У Краматорську тривають пристрасті навколо «Екобудинки на Марата»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На сесії міськради Краматорська в черговий раз розглядали питання відведення земельної ділянки для будівництва багатоквартирного будинку.

У сесійній залі черговий раз не вистачило голосів для того, щоб затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва багатоквартирного будинку по вул. Марата.

Нагадаємо, що дане питання вже виносилося на розгляд сесії міськради. У жовтні для його прийняття не вистачило кількох голосів . Тоді ж голова постійної земельної комісії міськради Віталій Скачко зазначив, що думки депутатів розділилися. Частина підтримує будівництво, а частина як і раніше висловлюється проти того, щоб віддати територію двору.

Суть претензій до забудовника зводиться до того, що жителі будинків навколо «екодома» бачать в цьому захоплення території їхнього двору, у чиновників ж питання до дозвільної документації і збільшенням поверховості будівлі .

Проте, протягом року будівництво так і не припинилося. Більш того, перейшло в завершальну стадію - внутрішніх робіт, в тому числі і на прибудованому третьому поверсі.

В ході сесії, яка відбулася 15 листопада, питання відведення земельної ділянки для будівництва «екодома» знову не набрав достатньої кількості голосів. Тим часом, депутат міськради Віктор Рубанівський відзначив той факт, що поки не буде оформлена земля, не надходитимуть платежі в бюджет.

- Раніше були побоювання, що вони вийдуть за межі ділянки, на якому раніше був дитсадок, - зазначив міський голова Андрій Панков. - Тепер же може і варто розглянути питання відведення землі, щоб надходили платежі в бюджет. Але це на розсуд депутатів.

В ході обговорення питання свою думку висловив депутат міськради Андрій Безсонний. За його словами, місто необхідно упорядковувати та залучати інвестиції, але при цьому необхідно дотримуватися законодавства і не створювати прецедентів, про які після можна пошкодувати.

- Якщо звернутися до головного архітектора за коментарем, то дізнаємося ряд цікавих моментів, - зазначив Безсонний. - Як іде будівництво без дозволу? Як будівля з нежитлового перевели в житлове? Тільки в центрі міста у нас сім подібних об'єктів і цим рішенням ми можемо створити прецедент. Сьогодні одні вирішили побудувати триповерховий будинок на місці колишнього дитсадка, завтра хтось почне будувати у дворах п'ятиповерховий будинок.

За підсумками обговорення, питання так і не винесли на повторний розгляд. Мовляв, необхідно ще раз пропрацювати питання і з'ясувати деякі моменти.

Підписуйтесь на наш Telegram канал і Instagram , Щоб знати важливі новини першими. Т акже Ви можете слідкувати за останніми подіями міста і регіону на нашій сторінці в Facebook.

Як іде будівництво без дозволу?
Як будівля з нежитлового перевели в житлове?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online