Як влаштувати дитину в дитячий сад в Дніпрі?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Реєстр - реєстром, нехай він навіть електронний і всеукраїнський. А для того, щоб точно влаштувати свого малюка в дитячий сад, все ж краще підійти до його завідувачки. Саме це порадила багатьом батькам на прямій телефонній лінії методист методичного центру управління освіти департаменту гуманітарної політики Олена Кисельова.

При цьому реєструвати свою дитину в електронній черзі на місце в дитячому дошкільному закладі треба обов'язково, - чим раніше, тим краще. Ось тільки гарантій того, що дитина піде в потрібне вам час саме в обраний вами дитсадок, реєстрація все ж не дає. Все одно доведеться підганяти очікування під життєві реалії. Чи буде саме в той рік місце у відповідній вам віковій групі, стане відомо тільки тоді, коли він настане. Ось так, практично в ручному режимі, з року в рік і відбувається зарахування в дитячі дошкільні установи Дніпра.

Проте, за словами Олени Кисельової, практично всі бажаючі влаштувати свою дитину в дитячий сад зможуть це зробити, навіть якщо їхні прізвища не буде в списках прийнятих в дитсадки. Традиційно ці списки завідувачі остаточно формують в кінці серпня, але вже до жовтня-листопада туди можна вносити суттєві корективи - хтось із малюків захворів, когось батьки перевезли в інший район або місто. От саме в таких випадках безпосередній контакт із завідуючою саду і допоможе влаштувати дитину на місце, що звільнилося з різних причин місце. За словами Олени Кисельової, як показує досвід працівників дошкільних установ Дніпра, в результаті майже всі, хто хотів, «ходять в садочок».

Чому процедура влаштування дитини в дитсадок для багатьох батьків стала такою непростою? Одна з причин, на думку Олени Кисельової, - то, як батьки підходять до самої процедури реєстрації дитини в реєстрі:

- Батьки просто реєструють свою дитину в тому дитсадку, який вибрали. І при цьому не звертають уваги на те, який номер в черзі йому присвоєно. Треба розуміти, що дитина отримає місце в цьому дитсадку тільки після всіх тих, хто в черзі перед ним. Тому не поспішайте реєструватися відразу! Перевірте, які черги в інших дитсадках, може, там вони набагато менше, і проблем не буде. Подумайте, перш ніж остаточно зареєструватися, адже зробити це можна тільки один раз і тільки в одному дитсадку.

Хоча, звичайно, такі поради для батьків актуальні насамперед через брак місць у дитсадках Дніпра. Як розповіла Олена Кисельова, кількість заявок на місце в дитсадку в електронному реєстрі на 2016 рік - 11985. При цьому в підвідомчих управлінню освіти садках всього 10876 місць. Щоб вирішити цю проблему, в цьому році в дошкільних дитячих установах Дніпра відкрито ще 330 додаткових місць, 18 додаткових груп. Три групи по 20 чоловік вже відкриті, в першу чергу туди зараховуються діти пільгових категорій.

Ось і виходить - щоб дитина змогла потрапити в державний садок, батькам треба потурбуватися або, як то кажуть, «займатися цим питанням». Якщо вирішити проблему вам запропонують за допомогою будь-яких благодійних внесків, то дізнатися, чи правомірні такі пропозиції чи ні, ви зможете в управлінні освіти департаменту гуманітарної політики міськради за вказаною Оленою Кисельової телефону - 744-33-85.

До речі, а ви робили благодійний внесок за те, що ваша дитина може ходити в дитсадок? Порівняти, скільки заплатили ви і скільки платять за це в середньому по Дніпру, можна на сайті газети «Наше місто». З результатами опитування ми обов'язково вас ознайомимо.

[Poll id = "4"]

Чому процедура влаштування дитини в дитсадок для багатьох батьків стала такою непростою?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online