В якій країні які розетки? Поради мандрівникові

  1. Залежно від того, в якій країні які розетки, потурбуватися покупкою перехідника або універсального...
  2. Навіть якщо ви придбали потрібний перехідник, не поспішайте підключати пристрій в розетку. Адже в...

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як дізнатися, в якій країні які розетки

Як дізнатися, в якій країні які розетки? При підготовці подорожі в іншу країну обов'язково перевірте, який стандарт розеток там прийнятий. Цілком може виявитися, що російсько-європейський тип C / F або американський A / B не підійдуть. В такому випадку, заздалегідь придбайте потрібний адаптер, або, якщо часто подорожуєте , Універсальний перехідник-адаптер, який можна вставити в усі види гнізд.

З безлічі з'єднань виділяють 13 найбільш часто використовуваних типів розеток, які охоплюють латинськими буквами від A до M:

Тип A, американська розетка без заземлення Два вертикальних плоских штирі Тип A, американська розетка без заземлення Два вертикальних плоских штирі   США, Японія   Тип B, американська розетка із заземленням Від типу A відрізняється наявністю центрального D-образного заземляющего штиря   США, Канада, Центральна Америка   Тип C, Europlug, євророзетка, європейська розетка без заземлення Два круглих штирька   Європа   Тип D Два тонких і один товстий круглі штирі   ще залишилися в Британії   Тип E, французька розетка Два круглих штирька на вилці і один в розетці   Франція   Тип F, Schuko, європейська розетка із заземленням Два круглих штирька, як у типу C, контактні пластини для заземлення   Європа   Тип G, англійська (британська) розетка Два прямокутних горизонтальних і один вертикальний стрижень   Великобританія, Малайзія, Сінгапур   Тип H, ізраїльська розетка Три плоских (старий варіант) під кутом, або круглих штирька   Ізраїль   Тип I, австралійська розетка Три плоских штирі під кутом   Австралія, Нова Зеландія   Тип J, швейцарська розетка Два круглих штирька як у типу C, центральний стрижень відрізняється розташуванням від типу F США, Японія Тип B, американська розетка із заземленням Від типу A відрізняється наявністю центрального D-образного заземляющего штиря США, Канада, Центральна Америка Тип C, Europlug, євророзетка, європейська розетка без заземлення Два круглих штирька Європа Тип D Два тонких і один товстий круглі штирі ще залишилися в Британії Тип E, французька розетка Два круглих штирька на вилці і один в розетці Франція Тип F, Schuko, європейська розетка із заземленням Два круглих штирька, як у типу C, контактні пластини для заземлення Європа Тип G, англійська (британська) розетка Два прямокутних горизонтальних і один вертикальний стрижень Великобританія, Малайзія, Сінгапур Тип H, ізраїльська розетка Три плоских (старий варіант) під кутом, або круглих штирька Ізраїль Тип I, австралійська розетка Три плоских штирі під кутом Австралія, Нова Зеландія Тип J, швейцарська розетка Два круглих штирька як у типу C, центральний стрижень відрізняється розташуванням від типу F. Особлива форма вилки. Швейцарія Тип K, датська розетка Подібна французького типу E, але центральний D-образний заземляющий стрижень перенесений на вилку Данія Тип L, італійська розетка Три круглих штирька в ряд Італія Тип M Схожа на британський тип D, але з більш товстими штирями ПАР

  • Залежно від того, в якій країні які розетки, потурбуватися покупкою перехідника або універсального адаптера краще заздалегідь

продається воно далеко не скрізь - найчастіше в аеропортах і в спеціалізованих магазинах.

  • Навіть якщо ви придбали потрібний перехідник, не поспішайте підключати пристрій в розетку. Адже в різних країнах електромережі розрізняються не тільки формою розеток, а й годує напругою!

У цьому сенсі росіяни знаходяться в більш вигідному становищі: в російській електромережі напруга 220-240В, тоді як в США і, наприклад, Японії 100-110В. І якщо привезений з собою електроприлад за допомогою перехідника ми підключимо до «їх» розетки, то він в гіршому випадку просто не запрацює і навряд чи вийде з ладу. А ось в зворотному випадку може статися феєрверк, що сповіщає про передчасну кончину новенького девайса. Якщо говорити про зарядний пристрій більшості сучасних мобільних гаджетів і блоках живлення ноутбуків, то вони в своїй більшості мультиформатні, тобто здатні працювати в широкому діапазоні напруг.

Для того, щоб переконатися, що ваш прилад можна безбоязно включати в розетку з будь-яким напругою, вивчіть, що написано на корпусі зарядного пристрою. Якщо 100-240V / 50-60Hz (або, відповідно, по-російськи: 100-240В / 50-60 Гц), то гаджет сміливо можна включати в мережу. Якщо ж написано 220-240V, то в Штати, Японію і ряд інших країн з таким їхати не можна. Втім, частіше «локальними» є блоки живлення побутових приладів, на зразок електричних фенів для волосся або прасок. Більш звичні сьогодні супутники мандрівника, від електробритв до зарядних пристроїв смартфонів / Планшетів, найчастіше готові до мультиформатного харчуванню.

За матеріалами сайту roscontrol.com

Як дізнатися, в якій країні які розетки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online