Кличковським рейдери намагаються "віджати" законне майно в центрі Києва

  1. РЕЙДЕРСТВО ПО-НОВОМУ: продажна ПРОКУРОРИ І КУПЛЕНІ СУДИ
  2. МІСЬКІ беспредельщика: «ТІТУШКИ» ВІД КП «Благоустрій» АТАКУЮТЬ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

19:01

В даному журналістському розслідуванні ми розповімо історію про цинічне беззаконня, кричущому рейдерстві, в якому міська влада за допомогою прокурорів з сумнівною репутацією, агресивних «тітушек» з КП «Благоустрій», псевдоактівістов, проплачених ЗМІ, що поширюють неправдиву інформацію, і продажних суддів намагаються «віджати »законну приватну власність на вулиці Мічуріна, 44 в Києві.

Ми розповімо про те, які витончені протизаконні методи роблять рейдери, назвемо прізвища тих представників влади, які сприяють цьому беззаконню.

ПЕРЕДІСТОРІЯ: ЯК набувати майно

Ділянка і будинок, який сьогодні намагається відібрати вся заангажована репресивна система, розташований на Печерських пагорбах міста Києва, звідки відкривається шикарний панорамний вид на Батьківщину-матір і Лавру, неподалік - ботанічний сад.

У 2014 році громадянин Антон Якуш придбав будинок і ділянку у громадянина Віктора Задираки. Слід зазначити, що перші спроби «віджиму» зазнавав саме Задирака - попередній власник. У 2007 році деякі Старовойтова Світлана Володимирівна та Терлецька Катерина Михайлівна без відома Віктора Задираки провели інвентаризацію земельної ділянки по вул. Мічуріна, 44, як двох окремих ділянок, намагаючись приватизувати його майно.

Задирака зрозумів, що це рейдерство і звернувся до Печерського РУ ГУМВС України, яке провело перевірку і встановило, що ніяких правовстановлюючих документів на земельну ділянку ні Старовойтова, ні Терлецька не мають, а дані про землекористувачів в землевпорядну документацію були включені виключно з їх слів. Після звернення в міліцію, цих дамочок на земельній ділянці не бачили. Але запам'ятаємо їх, особливо громадянку Старовойтову. У 2007 році Задирака відновив реєстраційну запис про своє право власності на 2/3 частини будинку в КП «Київське міське БТІ».

У 2011 році Задирака звернувся до Печерського суду з позовом про визнання права власності на ще 1/3 частина будинку в порядку набувальною давністю. Суд позов задовольнив, КМДА було в даному процесі відповідачем, але апеляційну скаргу (і це ключовий момент у всій історії!) Не подавали, тобто фактично визнали дане рішення суду. Про те, як міська влада включилися в рейдерське процес через кілька років, ми розповімо детальніше нижче.

ЗАВИСТЬ СУСІДІВ, агресивні молодчики і погроми

Після оформлення 100% права власності на будинок, Задирака почав займатися приватизацією земельної ділянки, щоб надалі продати його. У 2014 році він знайшов покупця, який погодився купити будинок до завершення процедури приватизації. Це був Якуш Антон Іванович - нинішній власник.

Договори купівлі-продажу часток житлового будинку були підписані 14.07.2014 року. Кілька днів до цього, під час прибирання сміття на земельній ділянці (11.07.2014 року) сусід Занемонскій Олександр, якого здолала заздрість і злість, нині активно виступає з брехливими звинуваченнями, напав на робітника, найнятого для прибирання на ділянці. З цього приводу було розпочато кримінальне провадження.

Через два дні після оформлення угоди, на земельну ділянку для прибирання прийшли найняті вже Якушев працівники. У двір будинку прийшла жінка похилого віку, яка почала стверджувати, що вона живе в цьому будинку, правда, ніяких документів не надала, потім почала звинувачувати, ніби її документи були в будинку, а їх нібито вкрав Якуш ...

Зауважимо, що будинок не був приєднаний до комунікацій - проживати там було неможливо. На момент покупки в будинку не було зареєстровано жодної людини. Жінка, яка виявилася Бакалейко (колишня Старовойтова) Світланою, написала заяву на самоуправні дії по її виселення з будинку.

Згодом стало ясно, що за рейдерською атакою по вул. Мічуріна, 44 стоять серйозні люди, на стороні яких бандити, суди і псевдоактівісти. У виставі почали брати участь різні дідусі, бабусі і нібито незадоволені сусіди.

Так, в кінці липні 2014 року почалися агресивні наїзди на власника. До земельної ділянки прийшов натовп «активістів» з Майдану, на ділі виявилися банальними хуліганами, не визнають закон.

Агресивний натовп громила вікна в будці охорони, забрала ключі у екскаваторника і пошкодила сусідам огорожу екскаватором, провокувала працівників і охоронців. З цього приводу Антон Якуш також написав заяву про злочин, який приєднали чомусь до виробництва із заявою Бакалейко. Понад рік за вищевказаними кримінальним провадженням не було скоєно жодних дій. Тільки в лютому 2015 року було відкрито ще одне кримінальне провадження фактично з того ж приводу, але Якуш дізнається про це тільки в кінці 2016 року.

РЕЙДЕРСТВО ПО-НОВОМУ: продажна ПРОКУРОРИ І КУПЛЕНІ СУДИ

Восени 2015 року, коли подані Якушев документи по приватизації земельної ділянки пройшли всі узгодження в КМДА, і повинно було бути прийнято рішення на сесії міської ради, справою раптом зацікавилася Печерська прокуратура в особі якогось Безкаравайна Богдана Вікторовича. Негласно курирують «наїзд» скандальний зам головного прокурора Київської міської прокуратури №6 Володимир Ігнатенко і прокурор Зарічанська.

Перш ніж читач зрозуміє, що за прокурором Безкаравайна ховаються невідомі досі рейдери, розповімо кілька слів про його особистості. Богдан Безкоровайний -передвігается на престижному автомобілі Infinity M37x, хоча в занятті бізнесом помічений не був, а на прокуроскую зарплату такої не купиш. Також Богдан Безкоровайний відзначився тим, що займався справами проти активістів Майдану. Журналісти викрили його в тому, що він не може пояснити походження своїх доходів . Безкоровайний - виходець з прокурорської династії, його батько - Безкоровайний Віктор - колись був прокурором Київської області, за часів Януковича був помічений в корупційних скандалах, за даними ЗМІ, має інтереси в сфері будівництва та нерухомості, значився «Героєм» п'яних секс-скандалів . За часів Януковича був заступником прокурора Києва. В наслідок був люструвати. У випадку з Безкоровайний молодшим, як то кажуть, яблуко від яблуні впало недалеко, в чому читач зможе переконатися на прикладі цієї історії.

Отже, прокурор Безкоровайний активно включився в юридичний процес «віджиму» будинку з ділянкою. Раптово Прокуратура виявила рішення Печерської райради від 1979 року про надання квартири Задираку, в якому є формулювання про те, що житловий будинок в результаті пожежі відновленню не підлягає. З цієї обставини прокуратура зробила висновок, що після надання Задираку квартири - він нібито втратив усі права на житловий будинок та земельну ділянку. Хоча, підкреслимо, ніяких рішень державних органів або органів місцевого самоврядування про відбір будинку і земельної ділянки у Задираки не приймалося. Не було і рішень про передачу ділянки і будинку іншим особам.

Після такого трактування обставин справи, прокуратура зайнялася тим, щоб перешкоджати законному власнику Антону Якушев в здійсненні ним права власності на будинок і право користування земельною ділянкою.

Так, в листопаді 2015 року Печерська прокуратура всупереч всім нормам законодавства в останні дні свого існування саме як районної прокуратури (після реформи вона називається Київська міська прокуратура №6) направляє лист до Департаменту земельних ресурсів, де зобов'язує Департамент вжити заходів для недопущення передачі земельної ділянки в власність Якуша А.І.

Дізнавшись про це, Якуш написав скаргу про незаконність дій прокуратури, адже такі обмеження міг устанавить тільки суд! До відповіді на скарги Якуша, прокуратура звертається до Печерського суду з клопотаннями про арешт майна. Постановами Печерського райсуду від 18.01.16 та 01.02.16 було накладено арешт на земельну ділянку та житловий будинок по вул. Мічуріна, 44. Інакше, як правовим нігілізмом, ці дії не назвеш.

Якуш дізнався про це в березні 2016 і подав клопотання до Печерського райсуду про скасування арешту, адже в постановах про арешт підставою для оного вказана необхідність збереження речових доказів, але які саме докази можуть бути втрачені в результаті приватизації Якушев земельної ділянки - незрозуміло. Печерський суд, замість визначених законом трьох днів на розгляд такого клопотання, розглядає його більше півроку, судові засідання не відбуваються. Представник прокуратури Безкоровайний в суді поводиться зухвало, на питання адвоката Якуша не відповідає, пояснити необхідність арешту не бажає, але не дивлячись на це одіозний суддя Печерського суду Карабань у скасуванні арешту відмовив.

Протягом цього часу прокуратура отримала дозвіл на доступ до всіх документів щодо будинку (у приватного нотаріуса, в БТІ, в архіві КМДА, в госгеокадастр та ін.), Допитала свідків. Все ніби готове для висунення підозри у справі Задираки, але підозра на пред'являється. Все дуже просто, адже тоді потрібно передавати справу до суду, а там воно розвалиться, так як вся справа тримається виключно на виведення про те, що в разі надання квартири в 1979 році Задирака автоматично втратив права на будинок і земельну ділянку. Як було зазначено вище, даний висновок суперечить не тільки здоровому глузду, а й законодавству України і УРСР.

Але головна мета прокуратури в цій справі - перешкоджати Якушев в здійсненні його майнових прав. Так, в грудні 2016 року прокуратура звернулася в горезвісний Печерський суд з клопотанням про повторний арешт будинку і земельної ділянки, але тепер із забороною користування, посилаючись на необхідність збереження якихось невідомих доказів. «Законослухняний» Печерський суд також задовольняє дане клопотання.

Але в лютому 2017 суддя Печерського райсуду Васильєва, як сніг на голову, скасовує даний арешт і детально обґрунтовує, чому немає підстав забороняти користування земельною ділянкою.

Майже відразу після скасування арешту суддею Васильєвої, прокуратура знову звертається з клопотанням про заборону користування земельною ділянкою, але тепер уже в рамках іншої кримінальної виробництва від лютого 2015 року, при цьому приховує від суду інформацію, що дане питання вже розглядалося судом раніше. Тобто фактично прокуратура приховує від суду важливу інформацію по суті порушеного питання. Суд знову задовольняє клопотання і ... знову накладає арешт із забороною користування.

Фактично ми бачимо, як за заявою особи, що не має ніяких доказів про наявність у нього права на нерухоме майно, прокуратура і поліція вже майже три роки витрачає багато часу і ресурсів на розслідування даного питання. Весь цей час добросовісний набувач Якуш Антон Іванович обмежений в своїх правах. У справі вже встановлені всі обставини, але в суд справа не передається, а тільки здійснюються заходи по перешкоджанню в реалізації права власності законному власнику.

Слід зазначити, що в разі наявності хоча б будь-яких вагомих підстав, прокуратура також могла б звернутися з позовом у порядку цивільного судочинства для відновлення прав осіб, якби такі права були порушені. На сьогодні таких позовів не було, і терміни на їх уявлення вже порушені.

МІСЬКІ беспредельщика: «ТІТУШКИ» ВІД КП «Благоустрій» АТАКУЮТЬ

Повернемося все ж до одного з ключових епізодів справи, коли Задирака на праві набувальною власності через суд, в якому відповідачем була КМДА, законно встановив 100% права власності на ділянку і будинок.

Судячи з того, що міська влада тоді не оскаржувала дане судове рішення і протягом довгого часу не проявляла до цієї справи ніякого інтересу, дії прокуратури вигладять, як мінімум, дуже дивно. Як максимум - на обличчя ангажовані дії з корупційним душком, очевидно, в інтересах до пори невідомих кінцевих бенефіціарів рейдерської атаки на приватну власність. Але зафіксуємо факт - суд встановив законне право власності, чого не перечив місто, визнаючи правомірність цього рішення.

Але через роки міська влада в особі КП «Благоустрій» та невідомих агресивних молодиків проявилися на стороні загарбників. Апофеозом беззаконня стали події, що відбувалися в ніч з 8-го на 9-е березня

7-го березня в домоволодіння на вул. Мічуріна, 44 приїхали кілька працівників КП «Київблагоустрій», які намагалися без попереджень демонтувати огорожу земельної ділянки. На питання про підстави таких дій, посилалися на розпорядження 1-го заступника департаменту благоустрою Панча Тараса Михайловича, під проводом і за вказівкою якого раніше без попередження були розгромлені десятки МАФів дрібних підприємців в столиці.

Втім, подібний почерк проявився і на Мічуріна, 44. Але знести огорожу представникам КМДА не вдалося, їм були надані документи про право Антона Якуша на дану земельну ділянку, після чого вони покинули об'єкт, але, очевидно, це була розвідка перед готуються безчинствами.

На наступний день, 8 березня, коли весь світ відзначав Міжнародний жіночий день, звернутися до Департаменту благоустрою за їхніми діями можливості не було. Передбачивши це, о четвертій годині ночі 09.03.2017 року до земельної ділянки приїхали автомобілі з п'ятьма особами в куртках КП «Благоустрій» в супроводі 40-50 озброєних молодчиків, які вчинили напад на земельну ділянку, завдали тілесних ушкоджень охоронцю, і зламали паркан земельної ділянки .

Молодики не називали себе, одні говорили, що є співробітниками КП «Благоустрій», інші вказували, що є працівниками невідомої охоронної фірми. Крушітель вели себе агресивно і зухвало, погрожували вбивством охорони. Одним словом - «ТІТУШКИ». За інформацією ЗМІ, курирує цей процес скандальний народний депутат України і помічник мера Києва Віталія Кличка - Дмитро Білоцерківець.

Здається, що діям працівників департаменту та агресивним погромників належну юридичну оцінку повинні дати правоохоронці. Ось, власне, відео всього того беззаконня, яке вчинили рейдери.

Вишенькою на торті агресивних дій рейдерів став останній інцидент, що мав місце 15.03.2017 року, коли на об'єкт прибув тепер уже «спецназ» і «ТІТУШКИ» у великій кількості (більше 50 осіб) з метою пошкодити техніку, розташовану навіть не на ділянці, а на сусідній вулиці.

Наші журналісти стежитимуть за розвитком подій навколо цинічного рейдерського захоплення, а в наступній частині нашого розслідувань ми вкажемо всіх бенефіціарів «віджиму» із зазначенням прізвищ, явок і паролів.

Далі буде…

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online