Як взяти в оренду землю у держави на 49 років?

  1. Етапи процедури оформлення землі в оренду
  2. Орендуємо землю у держави: деталі процедури
  3. Як взяти в оренду землю на 49 років під будівництво
  4. Оренда з подальшим викупом

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ні для кого не секрет, що жителям міста повноцінно жити і розслабитися не дає міський шум, а також забруднена екологія Ні для кого не секрет, що жителям міста повноцінно жити і розслабитися не дає міський шум, а також забруднена екологія. Отже, багато людей намагаються якомога частіше відпочивати на природі, щоб зовсім не загубити своє здоров'я. Більшість городян замислюється про будівництво будиночка далеко від суєти великого міста. Але обзавестися територією для цієї самої споруди для багатьох досить-таки дорого. Можна піти іншим шляхом, а саме взяти землю в оренду у держави на тривалий період.

Найменший період оренди становить від одного року до п'яти років, а найбільший - 49 років.

Етапи процедури оформлення землі в оренду

Процедура оформлення землі в оренду включає в себе такі пункти:

  1. Спочатку потрібно знайти відповідну земельну ділянку (через газету оголошень, сільські або регіональні ради).
  2. Перевірка документів орендодавця:
    • документ про право власності на землю;
    • кадастровий план земельної наділу із зазначенням обмежень в його використанні;
    • план аграрного ділянки;
    • документ визначення рубежів земельного наділу по місцевості.
  3. Узгодження з орендодавцем всіх тонкощів оренди (період виплат, щомісячний внесок, спосіб оплати та інше).
  4. Перевірка контракту у адвоката і його підписання.
  5. Реєстрація права оренди в Реєстраційній держслужбі. Для цього треба зібрати пакет документів: заяву про реєстрацію прав та обтяжень, оригінали та підтверджені копії:
    • паспорта;
    • договору оренди;
    • реєстраційного номера облікової картки платника податку;
    • витягу з Державного земельного кадастру;
    • довідки, яка підтвердить оплату за надання виписки з держреєстру, і довідки про сплату держмита.
  6. Оформлення закінчено. Можна використовувати орендовану землю.

Читайте також: Як швидко продати ділянку землі

Орендуємо землю у держави: деталі процедури

Найчастіше право на оренду землі можна отримати на аукціоні, який проводить спеціальна фірма або державний орган. Інформація про проведення торгів буде доступна для всіх бажаючих за 30 діб до їх проведення. Її опублікують в Інтернеті, ЗМІ або на сайті державного органу. Інформація буде містити дані про розмір земельного наділу, ціною лота, наявності технічних комунікацій, цільове застосуванні землі. Всі бажаючі можуть залишити заяву, і зібрати комплект паперів для участі в аукціоні.

У цей самий комплект паперів входять:

  • заявка про участь в торгах з приписом індивідуального рахунку, на який повернуть завдаток;
  • паспорт;
  • платіжні паперу, які свідчать про внесення завдатку.

Комплект документів потрібно подати за 5 діб до початку аукціону. Якщо учасник не вчасно подасть паперу, то його можуть усунути від участі в торгах. А самостійно відмовитися від участі дозволяється за 15 днів.

Торги починаються з реєстрації кандидатів. Кожен з них купує квиток з номером. Аукціоніст, який веде торги, оголошує предмет аукціону і його початкову суму. Учасники, які згодні з нею, піднімають свої квитки вгору. Після сума території збільшується. І знову учасники, які згодні з нею, піднімають квитки вгору. Так буде тривати до тих пір, поки не виявиться один покупець.

Читайте також: Що являє собою сервітут на земельну ділянку

Закінчуються торги складанням Протоколу про аукціон. Учасники, які внесли завдаток, але не перемогли, отримають цей завдаток назад протягом 3 наступних діб.

Як взяти в оренду землю на 49 років під будівництво

Як вже зазначалося вище, існує два типи оренди: короткострокова (від одного року до п'яти років) і довгострокова (на 49 років). У цьому пункті ми розповімо саме про довгострокову.

Довгострокова становить не більше 49 років. Орендувавши земельну ділянку на такий великий термін, найвигідніше використовувати його під будівництво великих об'єктів.

Якщо ви взяли територію в оренду у держави, пам'ятайте, що в даному випадку споруда обмежена певним періодом. Якщо ви не будете дотримуватися подібні вимоги, то договір оренди буде розірвано. Також орендодавець має всі повноваження анулювати договір, якщо ви будете порушувати законодавчі заходи під час побудови об'єктів.

Право на оренду без участі в торгах можуть отримати ті, у кого вже є право на нерухому власність, що знаходиться на певній ділянці землі.

Не забувайте, що одного орендного договору для побудови об'єктів недостатньо. Часто потрібне орендувати і ту ділянку, який знаходиться близько до будівництва.

Якщо ви хочете продати об'єкт, який був зведений на орендованій ділянці, то обов'язково переоформлюєте орендний контракт на нового господаря, інакше оплачувати оренду будете ви.

Оренда з подальшим викупом

Земельне право визначає можливість покупки земельних наділів, які минули кадастровий облік. Якщо дані про кадастр є невірними, то орендар повинен встановити його на облік. Крім заяви, орендарю необхідно представити схему меж ділянки. Якщо ж власників кілька, то кожному з них потрібно передати свої права іншій особі за домовленістю.

Читайте також: Як розраховується земельний податок для юридичних і фізичних осіб

Вам може бути відмовлено в покупці земельного наділу, якщо:

  1. Ділянка вилучена з обігу.
  2. Приватизація землі не дозволена.
  3. Ділянка зарезервований для державних потреб.

Якщо ділянку встановлений на кадастровий облік, то можна звертатися безпосередньо в апарат регіонального самоврядування із заявою про передачу території у власність. На затвердження рішення уповноваженим органам знадобиться приблизно 30 діб.

Найпопулярніше:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online