У Дніпрі літніх людей навчать роботі з комп'ютером

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

28 вересня 2018, 12:27 Переглядів: 28 вересня 2018, 12:27 Переглядів:   Фото: Дніпро Час

Фото: Дніпро Час.

У Дніпрі люди, які вже вийшли на заслужений відпочинок, зможуть навчитися інноваційним технологіям. В рамках програми "Університет третього віку" в місті відкрили першу в Україні Школу фінансової грамотності.

На заняттях людям похилого віку допоможуть освоїти роботу з комп'ютерами і смартфонами, навчать користуватися банківськими онлайн-послугами, оплачувати комунальні платежі і, не виходячи з дому, отримувати пенсію.

Освітню програму розробили представники одного з найбільших держбанків країни і затвердили чиновники місцевої міськради.

"Наші викладачі проводитимуть лекції та практичні заняття. Сам курс розрахований на півроку, але ми думаємо про безстрокову програму, яка буде постійно оновлюватися", - розповів "Сегодня" маркетинг-директор ПриватБанку Микола Щербина.

Навчання дозволить городянам освоїти мобільний банкінг, термінали самообслуговування, фінансове планування: ощадну і кредитну системи. Увага також буде приділятися шахрайства, адже нерідко пенсіонери стають жертвами любителів легкої наживи.

"Ми розуміємо, що пенсіонери - найбільш вразлива категорія населення. Володіючи меншим рівнем технічних знань і розумінням роботи процесів, вони стають ласою метою для шахраїв. Один з уроків буде повністю присвячений найбільш частим хитрощів шахраїв, які намагаються заволодіти грошима городян, і, звичайно ж, способом їх нейтралізації ", - підкреслив Щербина.

Учнями школи можуть стати жінки від 55 і чоловіки від 60 років.

"Записатися на заняття можна за адресою: вул. Мечникова, 7, або в будь-якому територіальному центрі соціального обслуговування. Також можна звернутися за телефонами гарячої лінії міськради. Навчання для слухачів безкоштовне", - розповіли в міськуправлінні з питань соцзахисту населення.

Навчання буде проходити на декількох майданчиках, але питання розміщення ще обговорюють.

Нагадаємо, раніше ми писали про "Університеті третього віку" в Полтаві, де літніх людей навчать навичкам роботи з комп'ютером , А допомагати їм висловили готовність 20-річні студенти.

А у Львові викладачем "Університету третього віку" стала студентка, яка викладає німецьку мову. Дівчина впевнена, що навіть в 70 років не пізно починати вивчати іноземну мову.

Нагадаємо, раніше ми писали про платні послуги, які вирішили ввести в одному з полтавських вузів .

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У Дніпрі для пенсіонерів відкрився" Університет третього віку "". інші Новини Дніпра дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Журавель Максим

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online