Дієта при холециститі (харчування при холециститі)

  1. Харчування при холециститі: немає каменів - немає проблем
  2. Діагноз - холецистит? Зроби ручкою фастфуду!

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Текст: Олена Порошина

Фото: TS / Fotobank.ru

Дієта при холециститі, іншими словами - при гострому і хронічному запаленні жовчного міхура, в першу чергу спрямована на те, щоб знизити надлишок холестерину в жовчі, який провокує утворення каменів в жовчному міхурі і виникнення запалення. Паралельно з цим дієта при холециститі повинна включати в себе продукти харчування, здатні придушити будь-які запальні процеси в організмі. Які ж це продукти?

  • Текст: Олена Порошина   Фото: TS / Fotobank

    Дієта при холециститі повинна бути багата продуктами, що містять ненасишенние жири: наприклад, риба, оливкова олія, горіхи. А також овочами та фруктами.

Харчування при холециститі: немає каменів - немає проблем

Дієта при холециститі строго стежить за рівнем холестерину. Пояснимо, чому: справа в тому, що саме надлишок холестерину в жовчному міхурі сприяє утворенню там щільних каменів, які з часом блокують відтік жовчі, викликаючи її застою, і тим самим провокують початок запального процесу. Які ж продукти харчування сприяють зниженню рівня холестерину? Це в першу чергу цільнозернові крупи, оливкова олія, риба та горіхи. Крім того: до цікавих висновків прийшли недавно вчені Массачусетського університету - вони встановили, що насіння подорожника (в народі їх нерідко називають блошного насіння або блошіцей) різко знижують ймовірність утворення каменів в жовчному міхурі. За рахунок того, що вони є щедрим джерелом добре розчинної клітковини, яка швидко знижує кількість холестерину саме в жовчному міхурі. Дієта при холециститі не закликає кожного разу посипати насінням подорожника пироги і котлети, але настійно рекомендує вживати насіння блошіци приблизно по 4-5 ст ложок в день.

Діагноз - холецистит? Зроби ручкою фастфуду!

Дієта при холециститі строго забороняє вживання будь-яких продуктів, що містять велику кількість насичених жирів. Гамбургери, омлети з беконом, картопля фрі, смажена в вершковому маслі курка і т.п. Всі ці ласощі, на жаль, різко підвищують рівень холестерину в організмі, підвищуючи заодно і ризик виникнення холециститу. Дієта повинна бути багата ненасиченими жирами, які містяться в оливковій олії, авокадо, деяких сортах риби і горіхах.

Крім того, дослідження показали, що щоденне вживання одного келиха червоного сухого вина сприяє зниженню холестерину. А значить, вино також можна сміливо включити в дієту при холециститі. Зі східних спецій, в цілющі властивості яких ми вже не раз переконувалися, показано вживання куркуми - в дієті при холециститі дозволено широко застосовувати цю спецію. Настільки привілейованих положення куркума заслужила завдяки тому, що вона здатна зупинити запальний процес в жовчному міхурі і допомагає стимулювати просування жовчі за рахунок стимуляції скорочення стінок жовчного міхура.

Якщо холецистит "прогавити", то справа може закінчиться хірургічним втручанням. Але ви ж не мечтатете про такий фінал? А значить - придивіться уважніше до дієти при холециститі, цілком можливо, саме вона допоможе вам уникнути розвитку хвороби і відновити здоров'я.

Які ж це продукти?
Які ж продукти харчування сприяють зниженню рівня холестерину?
Діагноз - холецистит?
Але ви ж не мечтатете про такий фінал?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online