Початковий внесок по іпотеці як вноситься, скільки відсотків

  1. Поняття і призначення початкового внеску
  2. Де взяти початковий внесок?
  3. Коли сплачується внесок?
  4. Чи можна оформити іпотеку без початкового внеску?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Купівля квартири з застосуванням іпотеки - поширена практика. За допомогою кредитів, наданих багатьма сучасними банками, практично кожна сім'я або окрема людина має можливість отримати власне житло. Однак взяти іпотеку в Ощадбанку або в іншій фінансовій установі можливо тільки при наявності певної кількості грошових коштів, які виступають в якості початкового внеску. Початковий внесок по іпотеці - це неодмінна умова для її оформлення, без задоволення якого неможливо отримати позикові кошти від більшості банків. Купівля квартири з застосуванням іпотеки - поширена практика

Крім дотримання цієї умови, від позичальника зверніть увагу на таке: він повинен бути платоспроможним, офіційно працевлаштованим і з гарною кредитною історією. Недотримання хоча б одного з цих вимог призводить до отримання відмови у видачі іпотеки.

Поняття і призначення початкового внеску

Початковий внесок по іпотеці є певну частину вартості купованої житлової нерухомості. Вноситься дана сума готівкою безпосередньо в касу банку, в якому оформляється позику. Частина, що залишилася грошей, необхідна для придбання житла, видається банківською установою на конкретний термін під певні відсотки.

Завдяки цьому внеску, знижується кредитна сума, тому і переплати по іпотеці зменшуються. Наявність у позичальника суттєвої грошової суми виступає в якості гарантії того, що він є платоспроможним і надійним, тому банки без побоювань співпрацюють з такими клієнтами.

Практично всі банки, що існують на ринку, видають іпотечний кредит з обов'язковою наявністю у позичальника початкового капіталу потрібного розміру. Його розмір може варіюватися від 10 до 40% вартості житла, що купується.

Необхідність в цьому внеску обумовлена ​​тим, що за таким кредитом в якості застави використовується сама нерухомість, що купується. Якщо в результаті різних причин позичальник не зможе справлятися з платежами по іпотеці, то банк продасть житло, а виручені кошти підуть на погашення позики і оплату витрат організації. Гроші, що залишилися віддаються позичальнику. Необхідність в цьому внеску обумовлена ​​тим, що за таким кредитом в якості застави використовується сама нерухомість, що купується

Щоб банк зміг покрити свої витрати, важливо, щоб виручених грошей від продажу було досить. У зв'язку з особливістю падіння цін на нерухомість, велика ймовірність, що виручених грошей не вистачить. Наявність початкового внеску забезпечує повне повернення коштів.

Дана грошова сума:

  • гарантує зменшення кількості грошей, які оформляються в кредит в банку;
  • виступає в якості гарантії того, що позичальник серйозно налаштований на виплату іпотеки , А також знаходиться в хорошому фінансовому становищі;
  • гарантує зниження процентної ставки по позиці, причому все залежить від розміру початкового вкладення позичальника;
  • зменшує суму, яка використовується страховими компаніями при розрахунку страхового поліса, оскільки при оформленні іпотеки неодмінною умовою будь-якого банку є страхування як самої нерухомості, так і життя та здоров'я головного позичальника;
  • збільшує ймовірність схвалення кредиту, причому, чим вище вкладення, тим більше шансів отримати позитивне рішення від банку і іпотеку на вигідних умовах ;
  • істотна сума в якості початкового внеску в деяких банках допускає навіть видавати іпотеку на житло людям із зіпсованою кредитною історією.

Таким чином, наявність даного внеску володіє багатьма плюсами як для позичальника, так і для банку. Його розмір визначається умовами самого банківської установи, але зазвичай завжди допускається вносити більше, ніж цього вимагає організація.

Де взяти початковий внесок?

Не всі люди, які планують купити квартиру за рахунок позикових коштів, володіють власними заощадженнями, які могли б застосовуватися в якості початкового внеску. Навіть якщо щомісячний дохід достатньо високий, може бути відсутнім можливість чекати, поки набереться потрібна сума. В цьому випадку можна скористатися наступними способами:

  • Використання коштів по маткапіталу. Він видається кожній родині, в якій з'являється другий або наступна дитина. Отримати його можна тільки раз в житті, а сума по ньому перевищує 450 тис. Рублів. Використовувати кошти можна тільки на обмежену кількість цілей, серед яких - можливість погасити іпотечний позику. Додатково можна застосовувати їх в якості початкового внеску при оформленні іпотеки. Однак для цього має пройти не менше трьох років з дня народження дитини, на якого був отриманий сертифікат. Також важливо переконатися, що обраний для кредитування банк працює з маткапіталом.
  • Отримання невеликого споживчого кредиту. Іншою можливістю є оформлення нового стандартного споживчого кредиту на потрібну суму. Зазвичай оформляється він на родичів або близьких друзів, оскільки якщо на позичальнику вже буде матися один позику, розраховувати на схвалення іпотеки не варто. Важливим моментом такого рішення є те, що позичальникові доведеться розплачуватися одночасно по двох істотних позиками, тому на ньому буде висока кредитне навантаження. Перед використанням даного способу треба переконатися в своїй платоспроможності та фінансових можливостях.
  • Застосування особистих накопичень або використання коштів родичів. Цей варіант вважається оптимальним. Можна взяти гроші у родичів в борг, і нерідко близькі люди безоплатно дають потрібну суму.
  • Продаж наявної нерухомості, різних цінностей або транспортного засобу. Якщо необхідно обов'язково купити житло, то можна продати дачу або цінні речі, щоб отримати достатню суму, яка буде внесена в якості початкового внеску.

Таким чином, даний внесок може бути отриманий різними способами.

Коли сплачується внесок?

Платіж здійснюється безпосередньо в процесі оформлення кредитного договору з банком. Після надходження грошей на рахунок в банку триває складання договору на тих умовах, які обговорювалися між двома сторонами раніше.

Якщо була внесена менша сума, ніж це необхідно, оформлення призупиняється. Якщо буде велика сума, то залишок може застосовуватися для дострокового погашення іпотеки.

Який треба сплатити внесок, точно сказати неможливо, оскільки у кожного банку є свої умови щодо даного терміну.

Чи можна оформити іпотеку без початкового внеску?

Нерідко люди просто не мають можливості зібрати потрібну суму, тому виникає питання про те, чи можна обійтися без неї. У зв'язку з нестабільною економічною ситуацією, все більше банків знижують число програм по іпотеці без першого внеску , Однак такі пропозиції все ж є.

Оскільки ризики для банку в цьому випадку підвищуються, щоб їх компенсувати, встановлюються більш високі процентні ставки по позиці, що невигідно для клієнта. Найчастіше максимальна вартість житла, що купується обмежена певним рівнем, який значно нижче, ніж при стандартних умовах. Саме тому варто подбати про наявність хоча б невеликої суми для першого внеску. Оскільки ризики для банку в цьому випадку підвищуються, щоб їх компенсувати, встановлюються більш високі процентні ставки по позиці, що невигідно для клієнта

Мінімальний розмір такого внеску може встановлюватися при використанні позичальниками різних унікальних державних програм, розроблених спеціально для підтримки вразливих категорій населення. У них може встановлюватися дуже маленький відсоток від вартості квартири, з яким може впоратися кожен потенційний позичальник.

Таким чином, перші внески на іпотеку є важливим фактором при її оформленні. Їх розмір може бути різним, оскільки це залежить від умов банківської організації. Важливо вносити гроші безпосередньо в процесі оформлення іпотеки. Наявність внеску вважається оптимальним не тільки для банку, але і для самого позичальника, оскільки знижуються позикових сума і вартість страховки за куповану нерухомість. Взяти гроші на формування такого внеску можна з різних джерел, все залежить від розміру особистих заощаджень позичальника.

Коли сплачується внесок?
Чи можна оформити іпотеку без початкового внеску?
Де взяти початковий внесок?
Коли сплачується внесок?
Чи можна оформити іпотеку без початкового внеску?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online