Довіреність на отримання товару: зразок бланка скачати

  1. Довіреність на отримання товару та матеріальних цінностей (ТМЦ): основні поняття Довіреність є основним...
  2. М-2а
  3. Довіреність на отримання ТМЦ від фізичної особи
  4. Довіреність на отримання ТМЦ від юридичної особи
  5. Лицьова сторона
  6. Зворотній бік
  7. Нюанси передачі товару і матеріальних цінностей з використанням довіреності
  8. Зразок довіреності на отримання товару

Довіреність на отримання товару та матеріальних цінностей (ТМЦ): основні поняття

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Довіреність є основним документом, який регламентує особливі обов'язки двох сторін. Видається документ від одного суб'єкта до іншого для надання документа як підтвердження на право третім сторонам.

З усього сказаного можна підвести чітке визначення видається дозволу, яке необхідно для отримання ТМЦ (товарно-матеріальних цінностей).

Безкоштовна консультація юриста по телефону

Задати питання юристу

За Москві і Московській області

Санкт-Петербург і область

Федеральний номер

Таке доручення є правильно заповнений документ, який може бути виданий великим підприємством працівникові для отримання будь-якого товару від постачальника згідно з договором. Крім цього, даний документ може видаватися від фізичної особи іншій фізичній або юридичній особі.

Все що видаються повноваження поділяються на три види:

  • генеральна (документ, який надає найповніший коло дій і повноважень);
  • спеціальна (документ, який уповноважує проведення різних дій з однорідними предметами);
  • разова (видається при необхідності провести термінову дію).

З юридичної точки зору, даний документ необхідний для підтвердження повноважень, а також в ньому вказуються дії, які може здійснювати особистість, якій він виписаний.

Крім цього, бланк, який вказує на повноваження для отримання товарних цінностей відноситься до особливого виду документів, так як зобов'язує відповідальну особу здійснювати різного роду дії. При цьому надаються повноваження в таких випадках можуть видаватися як для покупця, так і для продавця.

В даний час існують тільки дві форми отримання довіреностей.

Вони видаються за формами М-2 і М-2а. Дані документи розрізняються між собою тільки тим, що на бланку М-2 є відривний корінець, а на М-2а корінця такого немає.

М-2

Документоване дозвіл, яке оформляється за формою М-2, може бути зареєстровано лише за відривний корінця. Далі, даний корінець повинен вшивається в книгу, де реєструються дані про всі видані дорученнях.

Крім цього, книга повинна бути оформлена за всіма правилами. Всі листи книги повинні бути пронумеровані і прошнуровані. На останньому аркуші як годиться в офіційних документах обліку, листи скріплюються, і ставиться печатка, яка вказує на кількість листів в даній книзі. Потім ставиться підпис бухгалтера.

завантажити

форму довіреності М-2 в форматі MS Word.

М-2а

Для отримання великої кількості цінностей на підприємствах має місце використовуються бланки, за формою М-2а. Такі бланки при видачі повинні реєструватися в журналі обліку. Журнал обліку видачі довіреностей повинен також бути пронумерований, зшитий і закріплений печаткою.

завантажити

форму довіреності М-2a в форматі MS Word.

Крім цього, в журналі повинні бути розділені рядки і стовпці для вказівки:

  • номера по порядку;
  • точні дати видачі та терміну дії;
  • дані про особу, на яку вона видана;
  • дані про постачальника;
  • підпис особи, хто отримав довірчі особливості;
  • дата виконання доручення.

Слід пам'ятати, що всі бланки повинні зберігатися протягом 5 років постачальниками, покупці зберігають же бланки безпосередньо до терміну їх дії.

Довіреність на отримання ТМЦ від фізичної особи

Довіреність для отримання товарно-матеріальних цінностей може складатися або в друкованій формі, або заповнюється від руки.

У такій довіреності вказується:

  1. Назва документу.
  2. Місце складання.
  3. Дата складання.
  4. ПІБ довіреної особи.
  5. Чи є право передоручення чи ні.
  6. Підпис.
  7. Відбиток печатки або штампа.

Заповнювати документ повинен видає її чоловік. Якщо буде заповнюватися на юридичну особу необхідно вказати ІПН. В іншому довіреності між собою схожі.

Довіреність на отримання ТМЦ від юридичної особи

Великі підприємства мають повне право самостійно виготовляти і приймати форму своєї видається доручення. Головне при складанні такого бланка треба вказати всі необхідні дані про організацію у вигляді розрахункового рахунку, кодів класифікації, ІПН, свідоцтво про Державну .

Крім цього, слід вказати в довіреності керівника, який має право видавати довіреність. Далі, слід в обов'язковому порядку внести в бланк дані представника у вигляді прізвища, імені, по батькові, точної дати народження, паспортні дані та адресу проживання. У документ, крім усього, цього вноситься додатково список товарів, а також доручення.

До оформлення слід підійти з високою важливістю. Неприпустимо на бланку наявність виправлень, помарок, зафарбовування. В іншому випадку документ буде неправильно оформленою і в отриманні товару постачальник може відмовити.

Лицьова сторона

При оформленні бланка слід уважно дотримуватися порядок внесення реквізитів. Якщо будуть порушені інструкції записи реквізитів в бланк, то постачальник має право не проводити відпуск товару.

Порядок заповнення полягає в чіткому дотриманні алгоритму дій. Заповнюється бланк довіреності зверху вниз:

  1. Повна назва організації. При цьому назва повинна бути вказана така ж, як і в установчих документах.
  2. Далі в правому кутку зверху у відповідному полі вводиться код ОКПО .
  3. Номер бланка.
  4. Дата видачі.
  5. Дата останнього дня дії.
  6. Назва організації постачальника і його адресу відповідно до документами.
  7. Назва організації платника і адреса.
  8. У родовому відмінку ПІБ особи, на якого була видана поточна довіреність.
  9. Дані паспорта особи, на якого проведена видача бланка.
  10. Повне найменування постачальника.
  11. Документ, на підставі якого відбувається видача ТМЦ, а також його номер і дата.
  12. Для форми М-2, яка містить додатково відривний корінець заповнення всіх полів відбувається за таким же принципом, всі дані вказуються, як і в основній частині.

Для форми М-2, яка містить додатково відривний корінець заповнення всіх полів відбувається за таким же принципом, всі дані вказуються, як і в основній частині

Зворотній бік

На зворотному боці бланка міститься вся інформація про одержуваному товар. Бланк із зворотного боку має декілька стовпців. Перелік всіх товарно-матеріальних цінностей повинен проводитися за таким порядком:

  1. У перший вноситься порядковий номер.
  2. У другому стовпці вказується назва ТМЦ.
  3. Третій стовпець говорить про одиницю виміру цінностей.
  4. Останній четвертий стовпець вказує кількість одержуваних цінностей.
  5. Далі весь список ТМЦ підтверджується підписом головного бухгалтера і керівника підприємства.
  6. На кожну з підписів ставиться печатка.

На замітку! У разі якщо після заповнення бланка залишилися вільні комірки, необхідно в кожній поставити прочерки.

Нюанси передачі товару і матеріальних цінностей з використанням довіреності

При передачі товару постачальник може у особи, на якого виписаний довірчий бланк запитати документ, що засвідчує його особу. Слід пам'ятати про те, що коли посилаєш людини за товаром, нагадати йому, захопити з собою паспорт.

Крім цього, представник сторони покупця має право вимагати від постачальника супровідні документи. Всі документи передаються після доставки ТМЦ в бухгалтерію.

Зразок довіреності на отримання товару

Доручення

Тридцять перше січня дві тисячі шістнадцятого року.

Місто Саратов, Саратовська область.

Я, громадянин Російської Федерації Вікторов Ігор Володимирович 13.04.1988 року народження, зареєстрований в якості індивідуального підприємця, ІПН 123456789012, паспорт 12 34 123456, виданий 14 квітня 2009 року відділом УФМС Росії по Саратовської області, код підрозділу - 123-456, який проживає за адресою : місто Саратов, вулиця Волгоградська, будинок 1, квартира 2,

ДОВІРЯЮ

громадянину Російської Федерації Алексєєву Івану Семеновичу 31.03.1988 року народження, паспорт 43 21 654321, виданий 10 квітня 2008 року відділом УФМС Росії по Саратовської області, код підрозділу - 123-456, проживає за адресою: місто Саратов, вулиця Залізнична, будинок 2, квартира 1, від мого імені отримати від ТОВ «Офісна техніка» наступні товарно-матеріальні цінності:

  1. Принтер (параметри, його марка, додаткові відомості);
  2. Сканер (відомості про сканер).

У зв'язку з вищевикладеним, надаю право підпису всіх документів, а також вчинення дій, прямо не передбачених цією довіреністю, необхідних для виконання цього доручення.

Підпис: (особистий підпис представника) Вікторів І. В. засвідчую.
Довіреність видана без права передоручення строком на 1 місяць.

Підпис: (особистий підпис довірителя) Алексєєв Іван Семенович.
(Друк індивідуального підприємця).

На підставі всього сказаного слід зауважити, що необхідно ставитися з граничною акуратністю до заповнення бланка. Неприпустимо здійснювати помарки і помилки. Крім цього, слід зауважити, що необхідно чітко розраховувати термін видачі даної документації.

В основному в великих організаціях документовані повноваження видаються на один місяць або квартал, рідше зустрічаються видача таких бланків на один рік і більше. Пов'язано це з забезпеченням додаткової безпеки від керівника організації.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online