Розведення кролів за методом Михайлова

  1. Метод розведення кроликів по Михайлову
  2. Сверхкролік по методу Михайлова
  3. Можливості кролівництва по методу Михайлова
  4. Поради від професіоналів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Академік Ігор Михайлов, який є жителем міста Санкт-Петербург, став воістину відомою особою завдяки своєму новому підходу, пов'язаного з практикою вирощування кроликів. Якщо дивитися по суті, то він зміг зробити справжній переворот в кролівництві. Сьогодні багато людей користуються його розробками по вирощуванню кроликів в своєму домашньому господарстві.

Метод розведення кроликів по Михайлову

Розведення кролів за методом Михайлова

Розведення кроликів по Михайлову дозволило виростити справжніх тварин акселератів, які стали мати здатність понад швидко розмножуватися. Так, однієї пари пухнастих звірят буде досить, щоб через дев'ять місяців поповнити своє господарство ще двадцятьма п'ятьма особинами.

Михайлов, розробляючи свій інноваційний метод, перш за все, грунтувався на найважливішому виведення, який зробив особисто. Так, зокрема, він в процесі вивчення питання щодо збільшення результативності кролівництва зміг виявити, що кролики стануть незадовільно реагувати на спілкування їх з людиною. Така реакція в результаті призводить до сильного стресу, який в свою чергу призводить до різних хвороб кроликів .

Таким чином, Михайлов зміг зробити висновок, що спілкування кроликів з людиною (розвідників) потрібно звести до мінімуму. Для цієї мети звірята спеціально поміщаються в своєрідний будиночок, який побудований за розробками методу Михайлова.

Основні нюанси конструкції будиночка для кроликів:

  • автоматизована система догляду за кроликами у вигляді самозаповнюється і самоочищаються годівниць з поїльника;
  • всі екскременти від кроликів скупчуються в бачки, які потім змінюються;
  • повітря в клітинах очищається з використанням вентиляційної труби.

Для регіонів з жарким кліматом є свій варіант Кролікова ферми, в яку вбудовані міні басейнами. Так, при температурах вище +25 градусів Цельсія кролики починають втрачати апетит, погано себе почувають. В таких умовах у них з'являється можливість охолодитися у воді міні басейну, що вирішить проблему, що склалася.

Див. також: креслення міні ферми Михайлова .

Сверхкролік по методу Михайлова

метод Михайлова

Кролики в розроблених по Михайлову будиночках починають швидко набирати вагу. Так, вже у віці чотирьох місяців вони в середньому досягають п'яти кілограм. Такий результат у кроликів зі звичайними умовами утримання досягається тільки після досягнення ними однорічного віку.

Для вирощування свехкроліков в метод Михайлова були покладені біологічні властивості шлунка у кролика. Вся справа в тому, що у тварини спостерігається слабкість шлункової м'язи, від чого шлунок швидко скорочується і відбувається швидке переварювання їжі з переміщенням її в кишечнику. Щоб вирішити цю проблему, Михайлов став забезпечувати харчуванням кроликів до вісімдесяти разів, а не як в класичному виконанні три рази на добу. Якраз розроблені ним годівниці з автоматичними поїлками і вбудованим підігрівом дозволили досягти цього результату.

Академік Михайлов також зміг з'ясувати, що народилися кроленята в перші три місяці життя повинні вживати в їжу виключно молоко самки. За рахунок цього молоді кролики вже через чотири місяці від народження можуть досягати ваги в чотири кілограми. У таких кроликів виробляється природний імунітет, вони практично не хворіють. З іншого боку, рекомендовано проводити систематичні заходи щодо запобігання хвороб і їх негайного лікування в разі виявлення.

У підсумку, якщо слідувати методиці Михайлова, то можна дістати кроликів-акселератів, які наберуть масу в чотири рази швидше кроликів, за якими здійснювався класичний догляд. Якість м'яса і вовни у кроликів, вирощених за методом Михайлова, значно підвищується.

Можливості кролівництва по методу Михайлова

клітини Михайлова

Унікальність методу академіка Михайлова полягає не тільки в створенні мікроклімату і постійного живлення для кроликів, але і в деяких нюансах, одним з яких є обігрів маточника в сильні морози. У конструкції будиночка для кроликів передбачена медична електрогрілка, яка і дозволяє зігрівати теплом кроленят, крім тепла хутра самої кролиці. У цих умовах навіть морози під -47 градусів Цельсія не стануть згубними для новонароджених кроликів.

До ще одного важливого аспекту у веденні кролівництва відноситься час, коли кроленят відкидають від матері. Традиційне кролівництво говорить про те, що молодих кроликів слід отсаживать в один-півтора місяця від народження. Звичайно, такий метод дозволить провести вісім окролов протягом року, проте в більшості випадків половина молодих кроленят просто загинуть. Михайлов же запропонував збільшити строк відсадження до трьох місяців. У цьому випадку кількість окролов скорочується, зате економічний ефект буде досягнутий за рахунок нульової смертності.

Розведення кроликів по методу Михайлова не єдиний, так само найбільш відомий, метод Золотухіна, читайте детальніше про клітинах для кроликів Золотухіна в статті присутні креслення клітин, відео та фото матеріали по самостійній збірці клітин, і маса рад від автора.

Поради від професіоналів

клітини Михайлова

Деякі досвідчені кролівники радять здійснювати цілорічне утримання кролів на відкритому повітрі. Таке розведення кроликів буде сприяти підвищенню їх імунітету, опірності захворювань, поліпшить племінні якості звірків. З іншого боку, при сильних морозах варто зробити для кроликів переносні клітки , Щоб в крайніх випадках їх можна було перенести в сарай, розставивши в кілька ярусів.

Клітки для кроликів рекомендується встановлювати не більше ніж в три яруси вгору. Для того щоб тварин не турбували прямі сонячні промені, а також атмосферні опади. Слід над ярусами клітин зробити широкий навіс.

Особливу увагу слід приділяти маточникам. Так, якщо відбувається пологи взимку, то для збереження всього потомства необхідно буде перенести клітини в тепле і не продувається приміщення. Крім того, щоб кролики, які живуть в зимовий час на морозі, не хворіли, можна в щілини між шпалами залити монтажну піну. Також важливо міняти підстилку із сіна не менше, ніж раз на п'ять днів. Це запобіжить утворенню на підстилці цвілі.


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online