У Криму знайшли ворота в Боспорське царство

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

© Інститут археології РАН   При обстеженні траси газопроводу «Кубань - Крим» в Кіммерійському валу, званому також Аккозскім, були знайдені ворота, що служили між Боспорським царством і іншою частиною Кримського півострова © Інститут археології РАН

При обстеженні траси газопроводу «Кубань - Крим» в Кіммерійському валу, званому також Аккозскім, були знайдені ворота, що служили між Боспорським царством і іншою частиною Кримського півострова.

Як розповів завідувач відділом археологічної спадщини Державного комітету з охорони культурної спадщини РК Денис Чіхрадзе, об'єкт являє собою дві вежі і проїзд між ними. Ворота розташовані якраз на лінії будівництва газопроводу, передає "Російська газета" .


Вчені досліджували знахідку і після ретельного вивчення прийняли рішення законсервувати об'єкт. «Так як затягувати будівництво газопроводу неприпустимо, було прийнято рішення не змінювати трасу будівництва газопроводу і прокласти трубопровід по лінії проїзду, між двох веж. Це було спільне рішення археологів, будівельників і Держкомітету з охорони культурної спадщини. Таким чином, об'єкт буде законсервовано для майбутніх поколінь », - пояснив Чіхрадзе.


Кіммерійський (Аккозскій) вал - комплексне фортифікаційна споруда, що представляє собою рів з валом, укріпленими проїздами і однотипними вежами-фортами, що відділяє Керченський півострів (його східну половину) від Криму і побудоване близько 2300 років тому.

Вал тягнеться на 40-42 км від Азовського до Чорного моря. За деякими версіями, він побудований ще киммерийцами для захисту своєї держави від набігів інших кочівників. За іншою версією, цей вал був зведений пізніше древніми греками-колоністами в античні часи (IV-III століття до н. Е.) І став найважливішим оборонним спорудженням Боспорського царства.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online