Де завантажити бланк довіреності водієві на перевезення вантажу, відповідає закону?

  1. Загальні положення про довіреність для водія
  2. Порядок оформлення довіреності
  3. Зразок довіреності на водія на перевезення вантажу, доступний для скачування, і бланк документа

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Довіреність на перевезення вантажу водієві - бланк скачати читач може по посиланню, яка міститься в кінці статті (як і зразок). Крім того, розповімо, як правильно скласти довіреність таким чином, щоб вона мала юридичну силу і дозволяла водієві здійснювати вантажоперевезення від імені замовника.

Загальні положення про довіреність для водія

Довіреність - це письмове правомочність, що видається від однієї особи іншій на здійснення будь-яких юридично значимих дій. Порядок оформлення документів такого роду регламентований ГК РФ в ст. 182-189.

Довіреність водієві на перевезення вантажу обов'язково повинна бути виконана в письмовому вигляді. Усна передача правомочностей не має юридичної сили. Це розумно, тому що довести факт того, що довіритель дав водієві можливість перевозити вантаж, якщо таке правомочність дано в усній формі, неможливо.

Крім того, обов'язкова вимога до довіреності - вказівка ​​конкретних повноважень особи, якій видано документ. Повноваження повинні бути прописані максимально конкретно, не допускати двоякого тлумачення. Якщо документ оформлений правильно, то він стає обов'язковим для будь-яких третіх осіб, з якими вступає в контакт водій.

Оскільки водієві довіреність видається від організації, закон не пред'являє вимог про її завіренні у нотаріуса. Досить підписи одноосібного виконавчого органу фірми (її директора, генерального директора, президента, і т.д.). Якщо в компанії є друк, необхідно її проставлення. Якщо немає, то такої вимоги не висувають.

Якщо немає, то такої вимоги не висувають

Порядок оформлення довіреності

Документ цілком може бути оформлений своїми силами, при використанні зразка, представленого в кінці статті.

У нього включаються такі дані:

  1. Інформація, що дозволяє ідентифікувати довірителя і повірена особа, зокрема вказівка ​​на найменування організації, її ОГРН, ІПН, адреса місця знаходження, даних про керівника та його посади. Крім того, вказуються П.І.Б. водія, його паспортні дані.
  2. Дата складання документа. Це обов'язково (без зазначення дати складання документ вважається недійсним).
  3. Назва документа (доручення).
  4. Перелік повноважень, переданих водієві.
  5. Термін дії документа. Можливо обмежити можливість перевезення одним або декількома рейсами, або періодом часу.
  6. Вказівка ​​маршруту. У деяких випадках, наприклад при перевезенні небезпечних або великогабаритних вантажів може знадобитися спеціальний дозвіл, на кожну поїздку.
  7. Відомості про можливість передоручення повноважень. Як правило, передоручення неможливо.
  8. Підпис керівника організації (довірителя) і зразок підпису водія.

Таким чином, документ складається без залучення нотаріуса і його складання не тягне виникнення істотних труднощів. При їх виникненні можна звернутися до нотаріуса, який підготує документ і запевнить його.

Зразок довіреності на водія на перевезення вантажу, доступний для скачування, і бланк документа

Зразок довіреності - скачати

Зразок довіреності - скачати

Бланк довіреності - скачати

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online