12 годин процедура повторюється. Рівно через 17 днів слід уважно поспостерігати за свиноматкою, так як повторення ознак статевої охоти говорить про незаплідненою свиноматці, в цьому випадку злучка повторюється (бажано з іншим самцем).

Догляд після пологів

Після появи поросят на світло за ними потрібен особливий догляд, але постійного догляду та уваги потребує і годує свиноматка. Відразу після опоросу потрібно дати свині літр води або воду, наполовину розведену водою. Через 6 годин можна задовольнити всі питні запити свиноматки. Зміни позначаються і на раціоні, в перший день бажано годувати рідкою сумішшю (наприклад, пшеничні висівки або вівсяне борошно). Через тиждень після опоросу вводяться коренеплоди, що прискорюють утворення і приплив молока. Свиноматку годують три рази на день через рівні проміжки часу.

Після опоросу проводяться гігієнічні процедури з кожним поросям: обтирання, чищення п'ятачка, вух, рота, зріз пуповини, випалювання йодом. Важливо встановити контакт між поросям і матір'ю в перші 45 хвилин (піднести до сосок), інакше свиноматка його не прийме. Перше молоко (молозиво) цілком засвоюється організмом порося.

Догляд за свинями в домашніх умовах

Придбаних поросят містять окремо від інших особин в іншому приміщенні з метою збереження (в разі хвороби) всього поголів'я. Як виростити порося? Основи догляду за свинями полягають в наступному:

Ретельний догляд дасть свої плоди. При догляді за свинями важливо пам'ятати про біоритм тварин. Наприклад, в холодну пору року свиням потрібно більше світла, в цьому випадку варто вдатися до штучного освітлення. Найбільш вигідне місце для розташування джерела світла - годівниця або поїлка.

При дотриманні всіх умов утримання свиней можна розраховувати на отримання вагомої прибутку. До того ж неможливо обійтися без стартового капіталу, тому важливо детально продумати і скласти бізнес-план. Початківцям свинарям обов'язково треба подумати про реалізацію м'яса.

Вирощування свиней на м'ясо

Початківців фермерів хвилює питання прибутковості справи. Розведення поросят приносить хороший дохід, що пов'язано з наступними факторами:

Отже, свинарство для початківців - вигідне капіталовкладення, що дозволяє постійно мати хороший дохід, але вимагає хорошого плану, знання умов утримання і розведення поросят. Для початківців свинарів досвідчені фермери радять придбати 250-350 особин, в їх числі 3 кнура і 20 свиноматок, що залишилися йдуть на відгодівлю. Фінансове обгрунтування такої великої покупки передбачає і заготовку корми (25-30 тонн зерна і 250-300 кг різних добавок). Вирощувати свиней - прибутково, варто тільки зважитися.

Яким повинен бути хороший свинарник?
Як же виростити порося?
Як розводити свиней?
Як виростити порося?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online