У Росії стало більше песимістів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

717 переглядів

У Росії настрою респондентів щодо прогнозів на рік продовжують погіршуватися вже третій рік поспіль.

Міжнародна асоціація незалежних дослідницьких агентств Gallup International в рамках щорічного глобального опитування «Кінець року» задала респондентам у всьому світі традиційне запитання про їхні очікування на рік наступний: яким буде 2019 рік - краще, гірше або таким же, як попередній, повідомляє Romir . У листопаді-грудні на питання дослідників відповіли майже 49 тисяч чоловік в 50 країнах світу, чия думка фактично можна екстраполювати на всіх жителів Землі.

Отже, четверо з десяти жителів планети (39%) сподіваються, що новий рік стане краще, що минає. Протилежної точки зору дотримуються чверть опитаних (24%). Чи не чекають особливих змін в наступаючому році трохи менше третини респондентів (31%). І 7% вагалися з відповіддю. Таким чином, індекс оптимізму на 2019, який розраховується шляхом вирахування негативних відповідей з позитивних, склав 15 п.п., що майже ідентично результату минулого року, коли індекс оптимізму опустився до 16 п.п. після значно більш високих показників в попередні три роки.

У Росії рівень оптимізму жителів падає вже третій рік поспіль. За рік зросла кількість песимістів серед росіян - з 17% в минулому році до 26% в нинішньому, що і вивело вперше за п'ять останніх років значення індексу оптимізму в мінусову зону. Тобто число росіян, які вважають, що новий рік буде гірше минає на 3 п.п. переважає частку оптимістів.

Нижче значення індексу оптимізму в Росії було відзначено тільки в 2013 році. Саме тоді почали проявлятися стагнирующие настрої серед росіян, які і стали провісниками кризи. Після важкого 2015 року, наші співвітчизники були сповнені надіями на швидкі поліпшення, що негайно позначилося на підвищенні рівня оптимізму в суспільстві. Однак позитивних змін так і не відбулося, і оптимізм росіян знову поповз вниз. Ситуація, що склалася сьогодні навколо Росії і всередині країни, турбує наших співгромадян і не дає їм приводів для оптимізму.

Раніше повідомлялося, що сім з десяти росіян (70%) збираються провести новорічні канікули вдома .

Retail.ru

Стаття відноситься до тематиками: Дослідження і рейтинги Поділитися публікацією: Джерело: Retail.ru Підписуйтесь на наш канал в Telegram і Яндекс.Дзен , Щоб першим бути в курсі головних новин Retail.ru.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online