Парковка в центрі Москви - вартість, способи і правила оплати - ПапаЮріст.ру

  1. Де в центрі Москви розташовуються зони платного паркування
  2. Платна парковка в районі ТТК
  3. Платна парковка в центрі столиці. Визначення паркувального місця
  4. Призначення платних парковок в столиці
  5. Розташування безкоштовних парковок в центрі столиці
  6. Хто володіє законним правом не платити за парковку
  7. Парковка в центрі Москви у вихідні дні
  8. Скільки коштує паркування автомобіля в центрі Москви
  9. Як оплатити паркування автомобіля в Москві
  10. Оплата паркування автомобіля на порталі Московського паркувального простору

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо водій не має уявлення яким чином оплачується парковка в центрі Москви, то в такому випадку його перше взаємодія з системою оплати паркінгу в столиці з великою часткою ймовірності буде пов'язана з деякими складнощами.

У даній статті ми зупинимося на питаннях: як оперативно знаходити незайняті місця в центральній частині столиці та як правильно платити за парковку.

Де в центрі Москви розташовуються зони платного паркування

Якщо звернутися до Постанови уряду Москви від 17 травня 2013 року №289-ПП, то в ньому прописані і затверджені правила паркування в центрі столиці. Згідно з цією Постановою органів влади м Москви з'явилися вагомі підстави для виділення територіальних зон паркування, за які водіям необхідно внести оплату. Тепер на парковці встановлені спеціальні дорожні знаки, згідно з якими визначається ціна парковки в центрі Москви - цей момент регламентується нормами Постанови влади Москви. До даного документу є Додаток №1, де водії можуть дізнатися повний перелік паркувальних зон, які діють в центральній частині Москви. В даному списку кожен бажаючий ознайомиться з найменуванням зони для паркування і точною адресою, де вона розташовується.

Платна парковка в районі ТТК

У 2013 році на законодавчому рівні було введено платні парковки, тому влада Москви виділили ряд територіальних зон в області Третього транспортного кільця, в районі якого можна припаркувати машину. Дане нововведення було досить корисним, оскільки дозволило реалізувати такі завдання:

  • Привести в порядок розміщення паркувальних зон в межах Москви.
  • Підвищити комфорт пересування пішоходів.
  • Підвищити ефективність руху транспортних засобів.

Платна парковка в центрі столиці. Визначення паркувального місця

Столична влада займаються благоустроєм міста, до об'єктів якого відносяться парковки в центрі Москви.

Це облаштоване, спеціальним чином позначене, обладнане місце, де може зробити зупинку транспортний засіб. Частина автомобільної дороги в даному випадку використовується в якості стоянки. Вона може розташовуватися впритул до мосту, узбіччі, проїжджої частини, естакаді або тротуару. Роль стоянки може виконувати частину простору під мостом або естакадою. Зона для паркування позначається спеціальною розміткою та дорожніми знаками, щоб водієві було зручно швидко розпізнати дозволену для зупинки транспорту територіальну зону. Під поняттям паркувального місця розуміється область для розміщення однієї одиниці автотранспортного засобу.

Призначення платних парковок в столиці

Платні парковки мають основне призначення - забезпечити збереження транспортного засобу. Якщо водій залишає машину без нагляду на платній парковці, то ризик викрадення зводиться до нуля, як і можливість пошкодження авто.

Щоб реалізувати поставлені завдання, паркувальні території оснащуються засобами відеоспостереження, спеціалізованими пристроями, стаціонарними і мобільними комплексами фіксації порушень за допомогою фото та відео-апаратури Щоб реалізувати поставлені завдання, паркувальні території оснащуються засобами відеоспостереження, спеціалізованими пристроями, стаціонарними і мобільними комплексами фіксації порушень за допомогою фото та відео-апаратури.

Розташування безкоштовних парковок в центрі столиці

Міська влада подбала і про виділення безкоштовних стоянок в центрі Москви. В кінці 2013 року в столиці була запущена акція, яка надавала в нічний час доби, святкові та вихідні дні безкоштовні паркувальні місця. До того ж, право на безкоштовне паркування було надано деяким категоріям громадян.

Хто володіє законним правом не платити за парковку

Столична влада пропрацювали і закріпили норми, згідно з якими за паркувальне місце не потрібно платити наступним особам:

1. Працівникам екстрених оперативних служб. До них відносяться швидка медична допомога, поліція, органи пожежної охорони. Аналогічним правом безкоштовного паркування мають:

  • ФСБ;
  • Працівники військової автоінспекції;
  • Представники слідчих органів;
  • Співробітники аварійно-рятувальних служб.

Згадане вище право поширюється щодо авто спеціального призначення, що мають розпізнавальні знаки, кольорографічне забарвлення і відповідні написи.

На законодавчому рівні подібна пільга діє, але як виняткової міри для паркувальних місць, які призначені для транспортних засобів інвалідів. У подібних місцях інші автомашини не мають право розташовуватися.

2. Інваліди, яким необхідно здійснювати парковку на місцях із спеціальним позначенням. Дані місця мають відповідну розмітку та дорожні знаки.

3. Учасники ВВВ, колишні неповнолітні в'язні гетто і концентраційних таборів, а також інших місць примусового тримання, які були створені фашистами (їх союзниками) під час ВВВ.

Учасники ВВВ, колишні неповнолітні в'язні гетто і концентраційних таборів, а також інших місць примусового тримання, які були створені фашистами (їх союзниками) під час ВВВ

Відповідні пільги отримали і учасники оборони Москви в період Великої Вітчизняної Війни. Вони наділені на рівні закону правом на оформлення резидентного паркувального дозволу, яке діє на будь-яких паркувальних місцях столичних парковок. Виняток становлять обладнані для інвалідів місця.

4. Власники автотранспорту, що є батьками або усиновлювачами в сім'ї, визнаної багатодітною. Важливим в цьому випадку є такий момент: даної категорії осіб повинна надаватися податкова пільга, що виражається в обнулення транспортного податку.

Парковка в центрі Москви у вихідні дні

В даному питанні слід керуватися Постановою Уряду Москви від 22.12.2015 №906-ПП. Відповідно до даної правової нормою, починаючи з 01.01.2016 року у вихідні та офіційні свята, в які громадяни не працюють, за міську парковку не потрібно платити у часовий проміжок з 00.00 до 24.00. Іншими словами, протягом доби паркувальне місце стає безкоштовним.

Дана норма закону «працює» в ті дні, на які були перенесені вихідні дні , А також у неділю.

Скільки коштує паркування автомобіля в центрі Москви

Якщо звернутися до Постанови уряду Москви від 03.12.2013 року за номером 798-ПП, цілодобова оплата парковки дорівнює:

  • 80 руб. / Год, якщо парковка розташована в зоні, яка обмежена Бульварному кільці.
  • 60 руб. / Год береться в тому випадку, якщо парковка розташована на Садовому кільці або на території від зовнішнього боку Бульварного кільця до Садового кільця.

У разі якщо власник автомобіля залишає машину на паркувальному місці, за яке потрібно платити, з 6 до 24 годин щодня протягом 30 днів, віддаючи гроші за стоянку відразу, то в цю суму входить:

  1. 12 000 рублів за розміщення автомашини на ділянці від зовнішньої сторони Бульварного кільця до Садового кільця;
  2. 16 000 рублів за розміщення автотранспорту на стоянці Садового кільця.

Якщо ви хочете знати скільки коштує паркування в центрі Москви за користування паркувальним місцем протягом 12 місяців, то ми надаємо конкретні цифри:

  1. 120 000 рублів за паркувальне місце на території від зовнішнього боку Бульварного кільця до Садового кільця;
  2. 160 000 рублей за розміщення машини на стоянці Садового кільця.

Оплата столичної парковки машини, прописаної в резидентном паркувальному дозволі, з 20.00 до 8 годин ранку не береться.

Коли власник ТЗ вирішує помістити авто на паркувальному місці в інший час, йому потрібно заплатити 3000 рублів в рік - це сума резидентної плати за 12 місяців.

Як оплатити паркування автомобіля в Москві

Сьогодні власникам транспортних засобів доступний величезний вибір способів оплати парковки в Москві. На законодавчому рівні закріплені такі форми оплати паркувального місця в Москві, доступні автовласникам:

1. Оплата за допомогою паркомата, яка проводиться за допомогою паркувальної або банківської карти, наявної у водія.

2. Оплата паркування шляхом перерахування річний резидентної плати. Даною формою оплати можуть скористатися власники транспортного засобу, прописаного в резидентном дозволі на парковку.

3. Оплата з використанням віртуального паркувального рахунку, яка здійснюється при списанні з нього грошових коштів. Зазначена форма оплати доступна власникам транспортних засобів, які пройшли реєстрацію на порталі Московського паркувального простору.

Після того, як автомобіліст зайняв місце для паркування, в його обов'язки входить оплата стоянки протягом п'ятнадцяти хвилин. В даному правилі є свої виключні випадки:

  • Власник ТЗ оплатив встановлену законом річну резидентну плату за право користування стоянкою;
  • Громадянин має право на безоплатну паркування своєї машини;
  • Згідно з пунктами 3.2-3.3 Постанови уряду Москви від 17.05.2013 року №289-ПП водієм проведена оплата за розміщення 1 транспортного засобу на місце для паркування. Причому користування стоянкою здійснюється з 8 до 20 годин.

Якщо водій зайняв місце на платній парковці, тобто деякі ситуації, коли він в десятихвилинний термін зобов'язаний прокинути стоянку. До них відносяться:

  1. Оплата паркування відбувалася через паркомат і передоплачений час було використано.
  2. Власник ТЗ відіслав з телефону повідомлення, що машина їде зі стоянки. Іншими словами, факт зняття ТЗ з стоянки був зафіксований. Такий випадок має місце бути при оплаті паркувального місця за допомогою інтернет-ресурсів.

Оплата паркування автомобіля на порталі Московського паркувального простору

Якщо водій вибрав спосіб оплати за допомогою інтернет-порталу , То для початку йому слід зайти в свій особистий кабінет. При оплаті таким способом кошти будуть списані з паркувального або банківської картки (як плату за місце для паркування) з того моменту, як був зафіксований факт постановки ТЗ на паркувальне місце і до моменту, коли машина з нього зніметься.

Водій може відобразити факт постановки і зняття машини з паркувального місця, використовуючи СМС. Також можна скористатися особистим кабінетом користувача на інтернет-порталі.

Коли машина стає на місце для паркування, на балансі карти необхідно мати кошти, потрібні для оплати 60 хвилин по мінімуму.

Отже, на сьогоднішній день столичним водіям не так просто знайти вільне місце для парковки, тому користування платними стоянками є раціональним і зручним рішенням.

Власникам ТЗ надані на вибір ряд сучасних способів оплати паркувального місця, тому кожен водій може використовувати найбільш вигідні для себе варіанти.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online