пам'ятники Волзького

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Волзький - молодий і процвітаючий місто. Незважаючи на порівняно коротку історію життя Волзького , В місті налічується близько 20 пам'ятних споруд і з роками їх кількість продовжує зростати. Пам'ятник - це ланка, що з'єднує минуле і сьогодення. Саме пам'ятники Волзького, як ніщо інше, допомагають нам відчути дух минулих часів і дізнатися історію міста.

Більшість пам'яток Волзького, звичайно, присвячене будівництву Волзької ГЕС і самого міста. При в'їзді в місто, на площі Будівельників, встановлено пам'ятник засновнику Волзького - Ф.Г. Логінову.

Відкриття пам'ятника першобудівник відбулося в червні 1974 року навпроти кінотеатру «Енергетик». Пізніше було вирішено перенести пам'ятник Логінову на площу Будівельників. Тут же, навпаки бюста Логінова, по обидва боки від дороги розташовані дошки пошани: на ній зображені першобудівники і ті, хто брав активну участь у створенні і розвитку Волзького .

Рухаючись вглиб міста, на вулиці Фонтанній можна помітити ще один цікавий монумент - пам'ятник першобудівникам Волзького.

Рухаючись вглиб міста, на   вулиці Фонтанній   можна помітити ще один цікавий монумент - пам'ятник першобудівникам Волзького

Встановлений він з ініціативи ради першобудівників нашого міста в 2009 році. Площа навколо монумента оточена колонадою з 12 барельєфами, що відображають знаменні дати в житті міста Волзького. У центрі - басейн з тетраедром, на якому височить металева чайка: саме такими тетраедрами перекривали під час будівництва ГЕС русло Волги. Ще один пам'ятник, присвячений першобудівникам ГЕС, встановлений біля в'їзду в Волгоград . Десятиметрова статуя з алюмінію під назвою «Слава будівельникам комунізму» розташована на березі сухий Мечетка . Фігура будівельника вказує рукою на творіння гідробудівників - волзьких ГЕС .

Фігура будівельника вказує рукою на творіння гідробудівників -   волзьких ГЕС

Біля кінотеатру «Супутник» розташований ще один меморіал, присвячений Я.М. Свєрдлову - відомому революціонеру і соратнику В.І. Леніна. Пам'ятник Свердлову в Волзькому був встановлений в 1970 році на честь 85-річчя Якова Михайловича Свердлова.

Пам'ятник Свердлову в Волзькому був встановлений в 1970 році на честь 85-річчя Якова Михайловича Свердлова

Поруч з пам'ятником знаходиться невеликий сквер. Переміщаючись в центр міста, на площа Леніна , Тут можна знайти ще кілька цікавих постаментів, перший з яких - пам'ятник Леніну. В Волзькому пам'ятник Леніну був встановлений одним з перших - в початку 1984 року пройшло його урочисте відкриття.

В   Волзькому   пам'ятник Леніну був встановлений одним з перших - в початку 1984 року пройшло його урочисте відкриття

Авторами пам'ятника Леніну в Волзькому стали архітектори Тюренков і Кутирев. Робота над семиметрової бронзовою статуєю вождя йшла сім років. Помахом руки Леніна архітектори хотіли показати весь масштаб і простір міста. За пам'ятником тягнеться однойменна площа, завершує яку пам'ятник полеглим солдатам в Громадянської та Великої Вітчизняної війни.

За пам'ятником тягнеться однойменна площа, завершує яку пам'ятник полеглим солдатам в Громадянської та Великої Вітчизняної війни

За готелем «Ахтуба», розташованої на площі Леніна , Розташований незвичайний пам'ятник жертвам політичних репресій 20 століття. Три людські фігури з закинутими до неба головами уособлюють біль і муки репресованих.

Три людські фігури з закинутими до неба головами уособлюють біль і муки репресованих

Композиція виконана в червоних тонах з фрагментами мозаїки. Встановлено цей цікавий монумент на території парку ім. 60-річчя Жовтня в 2000 році за проектом скульптора С. Щербакова.

Є серед пам'ятників Волзького і монументи, присвячені героям Радянського Союзу - наприклад, пам'ятник генералу Д.М. Карбишеву, встановлений на однойменній площі.

За стійкість і мужність, яке проявив Карбишев, перебуваючи в трирічному полоні у фашистів, генералу було посмертно присвоєно звання героя Радянського Союзу.

Але не всі меморіали та пам'ятники Волзького носять військовий і історичний характер - в місті також є кілька монументів, встановлених на честь великих діячів. Такими є пам'ятник великому російському поету і письменнику А.С. Пушкіну і монумент, присвячений великому хіміку, Д. Менделєєву.

Менделєєву

Пам'ятник Пушкіну, що знаходиться біля кінотеатру «Енергетик» - порівняно нова споруда: раніше тут розташовувався монумент Леніну і Сталіну.

Добралися скульптори і до так званої нової частини міста Волзького : Одним з відомих пам'яток, розташованим між 25 і 31 мікрорайонами, є воїнам-інтернаціоналістам або, як його частіше називають, святого апостола Андрія Первозванного.

Добралися скульптори і до так званої нової частини міста   Волзького   : Одним з відомих пам'яток, розташованим між 25 і 31 мікрорайонами, є воїнам-інтернаціоналістам або, як його частіше називають, святого апостола Андрія Первозванного

Монумент був побудований в 1993 році на честь загиблих в афганській війні. Серед інших пам'ятників-новобудов Волзького можна виділити пам'ятник великому російському полководцю Г.К. Жукову. Пам'ятник побудований у 2000 році за проектом П.Л. Малкова і розташований у нової будівлі військкомату (23 м / р).

Малкова і розташований у нової будівлі військкомату (23 м / р)

На честь популярного в місті виду транспорту було відкрито ще один монумент - пам'ятник трамваю. Модель німецького трамвая «GOTHA T 57» розташована поруч з волзьких трамвайних депо.

Модель німецького трамвая «GOTHA T 57» розташована поруч з волзьких трамвайних депо

Рідкісна модель трамвая, та ще й у вигляді пам'ятника - не кожне місто може похвалитися такою пам'яткою.

Серед інших пам'ятників Волзького в місті встановлено ще два монументи - це стела на площі Праці, присвячена 25-річному ювілею Волзького з замурованою капсулою для нащадків (буде відкрита в 2029 році) і біла стела у вигляді прапора з написом «Волзький» біля в'їзду в місто .

Додати фото / інформацію

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online