Іпотека на ремонт квартири і будинки - плюси і мінуси. Де отримати?

  1. У чому переваги цього виду кредитування?
  2. Іпотека на ремонт квартири має і свої недоліки.
  3. Як зробити правильний вибір?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Головна - види іпотеки - На ремонт Меню

12218

Капітальний ремонт квартири або перепланування будинку рано чи пізно стає актуальним завданням для кожної сім'ї, що має нерухомість у власності. Зазвичай ремонтні роботи вимагають значних фінансових вкладень. Як вчинити в разі, якщо власних коштів не вистачає? Існує два виходи: взяти споживчий кредит або іпотеку на ремонт.

Якщо раніше одним з серйозних пунктів у вирішенні питання новобудова або вторинка була відсутність ремонту в першій, то з розвитком кредитування наявність або відсутність ремонту не робить істотний вплив на вибір покупця. Іпотека на ремонт квартири або будинку - явище відносно нове на вітчизняному ринку кредитування. Наші співвітчизники за звичкою розцінюють іпотечний кредит як інструмент для придбання житла. Але сам термін «іпотека» означає всього лише заставу нерухомості, а не спосіб розпорядження позиковими коштами. У разі, якщо на проведення ремонтних робіт потрібна значна сума, можна взяти гроші в банку під заставу ремонтованої житла. Сума позики складе 50-70% від оціночної вартості наданої в заставу нерухомості.

У чому переваги цього виду кредитування?

Іпотека на ремонт надається на вигідних умовах: процентні ставки нижче, ніж по споживчих кредитах без забезпечення, суми - більше, а терміни погашення - триваліше.

Нецільові іпотечні кредити під заставу нерухомості пропонують Сбербанк, ВТБ 24, Інвестторгбанк і деякі інші банки. Середні процентні ставки варіюються від 13,5% до 16,5% річних, термін кредитування може становити 7-20 років, а сума кредиту в залежності від банку може досягати 10 млн. Руб., 20 млн. Руб. і навіть 90 млн. руб. Чим більше терміни і сума позики, тим вище процентна ставка.

Цільовий іпотечний кредит на капітальний ремонт під заставу житла можна взяти в Альфа-банку - він надається на термін до 25 років під 13,3% -14,6% річних, сума становить до 15 млн. Руб. Для порівняння: в тому ж банку кредит готівкою до 1 000 000 рублів банк надасть по ставці від 17 до 23% річних, а термін кредитування не буде перевищувати 5 років.

Іпотека на ремонт квартири має і свої недоліки.

По-перше, це додаткові витрати: оплата послуг оцінювача, який розраховує ринкову вартість заставного житла; страховка нерухомості від форс-мажору, страхування титулу, а також життя позичальника і втрати працездатності. Вимоги до позичальника стандартні, як при отриманні будь-якого іпотечного кредиту: вік, громадянство, наявність достатнього підтвердженого доходу. Умовами банку повинен відповідати не тільки потенційний позичальник, але і заставна нерухомість. Необхідно зібрати солідний пакет документів, що стосуються об'єкта нерухомості. Важливий аспект: серед власників житла, переданого в заставу банку, не можуть бути неповнолітні і недієздатні особи. Іншими словами, іпотека і діти тут не сумісні, оскільки якщо дитина має частку в квартирі, таке житло банк не прийме в якості застави.

По-друге, будь-який іпотечний кредит несе в собі потенційний ризик втрати житла. Іпотека на ремонт будинку не є винятком - якщо позичальник не зможе виплачувати борг, банк має право реалізувати заставну нерухомість. Тому слід тверезо оцінювати свої фінансові можливості і брати кредит пропорційно доходам, адже буде дуже неприємно залишитися і без квартири, і без ремонту.

Існує також проміжний варіант: кредити на ремонт без застави житла. Вони передбачають більш високі ставки, ніж іпотека. Наприклад, Східний Експрес Банк пропонує кредит «Євроремонт» зі ставками від 23,5% річних. Але сума позики обмежена 500 000 руб., А максимальний термін становить 5 років. НС Банк пропонує цільовий кредит на облаштування житла без застави терміном до 2-х років, на суму 500 000 - 1 000 000 руб., За ставкою 21% річних.

Якщо іпотека на ремонт є єдиним способом перебудувати заміський будинок або зробити свою оселю стильною і затишною, можна підійти до питання з іншого боку і звернутися в будівельну компанію. Багато з них співпрацюють з конкретними банками і можуть запропонувати своїм клієнтам вже готові кредитні програми. Позичальник укладає з будівельною фірмою договір на надання ремонтно-оздоблювальних послуг і представляє банку кошторис для розрахунку суми можливого кредиту. Після закінчення ремонтних робіт в банк пред'являються фінансові документи, що підтверджують цільове використання кредитних коштів. Додатковим «бонусом» є те, що банк працює з надійними будівельними компаніями і гарантує високу якість виконаних ремонтних робіт.

Як зробити правильний вибір?

Щоб вибрати той чи інший варіант кредитування, позичальникові слід визначитися з наступними питаннями.

  • Розрахувати необхідну суму і прийнятний термін кредиту.
  • Продумати, хто буде робити ремонт: приватні особи або будівельна компанія. Перший варіант, безумовно, дешевше, але банк найчастіше сам визначає перелік будівельних фірм, з якими можна мати справу. Лише в цьому випадку позичальник зможе надати в банк всю необхідну фінансову документацію по ремонтним роботам.
  • Якщо за сумою позикових коштів підходить будь-який кредитний продукт, потрібно проаналізувати пропозиції кількох банків як за кредитами із заставою житла, так і без нього, а також за звичайними споживчими позиками. Необхідно врахувати додаткові витрати на страховку, оцінку і комісії банку, тобто розрахувати ефективну процентну ставку. Порівнювати потрібно саме ці ставки - іноді вигідніше на перший погляд пропозицію може виявитися в результаті абсолютно недоцільним.
  • Якщо вирішено надати банку житло в заставу, слід упевнитися в тому, що ця нерухомість влаштовує банк. Наприклад, при передачі в заставу квартири, вона повинна відповідати вимогам до квартири по іпотеці .

Таким чином, іпотека на ремонт будинку доцільна в разі, якщо будуть проводитися капітальні роботи (отже, необхідна велика сума грошей і тривалий термін кредитування). Якщо передбачається звичайний ремонт квартири, який не потребує колосальних вкладень, розумніше буде взяти звичайний споживчий кредит і не ризикувати своїм житлом. Хоча відсоток по ньому вище, зате не доведеться збирати значний пакет документів, платити за оцінку і страховку, а також звітувати перед банком про використання кредитних коштів.

У чому переваги цього виду кредитування?
Як зробити правильний вибір?
Як вчинити в разі, якщо власних коштів не вистачає?
У чому переваги цього виду кредитування?
Як зробити правильний вибір?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online