Чи може білорус взяти кредит в Росії в 2019 році

  1. Особливості кредитування іноземних громадян в РФ
  2. Куди звернутися для оформлення позики
  3. Банки, що кредитують іноземців
  4. МКО і ломбарди
  5. Яким критеріям має відповідати позичальник
  6. Види кредитів, які доступні білоруським громадянам
  7. В який банк варто звернутися для отримання кредиту
  8. Міста, в яких легше оформити позику
  9. Кредитування в столиці
  10. Кредитні організації Санкт-Петербурга
  11. В яких випадках банки можуть відмовити у видачі кредиту
  12. Чи можна білорусу відкрити рахунок або депозит в російському банку
  13. Кредиторам важливі гарантії
  14. Іпотека для іноземців в Росії: Відео

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З огляду на ментальну і історичну близькість народів, білоруси користуються значною кількістю пільг на території РФ. Багатьох громадян цієї країни, однак, цікавить, чи може білорус взяти кредит в Росії. Як відомо, питаннями споживчого кредитування займаються переважно приватні банки. Умови, лояльні фінансові організації, а також вимоги до білоруським громадянам для оформлення позики - всім цим аспектам присвячений даний матеріал.

Умови, лояльні фінансові організації, а також вимоги до білоруським громадянам для оформлення позики - всім цим аспектам присвячений даний матеріал

Особливості кредитування іноземних громадян в РФ

Вітчизняні фінансові організації з обережністю кредитують іноземних громадян. Справа в тому, що відпрацьованих механізмів стягнення «російської» заборгованості, наприклад, з узбека, американця або українця, який виїхав за межі країни, мало. Тому найчастіше позику залишається непогашеним, якщо іноземець покинув Росію і відправився на батьківщину.

Безліч довідок, заставу, місцеві поручителі, підвищена процентна ставка - це інструменти, за допомогою яких банки і приватні кредитори страхуються від подібних втрат. Все це робить менш вигідним оформлення позик для самих іноземних громадян, проте кількість бажаючих від цього не стає менше.

Куди звернутися для оформлення позики

Далеко не всі банки ризикують зв'язуватися з іноземцями. Білоруси тут не виняток.

У іноземного громадянина в такому випадку кілька шляхів:

  • банківські організації (і чим вона більша, тим більше шансів);
  • мікрокредітной організації (МКО);
  • ломбарди.

Найбільше шансів в банках отримати іпотечний кредит (або будь-який інший - цільовий, наприклад, на авто). За споживчим кредитом краще йти в МКО або ломбард.

Банки, що кредитують іноземців

Серед російських банківських організацій найохочіше кредитують білорусів найбільші з них. Можна спробувати щастя і в фінансових установах з іноземним капіталом.

Важливо! Має значення адреса позичальника і місце реєстрації банківської організації. Так, кредит під житло можна оформити тільки в тому регіоні, де «прописані» і кредитор, і позичальник, і сама квартира. Взяти грошей, наприклад, в банку Самари і купити житло в Воронежі навряд чи вийде.

З великою ймовірністю можна оформити в банках також кредитну карту, особливо, якщо в конкретній фінансовій організації вже відкритий рахунок для виплати заробітної плати.

МКО і ломбарди

Мікропозики і готівкові гроші найреальніше білорусу і іншим іноземцям отримати в мікрофінансових організаціях і ломбардах. В обох випадках відсотки по кредиту будуть значно вище, ніж в банках і чим для росіян.

Багато такі організації пропонують оформити позику в онлайн-режимі, проте білорусам, як і іншим іноземцям, потрібно бути готовим відвідати офіс особисто, щоб підтвердити свою особу і надати інші необхідні в такому випадку дані.

При оформленні кредиту в ломбарді потрібно залишити в заставу будь-яке майно (техніку, прикраси та ін.), Яке реалізується кредитором в разі прострочення виплат.

Яким критеріям має відповідати позичальник

Громадянам, які цікавляться, як білорусу можна взяти кредит в Росії, потрібно дотримати ряд вимог, які висуваються фінансовими організаціями.

Основні вимоги, які пред'являються позичальникам:

  • законне проживання на території Росії - найбільше шансів у претендентів з видом на проживання. Як мінімум, повинні бути оформлена міграційна карта і дійсний патент;
  • прописка в Російській Федерації в регіоні розташування банку;
  • постійне місце роботи і стабільний «білий» дохід в обсязі, достатньому для погашення позики;
  • вік - 18-65 років;
  • відсутність непогашених боргових зобов'язань перед іншими організаціями;
  • позитивна кредитна історія.

Окреслені вимоги - загальні, при цьому кожна кредитна організація може висувати додаткові вимоги.

Переконливими «аргументами» в чистоті намірів білоруса-позичальника при оформленні кредиту можуть стати поручителі з російським громадянством (родичі або роботодавець), володіння майном в РФ, тривалий час роботи на одному місці або можливість надати заставу.

Переконливими «аргументами» в чистоті намірів білоруса-позичальника при оформленні кредиту можуть стати поручителі з російським громадянством (родичі або роботодавець), володіння майном в РФ, тривалий час роботи на одному місці або можливість надати заставу

Види кредитів, які доступні білоруським громадянам

Найдоступнішим видом позики для іноземців (в тому числі, для білорусів), як не дивно, є найбільший - іпотечний. Що, втім розумно і зрозуміло: квартира або будинок зазвичай виступають в якості застави і є гарантією для кредитора. Якщо іноземець перестає платити, банк просто забирає майно собі.

Більш охоче банківські організації видають і інші цільові кредити, де є чим компенсувати втрати (наприклад, автомобіль).

Практично без проблем видається кредитна карта білорусу в Росії. Сьогодні оформити її можна навіть через інтернет (наприклад, через банк «Тінькофф»). Суми тут невеликі (до 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), а процентна ставка досить висока, проте є пільговий період (коли відсоток мінімальний або відсутній взагалі). Якщо брати трохи коштів і вчасно погашати заборгованість, такі карти можуть стати хорошим способом «перечекати до зарплати».

Надати позику на карту білорусу в Москві можуть і приватні кредитні організації, а й відсотки тут будуть значно вище. Приватні кредитори можуть також «посприяти» в оформленні позики в банку, наприклад, виступити поручителем.

В який банк варто звернутися для отримання кредиту

Розглянемо більш докладно, які банки можуть дати кредит білорусу. Як показує практика, можна звернутися в такі кредитно-фінансові організації:

  • «Роскомбанк»;
  • «Совкомбанк»;
  • «Дельтакредит»;
  • «Юникредит»;
  • «Русфінанс банк»;
  • «Home Credit банк»;
  • "Альфа Банк";
  • «ВТБ»;
  • «Райффайзенбанк»;
  • «Сіті-банк».

Для банків важлива кредитна історія позичальника. Тому в якості «підготовки» можна розглянути такий варіант: взяти мікрокредит у приватній фірмі і вчасно його погасити. Це значно підвищить репутацію іноземця в очах банківської організації.

Міста, в яких легше оформити позику

За великим рахунком, особливих пільг для білорусів в отриманні кредиту в будь-якому конкретному місті немає. Умови, по суті, одні: реєстрація всього і всіх (позичальника, банку й заставного майна) в одному місці. Тому взяти кредит в Пітері може лише той, хто легально проживає в ньому і звертається до банківської установи, що знаходиться там же, для покупки житла в самому Санкт-Петербурзі.

Кредитування в столиці

Москва в плані видачі кредитів мало чим відрізняється від інших міст Росії. Єдине, що грає на руку іноземним громадянам, - більша кількість банківських організацій і приватних кредиторів, враховуючи розмір самого міста.

Бажаючим знати, чи можна білорусу взяти кредит в Москві і як це зробити, радимо з усіма документами звернутися за консультацією до місцевих банки або МКО.

До іноземців можуть висуватися такі додаткові вимоги:

  • мінімальний трудовий стаж (від 1 року),
  • оплачений наперед патент або укладений на кілька років трудовий договір (на 2-3 роки);
  • оформлений вид на проживання і документ про реєстрацію.

Готівкою отримати позику білорусу в Москві можна в тих же МКО або ломбардах. Обов'язковими залишаються прописка, наявність джерел доходів, достатніх для погашення боргу.

Кредитні організації Санкт-Петербурга

Близькість до державних кордонів є однією з причин, по якій дуже багато білорусів проживає в північній столиці. Громадянам цієї країни отримати приватний позику в Санкт-Петербурзі або оформити тут іпотеку можна на тих же умовах, що і в будь-який інший частині Російської Федерації. Як і громадяни інших держав, білоруси повинні підтвердити свої доходи, легальне проживання і працевлаштування в Північній Пальмірі. Допомогти можуть «місцеві» поручителі або наявність заставного майна, тривалий працевлаштування на одному місці.

Як і в будь-якому іншому російському місті, гроші в борг білорусам в Санкт-Петербурзі дають банки, мікрокредітной організації, ломбарди.

Як і в будь-якому іншому російському місті, гроші в борг білорусам в Санкт-Петербурзі дають банки, мікрокредітной організації, ломбарди

В яких випадках банки можуть відмовити у видачі кредиту

Причини, за якими фінансові організації можуть відхилити заявку білоруса на видачу кредиту, пов'язані з недотриманням висунутих до них вимог.

Так, підставами для відмови можуть стати:

  • відсутність прописки (або реєстрація в іншому регіоні);
  • немає в наявності або прострочені вид на проживання (дозвіл на тимчасове проживання, патент);
  • неофіційне працевлаштування;
  • величина доходів недостатня для погашення боргу в запропонованих обсягах;
  • несвоєчасне погашення попередніх кредитів.

Чи можна білорусу відкрити рахунок або депозит в російському банку

Багато громадян Республіки Білорусь, які проживають в Російській Федерації, задаються питанням, чи можна відкрити білорусу рахунок в російському банку і, якщо можна, на яких умовах це зробити. Справа в тому, що, на відміну від оформлення кредитів, проведення подібних операцій в іноземних фінансових організаціях вважається порушенням валютного законодавства.

Юристи і співробітники банків пояснюють, що рахунки в російських банках можуть відкривати білоруси та інші іноземці, які:

  • законно перебувають на території РФ - якщо є віза, РВП, ВНЖ, то ніяких проблем з законом в даному випадку не виникне;
  • мають спеціальний дозвіл Національного банку Республіки Білорусь.

Коли закінчується термін дії дозвільних документів, білорус повинен перевести кошти в білоруський банк або ввести їх в країну, задекларувавши на митниці.

Більш жорсткі умови передбачені для відкриття депозитних вкладів в Росії: згідно із законами Білорусії, в такому випадку обов'язково потрібно дозвіл Національного банку Республіки Білорусь. Але на практиці російські банки не завжди вимагають подібний документ.

Якщо білоруський громадянин постійно проживає в РФ як мінімум 12 місяців, ніякі додаткові дозволи для відкриття рахунків і вкладів не потрібні.

При оформленні депозитів в іноземних банках, в тому числі російських, потрібно обов'язково враховувати можливі ризики, основним з яких є неповернення коштів. Тому до вибору фінансового партнера слід підходити відповідально.

Що стосується питання, які податки платити білорусу на вклад в Росії, то він регулюється чинним законодавством.

Кредиторам важливі гарантії

Виходячи з усього описаного, можна зробити висновок, що у громадян Білорусії в плані кредитування немає ніяких додаткових пільг на території Росії. Оформлення кредитного договору здійснюється за тими ж критеріями, до які застосовуються до громадян з інших держав. Достатні для погашення боргу доходи, реєстрація та «серйозність» позичальника - основні вимоги, яким, на думку фінансових організацій, повинен відповідати ідеальний клієнт.

Іпотека для іноземців в Росії: Відео

Квітень 2016 - ... Юрист міграційного порталу 100migrantov.ru.

Вересень 2015 - квітень 2016. Юрист по міграційному праву. ТОВ "Югсервис-плюс".

Липень 2014 - січень 2015. Старший документознавець, консультант з міграційних питань.

Квітень 2014 - січень 2015. Спеціаліст з питань трудової міграції. Відділ з питань трудової міграції УФМС Росії по Московській області.

Липень 2011 - листопад 2012. Судовий пристав. УФССП Росії по Московській області.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online