Правила внесення статутного капіталу ТОВ з 1 вересня 2014 р

  1. Статутний капітал ТОВ: основні зміни.
  2. Змінено порядок оцінки вартості майна, внесеного до статутного капіталу.
  3. Порядок внесення грошових коштів до статутного капіталу при реєстрації.
  4. Кава-пауза: тест на уважність

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З 1 вересня 2014 року статутний капітал ТОВ вноситься за новими правилами

З 1 вересня 2014 року статутний капітал ТОВ вноситься за новими правилами. Ці правила змінилися в результаті внесення змін до Цивільного кодексу РФ. Давайте, розглянемо, як формувати статутний капітал при реєстрації ТОВ з 01.09.2014.

Статутний капітал ТОВ: основні зміни.

Мінімальний розмір статутного капіталу ТОВ не змінився і як раніше становить 10 000 рублів, але внести статутний капітал в мінімальному розмірі тепер можна тільки грошовими коштами. Якщо статутний капітал ТОВ визначено в більш високому розмірі, то при його оплаті як мінімум 10 000 руб. повинні вноситися грошима.
Таким чином, якщо, наприклад, статутний капітал ТОВ при реєстрації з 01.09.2014 становить 50 000 руб., то 10 000 руб. статутного капіталу засновники зобов'язані внести грошима. Іншу частину можна вносити іншим майном.

Змінено порядок оцінки вартості майна, внесеного до статутного капіталу.

За новими правилами з 01.09.2014 р визначатиметься вартість внесеного в статутний капітал майна. До 01.09.2014 вартість майна, що не перевищує 20 000 руб., Визначали засновники. Якщо ж вартість речі перевищувала 20 000 руб., До оцінки майна мав бути притягнутий незалежний оцінювач.
Тепер же незалежний оцінювач повинен залучатися до оцінки майна в негрошовій формі в будь-якому випадку незалежно від його вартості. Навіть якщо в статутний капітал ТОВ вноситиметься стілець і стіл вартістю по 1000 руб. до їх оцінці потрібно буде залучити незалежного оцінювача. При цьому учасники ТОВ не вправі визначати вартість такого майна більш ніж це встановлено незалежним оцінювачем.
Таким чином, внесення статутного капіталу іншим майном ніж грошовими коштами стає досить не зручною процедурою (при невеликому розмірі статутного капіталу), так як вартість послуг незалежного оцінювача становить кілька тисяч рублів навіть при невеликій вартості майна.
Крім цього, в законі (ст. 66.2 Цивільного кодексу РФ) передбачено механізм субсидіарної відповідальності на випадок недобросовісних дій учасників ТОВ і оцінювачів, що призвели до завищеної оцінки майна. Учасники ТОВ та незалежний оцінювач несуть субсидіарну відповідальність протягом 5 років при недостатності майна, але в межах сум, на які завищена оцінка.
Зверніть увагу, що Законом про ТОВ по колишньому передбачено (ст. 15), що незалежну оцінку підлягає майно вартістю понад 20 000 рублів. Однак, це положення з 01.09.2014 р застосовуватися не може з огляду на зазначених змін ГК РФ. Про це прямо сказано в п. 4 ст. 3 Федерального закону № 99-ФЗ, згідно з яким до приведення законодавства у відповідність із зміненими положеннями ГК РФ вони застосовуються в частині що не суперечить положенням ГК РФ.

Порядок внесення грошових коштів до статутного капіталу при реєстрації.

Як ми вже писали раніше , До реєстрації ТОВ статутний капітал оплачувати не потрібно. Чи вправі засновники оплатити статутний капітал ТОВ до реєстрації, питання на сьогоднішній день однозначно не вирішене. Як нам відомо, є практика деяких податкових органів, які вважають таку оплату неправомірною. На нашу думку, ніяких порушень закону в цьому випадку немає.
Таким чином, статутний капітал повинен бути сплачений у строки не пізніше 4-х місяців з дня реєстрації ТОВ. Оплату можна внести як на розрахунковий рахунок товариства, так і готівкою в касу організації.

Про інші зміни відбулися з 01.09.2014, в тому числі про те, що потрібно врахувати при приведення статуту ТОВ у відповідність з новими вимогами, дивіться наступне відео.

У наступному відео ви можете дізнатися, як подати заяву на реєстрацію ТОВ через інтернет за допомогою спеціального сервісу на сайті ФНС Росії. За допомогою сервісу ви зможете заповнити заяву формою Р11001, перевірити його, подати до податкового органу, сплатити держмито за реєстрацію.

Кава-пауза: тест на уважність

Кава-пауза: тест на уважність

Відповіді залишайте в коментарях нижче.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online