Що потрібно знати, купуючи квартиру в Подільському?

  1. Транспортна доступність Подольська
  2. Екологія Подольська: вибираємо кращі з екології локації
  3. інфраструктура Подольська
  4. Міське середовище Подольська
  5. Вторинний ринок Подольська
  6. Огляд новобудов Подольська
  7. Враження й Висновки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Подольск - один з найбільших підмосковних міст-супутників. Тут є з чого вибирати житло: багато новобудов і житлових проектів в розробці, розвинений вторинний ринок. Портал KVARTIRAzaMKAD.ru відібрав найважливіші особливості міста, які можуть вплинути на вибір і покупку квартири в Подільському. Подольск   - один з найбільших підмосковних міст-супутників

Подольск знаходиться на півдні Підмосков'я, в 11 км від МКАД по Варшавському або Сімферопольському шосе. У 2015 р в його склад увійшли р Клімовськ і селище Львівський, площа Подольська стала 4 039 га, а чисельність населення склала 293 тис. Осіб (в 2016 р). Активне зростання і житлова забудова в Подільському почалися в 2008 р До цього місто майже не виділявся на тлі інших міст-супутників.

Межі, райони і герб м Подольська

Подольск межує на півночі з московським селищем Щербинка, а на заході найближче місто Троїцьк, що знаходиться в складі Нової Москви. Сусіди на сході - міста Домодєдово і Чільне. Далі по Варшавському ш. знаходиться р Чехов.

У цій статті ми розглянемо міське середовище тільки в межах самого Подольська, без урахування Клімовська, який претендує на окремий огляд.

Транспортна доступність Подольська

Як і всі Підмосков'ї, Подольск в години пік створює високий трафік на дорозі і в громадському транспорті. Але в порівнянні з іншими містами-супутниками у нього більше можливостей і альтернатив для жителів.

На автомобілі до МКАД по Варшавському шосе близько 40 хвилин, а по Сімферопольському хвилин 30. По можливості жителі Подільського вибирають Сімферопольське шосе, щоб обійти пробку в Щербинці. Зробити це найпростіше автовласникам в східній частині міста: не треба переїжджати через ж / д шляху і багато з'їздів на шосе.

Зробити це найпростіше автовласникам в східній частині міста: не треба переїжджати через ж / д шляху і багато з'їздів на шосе

Транспортна розв'язка Подольська

У Подільському пробки на центральній площі, ділянці Варшавського шосе поблизу платформи Силікатна, на вул. Правди і на розв'язці біля ст. Весняна.

Центральна площа Подольська днем в будні Центральна площа Подольська днем в будні

У Подільському знаходяться 4 ж / д станції. Цей напрямок поїздів дуже варіативної, тому що пов'язує через Москву багато міст області. Електрички з Подольська, Чехова і Серпухова направляються в Дедовськ, Нахабіно, Волоколамськ, Одинцово, Голіцино і Румянцево. Тому невеликий лайфхак для мешканців Подільського - сідати в електрички, які вирушають хоча б з Львовска, а не Чехова і Серпухова.

У столиці електричка зупиняється у десяти різних станцій метро, ​​але це не завжди вигідно за витратами часу і грошей. Тому більшість жителів добирається до найближчого метро Царицино, до якої час у дорозі всього півгодини. Далі слідують м. Текстильники, ст. МЦК Новохохловская, м. Площа Ілліча, м. Курська, м. Комсомольська та м. Ризька.

До недавнього часу в Подільському була зручна мережа автобусів і маршруток, які давали можливість жителям з мінімумом пересадок добиратися до метро з мікрорайонів, віддалених від ж / д станцій. За даними на березень 2017 р число маршрутів скоротилася через реорганізацій громадського транспорту в області.

До сих пір від автовокзалу біля платформи Подольск і навколишніх районів ходить транспорт до станції м. Бульвар Дмитра Донського і м. Південна (а так само Анін, вул. Академіка Янгеля і Празька). Час у дорозі становить 1 годину і більше. На невизначений термін зникли маршрути від мкр. Коники до ст. м. Теплий Стан, від ст. Гривно до м. Бульвар Дм. Донського, від селища МІС до м. Анін.

Автобусна зупинка Автобусна зупинка

Підводячи підсумки, можна сказати, що на машині ефективніше добиратися по Сімферопольському шосе, з метою заощадити час - на електричці, а для переміщення по місту користуватися численними маршрутками і автобусами. Правда, в останньому випадку ціни за проїзд нітрохи не поступаються московським тарифами.

Екологія Подольська: вибираємо кращі з екології локації

Комфорт проживання в Подільському сильно залежить від напрямку вітру. У дні, коли вітер з півдня, мешканці не помічають сусідства з діючими підприємствами, магістралями і МКАД. Якщо дме східний або північно-східний вітер, Подольск дихає атмосферними викидами промзон Залінійна району.

Перевищення гранично допустимих показників діоксиду азоту спостерігається в мкр. Коники, на вул. Ленінградська. Це новий район з щільною забудовою і високим автомобільним трафіком.

Екологія центральних районів Подольська забруднюється автомобільними вихлопами. В околицях ст. Силікатна і мкр. Червона гірка негативно впливає фактор північний та східний вітер, які приносять шкідливі викиди з Залінійна району і Щербинки.

Де в такому разі купувати квартиру в Подільському з точки зору сприятливої ​​екології? По можливості варто вибирати квартали далеко від великих трас і шосе. Райони Висотний, Іванівський та Зеленівська найбільш зелені і живописні, вони віддалені від основних джерел забруднення, але при цьому зручно розташовані. Трохи гірше, але не критично виглядає ситуація в районах Шепчінкі, Межшоссейний і Червона гірка. Район Кутузова затиснутий між промзони і ключовими магістралями, але має особливу перевагу - сосновий лісопарк Ялинки і свій мініатюрна водойма з пляжем.

Лісопарк «Ялинки» Лісопарк «Ялинки»

Через Подольськ протікає р. Пахра, на березі якої стоять місцеві визначні пам'ятки - садиби Івановська і Дубровиці та Парк відпочинку. Сама річка, на жаль, вважається недостатньо чистою для купання. У забрудненні винні стічні води Подільського акумуляторного та кабельного заводів і птахофабрика. Води Подольська містять надлишок амонійного і нітратного азоту, нафтопродуктів, свинцю і марганцю.

річка Пахра річка Пахра

інфраструктура Подольська

Подольск добре налагодив власну інфраструктуру і, в цілому, не поступається столичним районам в асортименті. На кожному кроці є продуктові магазини і ларьки, найактуальніші товари і послуги. У центрі міста зберігся великий ринок. Цікаво, що лідером мережевого маркетингу є магазин алкогольної продукції «Червоне і біле», який зустрічається мало не в кожному кварталі.

Торговий комплекс в Подольську

Гіпермаркет «Глобус» на околиці Подольська

Гіпермаркет «Глобус» на околиці Подольська

Центральна площа Подольська

Центральна площа Подольська

Бізнес-центр в Подольську

Бізнес-центр в Подольську

Великі ТЦ зосереджені в центральних районах Подольська. Поки єдиним без власного ТЦ залишається мкр. Червона Гірка. Жителям Кутузовського району і Клімовська найзручніше їздити в гіпермаркет «Глобус» і «Леруа Мерлен». З розваг в Подільському 2 кінотеатри, декілька боулінг і більярд-клубів, розважальні центри, клуби, квести, два дозвіллєвих центру для дітей і дорослих. Є Палац молоді, Будинок культури. Жителі ходять гуляти в Центральний міський парк на березі Пахри, де працюють атракціони і проводяться заходи.

Спортивних секцій і комплексів в Подільському дуже багато. Можна без проблем знайти вид спорту до душі. Є гірськолижний комплекс «Червона гірка» і льодовий палац «Витязь». У Парковому районі професійно займаються художньою гімнастикою і футболом. В районі Висотний знаходиться Палац спорту зі стадіоном.

Соціальна інфраструктура Подольська така ж, як ситуація в більшості міст Підмосков'я. У дитячих установах прийнятний рівень освіти, але вони переповнені. Відчувається сильна нестача дитячих садків. Найбільше таких закладів в районі Коник. Це спальний район недавньої забудови, тому тут садів по 2 штуки на квартал.

Шкіл теж мало для такого великого міста. Але серед них є специфічні: музична, недільна, вечірня, кілька ліцеїв, гімназій та інтернатів. Є можливості для отримання профільної вищої освіти: медичне училище, гуманітарний і технологічний коледжі. Серед філій ВНЗ гуманітарний, економічний і політехнічний інститути.

Будується дитячий сад в мкр. Червона Гірка

Червона Гірка

Дитячий садок в Кутузова

Дитячий садок в Кутузова

Школа в мкр. недалеко від ст. силікатна

силікатна

Медичною інфраструктурою жителі Подільського в основному незадоволені. Складно знайти хорошого фахівця, великі черги в поліклініках і жахливе оснащення мед. установ. Дійсно на все населення всього один великий лікарняний комплекс в ЗЕЛЕНІВСЬКИЙ районі, а решта установи маленькі і погано укомплектовані персоналом і обладнанням.

У Подільському кілька православних церков, мечеть і католицька церква.

У Подільському кілька православних церков, мечеть і католицька церква

Троїцький собор у Подільському

Міське середовище Подольська

Подольск приємний для прогулянок спокійне місто. На вулицях і у дворах багато дітей і батьків з колясками. Це й не дивно - навіть в старих п'ятиповерхових кварталах новенькі яскраві дитячі майданчики. Неймовірно рідкісне явище.

Дитячі майданчики в Подольську в основному яскраві і якісні

Але бувають і виключення

Але бувають і виключення

Вуличне графіті в Подольську

Вуличне графіті в Подольську

Значна частка городян - сімейні пари з дітьми, молодь. Люди активно беруть участь в житті міста і небайдужі до проблем, намагаються відстоювати комфортне середовище. При цьому тут досить безпечно, а рівень злочинності невисокий.

У Подільському гостра проблема нестачі паркувальних місць. Багато кварталів і вулиці заставлені машинами. Це найпомітніше в нових мікрорайонах, наприклад, в околицях станції Силікатна, але і в старих кварталах недостатньо машиномісць.

За Подільського зручно переміщатися як пішки, так і громадським транспортом.

Основні канали висвітлення подій в місті - новинний сайт і групи в соц. мережах. Тут же багато городян обговорюють насущні проблеми і діляться новинами. Офіційний сайт Подольська так само досить інформативний і регулярно оновлюється.

Вторинний ринок Подольська

У Подільському на вторинному ринку величезна кількість пропозицій. Від квартир в старих панельних серіях і облупилися дво- і триповерхових будинках до недавно заселених мікрорайонів.

Купити квартиру в панельному будинку в Подільському

Житловий квартал у Подільському

Житловий квартал у Подільському

Купити квартиру в цегляній п'ятиповерхівці Подольська

Купити квартиру в цегляній п'ятиповерхівці Подольська

Панельні будинки Подольська сконцентровані в районах Коники, Ювілейному і Фетіщево, в околицях ст. Силікатна. В інших районах «панельки» змішуються з іншими типами будинків. У центральних районах переважають цегляні житлові будинки, правда «сталінських» з високими стелями і широкими підвіконнями близько десятка на весь Подольск. У районах Фетіщево і Кутузова переважає монолітна забудова. Монолітні будинки стоять і в районі Червона гірка.

Цінник на вторинному ринку в Подільському починається від 73 тис. Руб. і досягає 97 тис. руб. Купити недорогу квартиру в Подільському можна і від 56 тис. Руб. за кв. м. Правда, низький цінник тільки у квартир на перших поверхах і в старих будинках. Є пропозиції і до 150 тис. Рублів за кв. м., але це мебльовані квартири в будинках центральних районів, з обгородженої територією і євроремонтом.

У районах на околицях (Коники, Ювілейний, Фетіщево, Висотний) цінник найнижчий і рідко вище 80 тис. Рублів за кв. м. Найдорожчі райони Подольська - Зеленівська, Межшоссейний, Центральний і Парковий.

Цікаво, що забудовники в Подільському люблять балкони з округлими елементами. Будинки з такими фасадами постійно трапляються в зданих і споруджуваних житлових комплексах. Правда розгадка криється в невеликому асортименті самих девелоперів, що зводять в Подільському однотипні по архітектурі будівлі.

Архітектура житлових будинків Подольська

Архітектура житлових будинків Подольська

Здані корпусу в ЖК «Московський Червона гірка»

Здані корпусу в ЖК «Московський Червона гірка»

Огляд новобудов Подольська

У березні 2017 року в Подільському на стадії активного будівництва перебувають 11 житлових комплексів. Ще 5 ЖК на стадії проектування. Середній цінник за кв. м в Подільському 60-75 тис. руб. (Для об'єктів в активній стадії будівництва). Купити квартиру в новобудові Подольська можна в межах 3-6 млн. Рублів в активно добудовуються корпусах і навіть недавно зданих. А на стадії котловану цінник всього 1-2 млн. Рублів.

Найближче до Москви розташовується монолітно-цегляний ЖК «Рязановский» від ГК «ПЖІ». Вартість кв. м 75-97 тис. рублів за квартири без обробки або з опцією обробки від забудовника. Два корпуси вже заселяються, здача останнього будинку в I кв. 2017 р Мінуси - погана екологія локації і сусідство з промзони, плюс - крокова доступність від станції Силікатна.

ЖК «Кутузова» - ще один проект від ГК «ПЖІ» в однойменному районі Подольська. Правда, поки немає ніякої інформації про плани забудови.

ЖК «Плещеево» зарився вглиб Залінійна району Подольська. Тут буде побудовано три монолітно-цегляних будинки та дитячий садок. Здача перших 2-х корпусів намічена на 2 квартал 2017 р

Як і вся східні мікрорайони, ЖК «Плещеево» знаходиться в найменш вигідному положенні в порівнянні з іншими районами Подольська через вплив сусідніх промзон на екологію. Інша проблема - незручно добиратися до ж / д станції «Силікатна» і центру міста. До того ж, в околицях всього 1 школа на кілька кварталів. Зате забудовник пропонує низьку ціну. Вартість квартир у новобудові від 59 до 65 тис. Рублів за кв. м. Купити квартиру можна з обробкою і без.

Один з найбільших проектів Подольська - мкр. Червона Гірка. Тут уже заселено 7 панельних корпусів ЖК «Червона гірка» і на етапі котловану ще 1. У ньому можна купити квартиру за демократичною ціною від 44 до 67 тис. рублів за кв. м. Є опції з різними типами обробки.

Є опції з різними типами обробки

ЖК «Червона гірка»

Тут же «ГлавГрадоСтрой» будує масштабний проект, що складається з двох: монолітно-цегляний ЖК «Московський» Червона гірка 2 і цегельний ЖК «Московський» Червона гірка 3. Сумарно буде побудовано 6 корпусів.

Один з них вже зданий, а ось будівництво і здача інших затримується. Планується, що пайовики ЖК «Московський 3» отримають ключі травнем 2017 року, а вдома в ЖК «Московський 2» будуть здані в 4м кварталі 2017 р Квартири продаються без обробки за ціною від 52 до 69 тис. Руб. за кв. м. У рамках проекту планується побудувати доросле та дитяче мед. установа. Це, звичайно, добре, але школа і сад були б актуальніше.

Будівництво ЖК «Московський Червона гірка»

Будівництво ЖК «Московський Червона гірка»

Фасад побудованого корпусу виглядає непрезентабельно

Фасад побудованого корпусу виглядає непрезентабельно

Купити квартиру в новобудові Подольська

Купити квартиру в новобудові Подольська

Обидва комплекси зводяться на кордоні з кладовищем Червона гірка. Але жителів мікрорайону більше турбує питання, коли ж добудують дитячий сад і брак школи.

Трохи ближче до центру будується ЖК «Калузький» від того ж забудовника «ГлавГрадоСтрой». Девелопер пересував термін здачі з 2015 на 2016 рік, тепер же введення в експлуатацію планується на 2 квартал 2017 р Поки гнітюче виглядає прибудинкова територія, на якій планується зробити дитячий та спортивний майданчики. Проте, квартир в продажу від забудовника майже не залишилося. Цінник в цьому ЖК становить 82 - 90 тис. Руб. за кв. м.

м

ЖК «Калузький» в очікуванні благоустрою прибудинкової території

ЖК «Авеню» будується в центрі міста в 5-ти хвилинах ходьби від ж / д станції «Подольск». Це монолітно-цегляний будинок, де продаються квартири відразу з чорновою обробкою. На перших поверхах планується розважально-дозвільний центр, де будуть магазини, кафе, фітнес-центр, мед. центр і мовна школа. Компанія «Будінвест» планувала здачу в кінці 2016 р тепер же термін перенесуть на 1 квартал 2017 г. Вартість кв. м. в ЖК «Авеню» від 82 до 90 тис. рублів за даними на березень 2017 р

Будівництво ЖК «Авеню»

ЖК «Народний» від «ГлавГрадоСтрой» будується досить незвично. Будується частина будинку примикає до вже зданої частини з мешканцями та магазинами. Здача намічена на IV квартал 2017р. Вартість квартир без обробки від 56 до 82 тис. Рублів за кв. м. Ще два корпуси поки на стадії котловану, а квартири в них продаються за договором попереднього продажу. Ввести в експлуатацію ці корпусу планується в 1 кварталі 2018 р

Будівництво ЖК «Народний»

Будівництво ЖК «Народний»

Зданий корпус і будується стикуються один з одним

Зданий корпус і будується стикуються один з одним

ЖК «Шепчінкі» від забудовника ТОВ «РПК» передбачає будівництво 11 монолітно-цегляних будинків. Два корпуси здані, а три будуються будинки планується здати до кінця 2017 Забудовник серйозно затримував терміни здачі перших будинків і був змушений брати кредит на добудову. Крім того, на такий величезний обсяг квартир не закладена соціальна інфраструктура. Неможливо уявити, як з навантаженням впорається місцева школа і садочок, і як такий проект отримав дозвіл. Думаю, можна сподіватися, що місто все-таки зобов'яже «РПК» забезпечити в наступних чергах необхідні установи. Купити квартиру в ЖК «Шепчінкі» можна за ціною від 65 до 93 тис. Рублів за кв. м.

Будівництво ЖК «Шепчінкі»

ЖК «Мкр. північний » знаходиться в східній частині Подільського і оточений промзонами. Забудовник МКП «УКРіС» обіцяє 179 тис. Кв. м житла, а так само школу на 1100 місць, дитячі сади і мед. установи. Поки тут тільки 2 монолітно-цегляних корпуси: один вже заселяється, а другий буде здано в середині 2017 р Цінник на квартири невисокий через несприятливий сусідства з промзонами. Купити квартиру можна від 67 до 75 тис. Рублів за кв. м.

На цій же стороні Подольська будується ЖК «Південний» . 5 панельних корпусів вже здані і майже розпродані. У планах побудувати ще 7 монолітно-цегляних корпусів, але в продаж вони поки не надійшли. Цінник на квартири, що залишилися в наявності в зданому будинку, від 70 до 79 тис. Рублів за кв. м. При покупці можна вибрати квартиру з обробкою.

ЖК «Південний» в оточенні промзон

ЖК «Бородіно» пріваблює своєю комплексністю и блізькістю до лісопарку «Ялинки». У проекті заплановано 12 монолітних корпусів, дитячий сад і школа, спортивний стадіон і майданчики. 5 будинків вже здано, ще три корпуси планується ввести в експлуатацію в II кварталі 2017 г. Вартість кв. м в ЖК «Бородіно» від 62 до 112 тис. рублів за кв. м. Ціна залежить від готовності і розташування будинку. З недоліків - близькість многополосной Об'їзній траси Подільського, яка створює шум і негативно впливає на екологію.

Зданий корпус ЖК «Бородіно»

Зданий корпус ЖК «Бородіно»

Купити квартиру в ЖК «Бородіно»

Купити квартиру в ЖК «Бородіно»

Будівництво ЖК «Бородіно»

Будівництво ЖК «Бородіно»

На протилежному боці Об'їзної дороги ГК «АРС» будує ЖК «Весняний» . Це теж самодостатній монолітно-цегляний комплекс з власними освітніми установами та спортивним центром. На цій же стороні знаходяться гіпермаркет «Глобус» і «Леруа Мерлен».

Однак якщо вам потрібно отримати медичну допомогу або у справах в центр міста, місце розташування ЖК «Весняний» грає проти мешканців. До найближчого і єдиного надземного переходу доведеться йти 600 метрів уздовж курній і гучної магістралі. Сам багатоступінчастий перехід виглядає розбитим і не пристосований для людей з обмеженими можливостями і підйому колясок. І в разі, якщо ви збиралися сходити в магазин «через дорогу», пройти теж відстань в іншу сторону, а якщо в поліклініку - то прошагать 2 км. Тому багато жителів новобудови добираються до центру міста на маршрутках від гіпермаркету, зупинка якого знаходиться в 1,5 км. по прямій.

Будівництво ЖК «Весняний»

Будівництво ЖК «Весняний»

Зданий корпус ЖК «Весняний»

Зданий корпус ЖК «Весняний»

Вартість квартир в ЖК «Весняний» за даними на березень 2017 р від 44 до 81 тис. Рублів за кв. м. Два корпуси вже здані, ще один планується здати в кінці 2017 р Будівництво двох останніх корпусів ще не почалося.

ЖК «АРС Тріумф» застиг в стадії проектування вже третій рік. Майданчик, на якій заплановано будівництво - невеликий комплекс старих адміністративних будівель, оточений з усіх боків житловими кварталами. Сама локація досить вдала для будівництва і могла б стати комфортним житловим простором.

Сама локація досить вдала для будівництва і могла б стати комфортним житловим простором

Т ерріторія забудови ЖК «АРС Тріумф»

Аналогічна ситуація з проектом ЖК «Ново-Сирове» . Поки лише тільки анонс і ніяких зрушень до реалізації. Почасти, справа в непривабливості локації, а значить і невисокому попиті на такі квартири. Мікрорайон знаходиться недалеко від ж / д ст. Силікатна, але на східній стороні - в оточенні промзон і поруч із жвавим шосе.

Уже кілька років в проекті знаходиться ЖК «За Варшавському шосе» від забудовника «ЛСР Нерухомість М». Комплекс повинен зводитися на ділянці промзони в центрі Подільського. Хоча локація приваблива, будівництво чомусь досі не почалася, і ніякої інформації про проект вже давно немає.

Як видно, асортимент новобудов в Подільському досить великий, але дійсно привабливих пропозицій небагато. У багатьох ЖК насторожують факти переносів термінів здачі і відсутність власної соціальної інфраструктури. Не квапляться будуватися і нові проекти, тому купити квартиру в Подільському на стадії котловану проблематично і ризиковано.

Враження й Висновки

Попит на квартири в Подільському високий, тому кращі пропозиції в новобудовах і на вторинному ринку розкуповуються швидко. Місто приваблює компромісним поєднанням розвиненої інфраструктури, близькості до Москви і екологією.

Є «сезонні» незручності: погіршення екології повітря в дні, коли вітер дме з півночі і сходу, а так само години пік з неминучими пробками і натовпами. Головними проблемами залишаються переповнені освітні установи і низька якість мед. послуг.

Для покупки квартири найкомфортніші райони західні і центральні - Іванівський, Зеленівська, Межшоссейний, Висотний і Шепчінкі. Можна знайти дешеву квартиру в Подільському, але, як правило, низька ціна говорить про суттєві недоліки локації або будинку. Подольск добре підійде для сімейного проживання, незважаючи на завантаженість соц. установ, вона не дуже критична. Зате тут багато можливостей для розвитку дітей, а у дворах хороші дитячі майданчики.

Подольск так само підходящий варіант для тих, хто тут планує працювати, щоб не їздити щодня в столицю. Передумов для цього вдосталь, тому що в Подільському активно розвивається інфраструктура і бізнес-сегмент.

Рівень комфорту г. Подольск 13.6 з 20

Де в такому разі купувати квартиру в Подільському з точки зору сприятливої ​​екології?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online