Життя мисливця. Отримання мисливського квитка. Як і що робити?

  1. Де можна отримати мисливський квиток?
  2. Хто має право отримати квиток мисливця?
  3. Заборонено видавати квиток:
  4. Які документи потрібно подати?
  5. Скільки часу розглядається заява?
  6. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Не важко зрозуміти, що отримання мисливського квитка є обов'язковою процедурою для кожного громадянина Російської Федерації, який виявив бажання стати мисливцем

Не важко зрозуміти, що отримання мисливського квитка є обов'язковою процедурою для кожного громадянина Російської Федерації, який виявив бажання стати мисливцем.

Цей документ повинен мати кожен мисливець на полюванні, що вже передбачено відповідним законодавством, яке регулює процес полювання. Якщо у Вас не буде при собі цього документа, то Ви автоматично будете вважатися браконьєром.

Безумовно, що одним тільки мисливським квитком не звільнишся, оскільки існує ще певний перелік інших обов'язкових дозвільних документів, що дозволяють полювати відповідно до закону.

Про це будемо говорити в інший раз, а зараз повернемося до питання отримання мисливського квитка. Розглянемо докладніше про те, куди слід звертатися із заявою, які документи докладати.

Крім цього, розберемося з тим, хто взагалі може сподіватися на 100% гарантію позитивного рішення, а кому в принципі не варто навіть намагатися звертатися до відповідного органу виконавчої влади.

Вас чекає чіткий план дій по досягненню мети, якої є оформлення головного дозвільного документа для майбутнього мисливця. Не будемо зволікати і приступимо до розбору.

Де можна отримати мисливський квиток?

Зміст статті:

За законодавством прерогатива видачі даного квитка лягає на спеціальний орган виконавчої влади суб'єкта Російської Федерації. Як правило, їм є Департамент природокористування і охорони навколишнього середовища або ж якийсь аналогічний йому.

Справа в тому, що назви подібних державних структур постійно можуть змінюватися, тому не бачу сенсу зупинятися саме на цьому. Ви можете більш детально уточнити цей момент у себе за місцем проживання, оскільки там Вам і потрібно буде писати заяву.

Зайдіть на сайт адміністрації Вашого міста чи області, в якій Ви проживаєте. Там подивіться, хто займається природою та екологією. Ось до таких органам Вам слід звернутися в першу чергу, щоб уточнити момент подачі заяви.

Хто має право отримати квиток мисливця?

Далеко не всім дозволяється ставати мисливцями. Одного Вашого бажання буде недостатньо, адже закон пред'являє конкретні вимоги до бажаючого громадянину.

Заборонено видавати квиток:

  • особам, які не володіють дієздатністю відповідно до цивільного законодавства;
  • особам, які мають непогашену чи не зняту судимість за умисний злочин;
  • особам, які не ознайомилися з мисливським мінімумом;
  • особам, що не досягли 18 років.

Якщо жоден із зазначених вище пунктів не стосується особисто Вас, то можете вільно вирушати в орган влади із заявою та переліком певних документів, щоб приступити до процедури.

Які документи потрібно подати?

    1. Першим у переліку документів виступає сама заява, яке має певну форму. У ньому вказується прізвище, ім'я та по батькові заявника, його дата народження, місце проживання, номер телефону або електронна пошта для зв'язку.
    2. У самій заяві потрібно обов'язково вказати, що Ви ознайомлені з мисливським мінімумом. Крім цього, буде потрібно підтвердити згоду на обробку персональних даних.
    3. До заяви додається копія паспорта.
    4. Ще додатково необхідно надати дві фотографії з розміром 25 на 35 мм, на якій особа заявника має бути розташоване без головного убору в положенні анфас.
    5. Коли відбувається заміна старого квитка на новий, то буде потрібно докласти ще й його, але термін дії старого зразка повинен бути не закінчений. В іншому випадку він вже не знадобиться. Крім цього, цей квиток повинен бути виданий до першого липня 2011 року.

Слід зазначити, що заява необхідно подавати до органу влади в письмовій формі особисто, але є варіант відправки його поштою обов'язково з описом вкладення.

Скільки часу розглядається заява?

Після звернення Вами в уповноважений орган проходить п'ять робочих днів, коли проводяться роботи з перевірки поданих документів та видачі самого квитка. Якщо все буде відповідати вимогам, то Вам зобов'язані видати бажаний квиток.

Коли пройде один місяць після отримання Вами мисливського квитка, то всі дані будуть внесені в охотхозяйственной реєстр. Термін дії цього документа не має обмежень. Платити за саму видачу не потрібно.

висновок

Процедура отримання мисливського квитка не являє собою нічого складного. Тут досить лише правильно оформити заяву і прикласти всі необхідні документи. Якщо все буде зроблено за вимогами закону, то протягом 5 робочих днів квиток буде у Вас на руках.

Коли інформація в заяві виявиться помилковою або будуть допущені якісь помилки, то Ви отримаєте відмову. У такі моменти необхідно заново написати заяву. Термін розгляду буде знову п'ять днів.

Де можна отримати мисливський квиток?
Хто має право отримати квиток мисливця?
Скільки часу розглядається заява?
Де можна отримати мисливський квиток?
Хто має право отримати квиток мисливця?
Які документи потрібно подати?
Скільки часу розглядається заява?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online