Генеральна довіреність на автомобіль: хто повинен звертатися в ГИБДД для здійснення реєстраційних дій ??? Чи потрібна тільки нотаріальна довіреність?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

подробиці

Хто повинен звертатися в органи ГИБДД для здійснення реєстраційних дій Хто повинен звертатися в органи ГИБДД для здійснення реєстраційних дій?
У будь-якому підрозділі ДАІ-ГИБДД Вам дадуть відповідь, що звертатися повинен особисто власник або його довірена особа (повинна бути пред'явлена ​​генеральна довіреність на його ім'я), при цьому нотаріально завірена копія довіреності залишається в ГИБДД. Особливу увагу потрібно приділити тому, щоб у генеральній довіреності на автомобіль були явно вказані реєстраційні дії, які Ви збираєтеся зробити, тобто якщо Ви маєте намір списати автомобіль і отримати свідоцтва на вивільнені агрегати, саме така фраза повинна фігурувати в довіреності. Якщо дозволяється складання договорів, це теж потрібно вказати. Якщо плануєте далі здійснювати операцію купівлі-продажу, надати необхідне копію, завірену нотаріусом, а оригінал довіреності залишити. Довіреність на вчинення реєстраційних дій може також запевнити головний лікар лікарні, якщо власник в ній знаходиться, капітан корабля, якщо власник в плаванні, глава сільського поселення, якщо власник проживає не в місті. Оплачувати державне мито за вчинення реєстраційних дій слід від імені власника, навіть якщо звертається в ДАІ довірена особа.

Часто на інтернет-форумах виникає полеміка: чи дійсно для реєстрації та зняття з обліку потрібна довіреність, завірена нотаріусом? У жодному наказі, який регламентує роботу реєстраційних підрозділів ДАІ , Це не вказано. Мало того, в липневому номері журналу За кермом за 2007 р, рубрика відповіді на запитання читачів заступник начальника ДОБДД МВС Росії генерал-майор міліції Олександр Якимів прямо вказує, що для здійснення реєстраційних дій у відповідності зі статтею 185 Цивільного кодексу РФ довіреність не вимагає нотаріального запевнення, тобто довіреність складається власником, в ній вказуються паспортні дані довірителя та довіреної особи, всі облікові дані автомобіля, все юридично значимі дії, які довірена особа може проводити з транспортним засобом.

Так що виходить, з одного боку - вимагаючи нотаріальну довіреність, будь підрозділ ГИБДД ущемляє права громадян, з іншого боку, почни вони брати довіреності в письмовій формі - легалізація кримінальних автомобілів спроститься на порядок, що призведе, знову-таки до розгулу злочинності. Краще вже нехай і далі нотаріальну довіреність вимагають.

Додати коментар

Часто на інтернет-форумах виникає полеміка: чи дійсно для реєстрації та зняття з обліку потрібна довіреність, завірена нотаріусом?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online