ГПУ хотіла зам'яти справу, де фігурує Пшонка і його син - Маселко

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

17440 переглядів

Адвокат Роман Маселко заявив, що керівництво Генпрокуратури намагалося закрити кримінальне провадження, яке стосується екс-генпрокурора Віктора Пшонки і його сина.

Про це член Громадської ради доброчесності при Вищій кваліфікаційній комісії суддів написав в Facebook .

"Керівництво ГПУ намагалося закрити справу стосовно підозрюваних у справі, що стосується Віктора Пшонки та його сина Артема. А вам відомо, що особи в розшуку можуть вільно відвідувати Генеральну прокуратуру на Різницькій, зустрічатися з заступником генпрокурора Юрієм Столярчук", - написав Маселко.

За словами адвоката, особа, якій підготовлено підозра в цій справі, двічі зустрічалося з Столярчук в жовтні 2016 року у вулиці Різницькій.

"Після цього Столярчук 4 місяці просто не підписує вже давно готове підозра даній особі, а потім просто закриває справу без будь-яких підстав і з порушенням своїх прав", - зазначає Маселко.

Згодом, як стверджує адвокат, слідчі департаменту спецрозслідування ГПУ, який очолює Сергій Горбатюк, поновили справу і намагалися передати його до суду.

"Це все відбувається з відома і під прикриттям [генпрокурора] Юрія Луценка. Горбатюк написав не одну доповідну про незаконні дії Столярчука. Але нуль реакції. А [заступник генпрокурора] Анжела Стрижевська готує висновок, що такі постанови Столярчука не підлягають оскарженню", - пише член Громадської ради доброчесності.

Маселко також посилається на Рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокуратури від 22 листопада цього року, яким Столярчук оголосили догану. Як він стверджує, мова йде саме про вищеописаному справі.

17440 переглядів   Адвокат Роман Маселко заявив, що керівництво Генпрокуратури намагалося закрити кримінальне провадження, яке стосується екс-генпрокурора Віктора Пшонки і його сина

"Столярчук Юрій Васильович, працюючи на посаді прокурора - заступника генерального прокурора України, діючи умисно, неправомірно, всупереч вимогам КПК України, Закону України" Про прокуратуру "виніс постанову про закриття кримінального провадження № (Конфіденційна інформація) в частині щодо ОСОБА-2", - йдеться в рішенні КДКП.

Як відомо, влітку 2017 року прокуратура відсудила у Артема Пшонки більше 15 га мисливських угідь в Київській області.

Українська правда

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online