Страхові внески в ПФР за тимчасово перебуває іноземця

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Шановні партнери!

Страхових внесках до Пенсійного фонду за тимчасово перебуває іноземного співробітника ми присвятили цілий випуск, тому що це досить складна тема, на якій ми хочемо зупинитися докладніше Страхових внесках до Пенсійного фонду за тимчасово перебуває іноземного співробітника ми присвятили цілий випуск, тому що це досить складна тема, на якій ми хочемо зупинитися докладніше.

Ви дізнаєтеся, чи потрібно сплачувати внески в ПФР, в якому розмірі і за яких умов, а також зверніть вашу увагу на деякі умови, на які деякі роботодавці не звертають увагу, намагаючись заощадити.

Внески в ПФР на виплати на користь працівників-іноземців, які тимчасово перебувають в РФ, нараховувати потрібно (п. 1 ст. 7, п. 2 ст. 22.1 Закону № 167-ФЗ, п. 15 ч. 1 ст. 9 Закону № 212 ФЗ) при одночасному дотриманні наступних умов (п. 15 ч. 1 ст. 9 Закону № 212-ФЗ, п. 1 ст. 7, п. 2 ст. 22.1 Закону № 167-ФЗ):

  • співробітник працює на території РФ (ч. 4 ст. 7 Закону № 212-ФЗ);
  • з ним укладено трудовий договір на невизначений термін або строковий трудовий договір на строк не менше 6 місяців протягом календарного року.

Страхові внески нараховуються незалежно від року народження іноземного співробітника за тарифом, встановленим для громадян Росії на фінансування страхової частини трудової пенсії - 22% (п. 2 ст. 22.1 Закону № 167-ФЗ).

За тимчасово перебуває висококваліфікованому фахівцеві страхові внески в ПФР сплачувати не потрібно (п. 15 ч. 1 ст. 9 Закону № 212-ФЗ, п. 1 ст. 7, п. 2 ст. 22.1 Закону № 167-ФЗ).

ВАЖЛИВО: Слід враховувати, що у тимчасово перебуває в РФ працівника може змінюватися тривалість трудового договору.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ, що в випадках, коли іноземний громадянин:

  • працює в одній організації за кількома строковими трудовими договорами, укладеними один за іншим,
  • при цьому термін дії кожного з них менше 6 місяців, але в сумі період їх дії становить 6 місяців і більше в поточному календарному році,

виплати на користь працівника за всіма цими договорами, вироблені в рамках даного розрахункового періоду, підлягають обкладенню страховими внесками до Пенсійного фонду (лист від 01.04.2013 № 17-6 / 3021498-528).

ВАЖЛИВО: Крім того, якщо тимчасово перебуває іноземний громадянин звільняється раніше закінчення терміну дії договору, що діє від 6 місяців в календарному році, внески сплачуються в установленому порядку. Навіть якщо при цьому фактично відпрацьовано менше 6 місяців в році. Адже, згідно з нормою закону, значення має сам факт укладення такого договору, а не фактично відпрацьований термін.

Посилання на зазначені у випуску федеральні закони:

Бажаємо вам успішної та ефективної роботи!

Останні міграційні новини

Перейти до всіх випусків розсилки «Корисні поради міграційного юриста»

Перейти до наступного випуску

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online