Журнал авторського нагляду. Інструкція щодо заповнення журналу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

скачати форму завантажити зразок

Журнал авторського нагляду за будівництвом - основний документ, що відображає відповідність або невідповідність споруджуваного об'єкта положенням проектно-кошторисної документації Журнал авторського нагляду за будівництвом - основний документ, що відображає відповідність або невідповідність споруджуваного об'єкта положенням проектно-кошторисної документації.

Ведення журналу авторського нагляду передбачено нормативною документацією, а саме СП 11-110-99 «Авторський нагляд за будівництвом будівель і споруд». Форма журналу наведена в додатку «А» вищевказаного нормативного документа.

Перед тим, як журнал виявиться на будівельному майданчику, його сторінки необхідно пронумерувати, сам журнал прошнурувати, а титульний аркуш журналу заповнити, підписати та скріпити печаткою проектувальника і замовника. Відповідно до СП 11-110-09 журнал авторського нагляду на будівельний майданчик передає замовник, а зберігається він там до закінчення робіт у підрядника. Слідом за закінченням будівництва підрядна організація передає журнал назад замовнику.

Кожне відвідування будівельного об'єкта представником проектної організації фіксується в журналі авторського нагляду Кожне відвідування будівельного об'єкта представником проектної організації фіксується в журналі авторського нагляду. У свою чергу, кожна запис проектувальника про відповідність або невідповідність споруджуваного об'єкта проектним рішенням, засвідчується підписами відповідальних осіб підрядника або замовника. Повноваження осіб, які беруть участь в заповненні журналу авторського нагляду, повинні бути підтверджені відповідним наказом або розпорядженням по організації.

Журнал авторського нагляду зразок заповнення якого представлений на даній сторінці, включає в себе титульний лист, перелік підрядних організацій, список фахівців авторського нагляду, реєстраційний лист відвідування об'єкта фахівцями авторського нагляду, обліковий лист. Зупинимося на кожному з цих розділів докладніше.

У титульний аркуш журналу заносять дані про найменування і адресу об'єкта, які повинні збігатися з даними, зазначеними у проектній документації або дозволі на будівництво. Далі необхідно вказати найменування та адресу проектної організації і організації замовника, а також дати початку і закінчення У титульний аркуш журналу заносять дані про найменування і адресу об'єкта, які повинні збігатися з даними, зазначеними у проектній документації або дозволі на будівництво робіт. Вся інформація, внесена в титульний лист, завіряється підписами керівників і печатками проектної організації і організації замовника.

Перелік підрядних організацій включає в себе інформацію як на основного виконавця (генеральний підрядник), так і на виконавців окремих видів робіт (субпідрядник). Вказують назви організацій, а також найменування робіт, які виконувалися цими організаціями.

Список фахівців, які здійснюють авторський нагляд представлений в табличний формі. У таблиці необхідно коректно заповнити чотири графи. Перша - прізвище, ім'я та по батькові фахівця. Друга - найменування проектної організації, посада спеціаліста, а також його контактний номер телефону. Третє - вид робіт, за якими здійснює авторський нагляд фахівець, наприклад, зовнішні мережі водопостачання та каналізації. Четверта - реквізити (номер і дата підписання) документа про повноваження з проведення авторського нагляду.

Реєстраційний лист відвідування об'єкта фахівцями авторського нагляду заповнити ще простіше Реєстраційний лист відвідування об'єкта фахівцями авторського нагляду заповнити ще простіше. У першому рядку пишуть найменування проектної організації. До речі, різні розділи проекту можуть розробляти різні проектні організації. У другому рядку вносять прізвище, ім'я та по батькові представника авторського нагляду. Далі вказують дати приїзду і від'їзду фахівця. А всю цю інформацію своїм підписом підтверджує уповноважений наказом представник замовника.

Обліковий лист оформляється у вигляді таблиці, що складається з 6 стовпчиків. У перший стовпець записують дату відвідування будівельного майданчика авторським наглядом. У другій стовпець записують зауваження і відступу від проектно-кошторисної документації. Записи та вказівки фахівця авторського нагляду повинні бути викладені чітко, з необхідними посиланнями на чинну нормативну документацію. У третій стовпець записують вказівки, а також дату усунення зауваження. У четвертому стовпці фахівець авторського нагляду зобов'язаний залишити свій підпис з її розшифровкою (прізвище, ім'я, по батькові), яка покликана підтвердити достовірність занесених даних. У п'ятому стовпці позначки про Обліковий лист оформляється у вигляді таблиці, що складається з 6 стовпчиків ознайомленні (підпис і його розшифрування) із зауваженнями і відхиленнями від проекту повинні поставити уповноважені представники замовника і підрядника. Шостий стовпець облікового аркуша заповнюється після усунення зауважень, виданих авторським наглядом. Відмітки про усунення зауважень підтверджуються підписами, з їх розшифровками, представників замовника та підрядника.

При здачі-приймання закінченого об'єкта до експлуатації журнал авторського нагляду, в разі необхідності пред'являється робочої комісії, а по завершенню приймання його передають на зберігання забудовнику або за його дорученням - експлуатаційної організації.

Як бачимо, процес заповнення журналу авторського нагляду не складний, а якщо у вас все ж залишилися питання, то сміливо задавайте їх у коментарях, а ми постараємося на них оперативно відповісти. Обов'язково підписуйтесь на наш ресурс в соціальних мережах, і отримуйте нові рекомендації щодо ведення виконавчої документації в числі перших.

скачати форму завантажити зразок

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online