Скільки коштує техогляд легкових автомобілів та іншого транспорту в 2019 році

  1. Від чого залежить вартість техогляду
  2. Тарифи по регіонах
  3. Ціна діагностичної карти
  4. Розмір держмита
  5. Пільги при проходженні ТО
  6. Способи оплати послуги

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Не встигли ми пройти своєчасно техогляд, власник машини не зможе оформити поліс ОСАГО. А відсутність документа автострахування тягне за собою накладення санкцій на власника ТЗ. Процедура техогляду нескладна і займає небагато часу. Скільки коштує техогляд автомобіля і від чого залежить розмір суми, яку доведеться заплатити за його проходження, кожному автовласнику хочеться знати заздалегідь.

Від чого залежить вартість техогляду

Від чого залежить вартість техогляду

Вартість техогляду неоднакова в різних частинах країни. Крім того, вона залежить від таких факторів:

  • марка і модель автомобіля;
  • маса машини;
  • обсяг робіт;
  • методика техогляду.

В середньому по РФ ціна ТО легковика становить 720 рублів. Дорожче обійдеться діагностика вантажівок. Обсяг робіт сертифікованого фахівця центру техобслуговування складається з декількох дій.

  1. Перевіряються документи, звіряється номерний знак автомобіля з вказаними в реєстраційних документах.
  2. Діагностується система гальмування машини.
  3. Перевіряється технічний стан зовнішніх освітлювальних приладів.
  4. Діагностується стан дверних замків.
  5. Оглядається стан лобового скла.
  6. Виявляється наявність вогнегасника, його стан, маркування, термін придатності.
  7. Перевіряються колеса і шини.
  8. Інспектуються інші елементи автомобіля.

Техогляд мотоцикла також обов'язкова процедура. Цей вид транспортного засобу є особливо схильним до аварійних ситуацій на дорогах. Тому стан механізмів і конструкцій мотоцикла обов'язково повинно перевірятися на техогляді.

Вартість діагностики мотоцикла варіюється в межах 250-350 рублів. Слід зазначити, що якщо автомобіль або мотоцикл має вік до 3 років, то проходити техогляд не потрібно.

Тарифи по регіонах

Говорячи про те, скільки коштує техогляд, слід зазначити, що цей показник визначається розрахунковим шляхом. Методика розроблена в 2011 році і затверджена наказом № 642а Федеральної служби з тарифів. У ній описані принципи розрахунків, параметри, що впливають на вартість технічної експертизи. За методикою розрахунок вартості техогляду проводиться з урахуванням витрат на діагностику засобу пересування, оплату праці сертифікованого фахівця. Враховуються прямі і непрямі витрати на техогляд. У розрахункову формулу входить показник ставки роботи оператора.

Завантажити наказ №642а (.DOCX)

За цією методикою кожен центр, який здійснює процедуру техогляду, робить розрахунки і таким чином визначає вартість послуги для клієнта. На федеральному рівні встановлюється граничний розмір плати за техогляд. Сьогодні ця величина доходить до 1 тис. Рублів. Максимальну суму за техогляд платять автовласники Москви і Санкт-Петербурга. У кожному сервісному центрі своя цінова політика і автовласник може вибрати будь-який з акредитованих центрів, орієнтуючись на вартість послуг.

Читаємо також:
Нові правила проходження техогляду в 2019 році
Зразок довіреності на проходження техобслуговування автомобіля

Ціна діагностичної карти

Якщо до 2012 року результати техогляду відображалися в спеціальному талоні ТЗ, то тепер оформляється діагностична карта автомобіля . Спеціаліст сервісного центру проводить огляд машини або іншого засобу пересування, діагностує механізми і системи, елементи конструкції. За підсумками процедури дані заносяться в документ, оформлений за результатами проведення технічного огляду транспортного засобу (чим і є діагностична карта) і в єдину електронну базу.

З'ясовуючи, скільки коштує діагностична карта результату техогляду в 2019 році, треба розуміти, що ціна її оформлення включена в розрахунок витрат на огляд ТЗ. Оператор оформляє два примірники діагностичної карти. Один видається клієнту, другий залишається в центрі діагностики.

Сьогодні часто можна зустріти пропозицію купити діагностичну карту без технічної експертизи автомобіля. Вартість такого документа значно вище. Оскільки ясно, що огляд транспортного засобу дистанційно неможливий, зрозуміло, що подібні пропозиції є незаконними.

Розмір держмита

Ще зовсім недавно в казну стягувалася держмито за техогляд. Її розмір становив 300 рублів. Але в законодавстві відбулися зміни, які привели до спрощення процедури проходження техогляду. Серед іншого, була скасована державне мито за ТО. Вартість технічного огляду будь-якого автомобіля в 2019 році складається з оплати послуг фахівця центру і оформлення діагностичної карти.

Пільги при проходженні ТО

Порядок надання пільг для деяких громадян встановлюється місцевою владою. Під пільгову категорію підпадають інваліди, ліквідатори катастрофи на Чорнобильській АЕС, Герої Росії та Радянського Союзу. За правилами техогляду для ОСАГО в 2019 році ціна для пенсіонерів може бути нижче загальноприйнятої для інших категорій населення. У Москві і Московській області пенсіонери мають право пройти техогляд безкоштовно.

Для того щоб скористатися пільгою, пенсіонер або інша особа, яка має на це право, для початку повинен з'ясувати, чи представлені такі центри в його населеному пункті. При їх наявності треба уточнити адресу розташування. Проходження техогляду в 2019 році пенсіонерами на пільгових умовах можливо за умови пред'явлення документів:

  • загальногромадянського паспорта власника машини;
  • на автомобіль: ПТС, реєстраційне свідоцтво;
  • підтверджують статус пільговика: пенсійне посвідчення, інші.

За правилами, право на безкоштовний або зі знижкою техогляд поширюється на одну одиницю транспортного засобу, зареєстрованого на пенсіонера.

Способи оплати послуги

Оплата послуг фахівця сервісного центру, який здійснює техогляд, проводиться на підставі квитанції, виписаної оператором. У деяких пунктах передбачена оплата техогляду безпосередньо на місці через термінал. В цьому випадку квитанція не знадобиться, достатньо просто правильно ввести реквізити для оплати техогляду. Сплатити суму по квитанції можна в будь-якому відділенні банку через касу або термінал. Доступна також онлайн-оплата.

Читаємо також:
Що перевіряють під час техогляду

Скільки коштує пройти техогляд, визначає акредитований на проведення діагностики ТС оператор, орієнтуючись на встановлений владою граничний розмір внеску. Порахувати приблизну вартість кожен автовласник може самостійно через інтернет. Для цього існує онлайн-калькулятор вартості техогляду. Має бути в спеціальну онлайн-форму ввести дані про тип ТЗ і його віці, регіоні проходження техогляду, програма все зробить сама і видасть шуканий результат.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online