Про зарплати не говорили. У Магнітогорську найскладніше знайти роботу жінкам і молоді

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Про це сьогодні, 30 січня, на першому в 2018 році засіданні МГСД повідомила в. о. керівника Центру зайнятості населення Алла Арзамаскіна.

Всього в ЦЗН за 2017 рік звернулися 8270 осіб. Це на 16% менше, ніж в 2016 році. Серед звернулися - 58% жінок, 31% - молодь у віці від 16 до 29 років, 5% - громадяни передпенсійного віку. Половина звернулися мають середню професійну освіту, 34% - з вищою освітою, 16% - без професійної освіти.

62% звернулися з метою пошуку роботи з більш високою заробітною платою. 24% прийшли в Центр за професійним перенавчанням та підвищенням кваліфікації і 14% - отримати професію, що дозволяє працювати без спеціальності, або працевлаштуватися після отримання інвалідності. Також до цього числа входять громадяни, які звернулися за довідками.

Рівень безробіття в місті кінця 2017 року склав 1%. Точніше, як уточнила Алла Арзамаскіна, 0,99%.

«Ми відпрацювали на зменшення, рік тому рівень безробіття становив 1,3%», - повідомила вона в доповіді.


Про це сьогодні, 30 січня, на першому в 2018 році засіданні МГСД повідомила в

За рік 4767 безробітних були зняті з обліку: 49% в зв'язку з працевлаштуванням, 10% були спрямовані на професійне навчання, 2% отримали трудову пенсію.

За 12 місяців в Центрі зайнятості було представлено 15546 вакансій, що на 16% більше, ніж в 2016 році. На початок року в банку ЦЗН є 2698 вакансій. Стабільно затребувані лікарі та медперсонал, а також робочі спеціальності: електрогазозварники, бетонщики, газорізальники, водії категорій С і Д, монтажники, муляри. Але потрібні робітники саме високої кваліфікації.

У 2017 році було працевлаштовано 5030 осіб, з них 2352 безробітних. У тому числі 86 громадян з обмеженими можливостями, з них 10 на квотної робочі місця.

«Цифра невелика. Причина цього в тому, що громадяни з інвалідністю приходять в основному на низькокваліфіковані вакансії: охоронці, вахтери, підсобні робітники. А вакансії, які роботодавці подають за квотами, це артисти балету, артисти оркестру, провідні інженери. Зрозуміло, що на ці місця ми ніколи не знайдемо безробітних громадян з обмеженими можливостями », - зазначила Алла Арзамаскіна.

Також 867 неповнолітніх отримали роботу на неповний робочий день у вільний від навчання час. 385 чоловік були задіяні на громадських роботах, з них - 342 отримували і зарплату, і допомогу з безробіття. 41 чоловік з числа безробітних отримав направлення на тимчасові роботи. Вдалося ЦЗН працевлаштувати 13 випускників від 18 до 20 років з середньою спеціальною освітою.
Також 867 неповнолітніх отримали роботу на неповний робочий день у вільний від навчання час

Що стосується професійного навчання, то воно проходило більш ніж по 40 затребуваним спеціальностями. Правда, після нього поки працевлаштуватися за новою спеціальністю змогли тільки 49%.

Послуги з допомогою в самозайнятості в 2017 році отримали 141 безробітний. З них 18 відкрили ІП і один - юрособа. Також одному з учасників програми видали 60 000 на розвиток власного бізнесу. Він відкривав ювелірну майстерню. Решта пішли традиційним шляхом - в торгівлю.

Послугу з соціальної адаптації на ринку праці отримали 420 безробітних, 6370 - послугу з профорієнтації. На облік в ЦЗН встали 334 людини, звільнені за скороченням. У 2017 році штат співробітників скорочували 39 підприємств, своєчасно повідомивши ЦЗН про майбутні скорочення. З звільнених тільки кожен четвертий виявився безробітним - інші були влаштовані на нові вакансії на своїх підприємствах або переведені на дочірні підприємства.

«Стан ринку праці міста у 2017 році характеризувалося зниженням чисельності городян, які звернулися в ЦЗН, внаслідок чого спостерігалося зниження визнаних безробітними. Зростала кількість працевлаштованих і відзначалося зростання вакансій. Аналогічно почався 2018: ринок праці не чекають глобальні зміни », - зазначила Алла Арзамаскіна на завершення доповіді.


Аналогічно почався 2018: ринок праці не чекають глобальні зміни », - зазначила Алла Арзамаскіна на завершення доповіді

Депутати поставили кілька запитань доповідачу. Так, спікер Олександр Морозов уточнив, що входить в програму соціальної адаптації і чому невисокий відсоток працевлаштованих після перенавчання. Єгор шкіра задав питання про працевлаштування інвалідів, на що Алла Арзамаскіна відповіла:

«Роботодавці неохоче йдуть на облаштування робочих місць для співробітників з обмеженими можливостями. Не всі готові надати доступну середу ».

Правда, є серед роботодавців і виключення - так, мережа «Ашан» приймає на роботу касирами інвалідів по слуху. Також Алла Арзамаскіна повідомила: губернатор доручив підняти відсоток працевлаштування інвалідів до 50%. Зараз ця цифра в місті трохи більше 20%.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online