Позика без перевірки кредитної історії

  1. Що таке кредитна історія
  2. Причини відсутності кредитної історії
  3. можливі труднощі
  4. Проблеми з кредитною історією
  5. Де отримати позику без перевірки кредитної історії
  6. Кредитна карта
  7. приватний кредит
  8. мікрофінансові організації

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Так чи важлива кредитна історія для отримання позики, де терміново отримати позику без неї?

За статистикою близько 30% громадян РФ мають кредити або регулярно беруть позики в банках і мікрофінансових організаціях. Ті громадяни, які не мають прострочень і дотримуються термінів виплат позик, мають кредитну історію. Це дозволяє не тільки брати нові кредити, а й іноді отримувати їх на більш вигідних умовах. У той же час люди, які ніколи не брали кредит, можуть зазнавати труднощів з першим позикою, так як фінансові організації відносяться до таких позичальників з недовірою.

Що таке кредитна історія

Кредитна історія - це своєрідне досьє на позичальника. У цій документації міститься вся необхідна банкам інформація про позичальника. При цьому кредитна історія містить не тільки дані про офіційні позики в банках: в цьому документі також містяться дані про приватні позики. Крім інформації про всі позики, їх кількості, а також про простроченнях по кредитах, в кредитній історії відображається інформація про судові позови, пов'язаних з несплатами по кредитах.

Природно, в кредитній історії міститься все паспортні дані та контактна інформація про людину, включаючи адресу реєстрації та проживання і номери телефонів. Також окремим пунктом в кредитній історії присутній рекомендація, з якої кредитор може зробити висновок, чи варто довіряти людині або ж це ненадійний позичальник, який допускає прострочення і несплати. Вся ця інформація зберігається в бюро кредитних історій, і фінансова організація перед оформленням кредиту обов'язково посилає в БКІ відповідний запит. Це дозволяє банку повністю вивчити інформацію про те, як людина виконує свої кредитні зобов'язання і таким чином оцінити власні ризики. Якщо людина при спробі взяти кредит отримує відмову в декількох банків - це може говорити про те, що його кредитна історія не в порядку. Це може бути пов'язано як з ухиленням від сплати позики, так і з тим, в досьє внесений хоча б один прострочений кредит.

Причини відсутності кредитної історії

Якщо людина ще жодного разу не оформляв кредит - кредитна історія просто буде відсутня. Але іноді відсутність кредитної історії не пов'язано, що людина ніколи не брав позики або не користувався кредитними картами. Можливо, сам позичальник заборонив передачу своїх даних в бюро кредитних історій . Причини для цього можуть бути самі різні, в тому числі - бажання залишити якомога менше «слідів» в офіційних документах. Але підстрахувавшись таким способом, людина може позбавити себе можливості отримати кредит.

Іноді кредитна історія «стирається»: існує кілька способів зробити це, однак всі вони або малоефективні, або нелегальні. У цьому випадку також існує ризик того, що подібні дії будуть розкриті, і тоді взяти кредит в майбутньому вже не представляється можливим, тому що банки заносять таких шахраїв в чорні списки.

можливі труднощі

Отримати кредит без кредитної історії можливо, але це буде дуже проблематично. Банк не може оцінити потенційні ризики для себе і можливості позичальника, так як зробити висновки про сумлінність позичальника без кредитної історії просто неможливо. Таким чином, навіть людина з пристойною «білої» зарплатою може отримати відмову по кредиту, і чим більше сума - тим більша ймовірність відмови. Навіть якщо кредитна історія містить інформацію про прострочених, але погашених позиках - це збільшує шанси потенційного позичальника: таке досьє в даному випадку набагато цінніше, ніж абсолютно чиста кредитна історія. Проте, не всі банки орієнтуються на це. Багато що залежить від політики організації, а також від розміру кредиту. Наприклад, оформити іпотеку або взяти автокредит, швидше за все не вийде, а ось взяти позику в кілька тисяч рублів до зарплати - можливо.

Проблеми з кредитною історією

Проблеми з кредитною історією можуть позбавити людину можливості взяти кредит, особливо якщо за простроченим або неповерненого кредиту проводився суд. У цьому випадку не варто намагатися брати кредит в першому-ліпшому банку: Доцільніше знайти варіанти позик, які не зажадають надання кредитної історії, або ймовірність її перевірки буде вкрай мала. В іншому випадку ситуацію можна тільки погіршити, так як відмови у видачі кредитів теж фіксуються в досьє і погіршують кредитну історію.

Як варіант, можна знайти банк або організацію, яка погодиться видати навіть невеликий кредит: при його погашенні кредитна історія поліпшується, крім того - можуть покращитися рекомендації, що згодом дозволить взяти кредит більшого розміру. Але краще підшукати організацію, яка і зовсім не вивчає кредитну історію перед рішенням з оформлення позики. Мінуси таких варіантів полягають в тому, що умови кредитування в цих випадках досить жорсткі і підійдуть не кожному. Зокрема, такі організації дають кредити під дуже високі відсотки, щоб покрити свої ризики.

Де отримати позику без перевірки кредитної історії

Товарний кредит

Товарний кредит - один з тих варіантів, коли кредитор може не взяти до уваги прострочені кредити або зовсім не розглядати кредитну історію позичальника. Зазвичай такий вид кредитування зустрічається в торгових центрах і супермаркетах. Особливість такого кредиту полягає в тому, що оформляється він дуже швидко через великий потік клієнтів, тому відповідальний співробітник може просто не звертати уваги на деякі нюанси, наприклад - на прострочення по попереднім платежах. Незважаючи на високі шанси отримання товарного кредиту, згодом це завжди виливається у великі переплати, так як річні відсотки такої позики теж високі.

Кредитна карта

Кредитна історія не знадобиться при оформленні кредитної карти . Прострочені кредити або відсутність кредитної історії в даному випадку не є причиною відмови, і єдине, що може перешкодити позичальникові отримати кредитну карту - відсутність офіційного місця роботи. Для отримання картки необхідно документальне підтвердження від роботодавця. Старі прострочення по кредитах можуть вплинути на розмір ліміту кредитної картки, але з часом, якщо людина покаже себе добросовісним позичальником, умови можуть значно пом'якшити. Проте, такий кредит не допоможе вирішити великі фінансові проблеми або зробити дуже дорогі покупки.

приватний кредит

Самий небезпечний варіант - приватний кредит. В цьому випадку позика береться у приватної особи, якій не потрібні ніякі довідки про доходи, офіційне підтвердження працевлаштування і кредитна історія. Єдине, що цікавить кредитора - можливість людини виплатити кредит строго в терміни. Звичайно, такі кредитори працюють неофіційно, і способи повернення прострочених кредитів у них теж вельми своєрідні: не виключено психологічне або фізичний тиск, крім того - такі позики часто видаються під заставу нерухомості, в результаті чого недобросовісний позичальник ризикує залишитися без житла. Не виключено, що при зверненні до приватного кредитору через оголошення людина може нарватися на шахраїв, тому розглядаючи варіант приватного кредитування, рекомендується звертатися тільки до кредиторів з хорошою репутацією і рекомендаціями, і тільки в самих крайніх випадках.

мікрофінансові організації

моментальні онлайн позики в мікрофінансових організаціях (або МФО) - поширений спосіб отримання невеликих сум під великі відсотки. Кредитна історія в більшості випадків не перевіряється, однак шанс отримати позику без кредитної історії суттєво вище, ніж з наявністю прострочених кредитів. Такий спосіб відмінно підходить, якщо необхідно отримати невелику суму на кілька днів, але навіть в цьому випадку переплати по кредиту досить великі. При виплаті простроченого позики банку без судових розглядів не обов'язково шукати варіанти кредитування, які не передбачають перевірку кредитної історії.

Цілком можливо, що кредитор при простроченої, але повністю погашеної заборгованості, може пом'якшити умови подальшого кредитування і зможе знайти компроміс з клієнтом. Однак при цьому позичальник повинен бути готовий, що і процентна ставка буде підвищена. Однак полегшений варіант оформлення кредиту можливий при наданні довідки з постійного місця роботи із зазначенням заробітної плати за останні місяці, також потенційний позичальник повинен бути працевлаштований на цьому ж місці на момент оформлення кредиту. Запропонувавши банку в якості застави власне майно, позичальник також збільшує свої шанси на отримання кредиту. Але якщо сума кредиту досить серйозна, то і в якості застави доведеться запропонувати щось суттєве, наприклад - ліквідну нерухомість.

Якщо кредит невеликий, цілком підійдуть такі варіанти, як автомобіль, ювелірні вироби, цінні папери, депозит в будь-якому банку. У будь-якому випадку, заплямована кредитна історія - це не привід впадати у відчай і можна підібрати оптимальні варіанти кредитування навіть при проблемах з кредитним досьє.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online