Кредит в Ощадбанку для IP: шанси, умови, деталі

  1. Чи видає Сбербанк кредити індивідуальним підприємцям?
  2. Чи складно ІП отримати кредит в Ощадбанку?
  3. У чому причина більш високих шансів?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Головна » Банківські кредити » Кредити в Ощадбанку

Це два найбільш популярних варіанту:

Бізнес-Оборот: приваблива процентна ставка. Потрібно забезпечення.

заявка

Бізнес-Довіра: для діючого не менше 6 місяців бізнесу. Без застави!

Індивідуальні підприємці зазнають певних труднощів при зверненні в банки за кредитом для свого бізнесу. Деякі банки де-факто не працюють з ІП ​​або співпрацюють з ними на свідомо гірших умовах, ніж з юридичними особами.

Чи видає Сбербанк кредити індивідуальним підприємцям?

Відносно СБ до підприємців не простежується подібної дискримінації. Програми Ощадбанку, орієнтовані на малий бізнес, адресовані як власникам ТОВ, так і ВП.

Про це свідчать хоча б абсолютно рівні умови при видачі кредиту на відкриття бізнесу : Він видається під однаковий відсоток і на ті ж терміни.

Приватник може точно так же брати участь в інших програмах фінансування малих підприємств:

Чи складно ІП отримати кредит в Ощадбанку?

Сказане вище не означає, що банку абсолютно байдуже, хто звернувся за финасирования. Різниця в оформленні відносин між СБ і представниками малого бізнесу різних організаційно-правових форм є.

Перш за все, вони обумовлені законодавством, згідно з яким розрізняються правила документообігу для різних ОПФ.

Інша причина відмінностей у ставленні до ПП полягає в іншій схемі поручительства. За ТОВ, як правило, ручаються його засновники (див. Докладніше про поручительство в кредитуванні бізнесу ).

Ці дві причини дійсно можуть ускладнювати видачу кредиту, проте їх вплив не настільки велика (документообіг - не проблема; поручителі теж знаходяться).

Тому в цілому можна вважати, що при зверненні за позикою до Ощадбанку ІП знаходиться нітрохи не в гірших умовах, ніж власник ТОВ. В обох випадках ключове значення мають об'єктивні особливості бізнесу: розмір капіталу, рентабельність, перспективи, характеристики фінансової звітності і т.д.

У чому причина більш високих шансів?

Вище ми згадували, що ситуація з дискримінацією ПБОЮЛ досить широко поширена. Чому ж Ощадбанк залишається винятком?

Все досить просто. Причина, по якій банки видають кредити без застави для ІП неохоче (а найчастіше - не видають, навіть якщо підприємець звертається не з порожніми руками, а з більш-менш підходящим забезпеченням), ця причина криється не в бізнесі. Її причина - в самих банках.

Щоб стало зрозуміліше, приведемо невелику порівняльну таблицю (див. Також окрему статтю про відмінностях різних форм ).

ІП ТОВ (іншу юрособу) Простий процес реєстрації і закриття Більш складний процес реєстрації і ліквідації Як правило, мікробізнес (крім іншого, є нормативні обмеження на розмір обороту) Малий, середній, великий бізнес Бізнес часто зводиться до індивідуальної трудової діяльності, основного капіталу немає Частіше всього є ліквідні активи Ні бухобліку

Складна деталізована звітність

Поглянувши на ці характеристики, легко зрозуміти, що юридична особа в цілому більш "зручний" клієнт для банку:

  • Простіше аналізувати (більше звітності).
  • Зазвичай в борг потрібні більші суми - а значить, "КПД" клієнта, тобто дохід з нього - вище.
  • Зазвичай є що надати в заставу.

Звідси простий висновок: якщо в банк звертається порівняно небагато приватних підприємців, йому просто немає сенсу створювати відділ (або, як мінімум, наймати фахівця) для роботи саме з ВП. Банк заробить на парі великих контрактів більше, ніж на кількох десятках дрібних: до чого працювати в ніші з низькою рентабельністю?

А так як у банку немає відділу або фахівців саме по ПП, то він цілком може відмовити і підприємцю, який повністю відповідає всім вимогам до позичальника .

Вище змальована ситуація в цілому. Вона властива далеко не всім банкам. І зрозуміло, вона просто не може ставитися до Ощадбанку, який володіє найбільшою клієнтською базою в країні. Співробітників. які розбираються в тонкощах ведення справ підприємцями там просто не може не бути. Занадто великий попит.

Чи видає Сбербанк кредити індивідуальним підприємцям?
Чи складно ІП отримати кредит в Ощадбанку?
У чому причина більш високих шансів?
Чи видає Сбербанк кредити індивідуальним підприємцям?
У чому причина більш високих шансів?
Чому ж Ощадбанк залишається винятком?
Банк заробить на парі великих контрактів більше, ніж на кількох десятках дрібних: до чого працювати в ніші з низькою рентабельністю?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online