Олександр Сидякін: «Ми ж не унітарна держава!»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

26.07.2017

Депутат Держдуми РФ виступив за продовження договору Татарстану з Москвою і назвав термін вирішення проблем ошуканих пайовиків

На весняній сесії Держдуми депутати прийняли 225 федеральних законів, розповів напередодні на прес-конференції депутат Держдуми РФ по РТ Олександр Сидякін. Серед них - закон про компенсаційний фонд, що посилює вимоги до учасників пайового будівництва. Також на заході, присвяченому підсумкам весняної сесії ГД, кореспондент «БІЗНЕС Online» дізнався, що думає парламентарій з приводу недавнього звернення Держради РТ до Володимира Путіна.

Олександр Сидякін: «Ми стали детально опрацьовувати будь-яку ініціативу - неважливо, від уряду, від наших колег або від третіх суб'єктів Олександр Сидякін: «Ми стали детально опрацьовувати будь-яку ініціативу - неважливо, від уряду, від наших колег або від третіх суб'єктів ...» / Фото: Ірина Єрохіна

«Завершується ОДИН ОБ'ЄКТ - починає привертати До ІНШОМУ»

Чим займалася Держдума в весняну сесію? Про це вчора на прес-конференції розповів депутат ГД від РТ Олександра Сидякін. Було прийнято 225 федеральних законів, а всього з початку роботи Держдуми нового скликання - 470. Це менше, ніж в минулому і позаминулому скликаннях, але пояснюється, за словами депутата, тільки одним - підвищенням якості законопроектів і жорсткістю вимог: «Ми стали детально опрацьовувати будь-яку ініціативу - неважливо, від уряду, від наших колег або від третіх суб'єктів. Мені здається, що раніше такої ретельного опрацювання, яка почалася при новому голові Держдуми, при Володін, не було ».

У ці 225 законопроектів входить великий блок, пов'язаний з посланням президента країни Федеральним Зборам, розповів депутат. Це завдання з грошової політики, бюджету, охорони здоров'я та оборони. Великий блок пов'язаний з ратифікацією міжнародних договорів, одне з найбільш значущих - угода з Сирією по розміщенню військ і боєготовності країни. «Важливий законопроект, на якому я хотів зупинитися - про можливість позбавлення громадянства терористів, а також про можливості спрощене отримання українцями громадянства Росії, без отримання довідок від української держави», - додав Сидякін. Якщо закон приймуть, жителям України достатньо буде письмово запевнити свою згоду про прийняття громадянства РФ.

Одним з найбільш важливих, за словами парламентарія, став законопроект про компенсаційний фонд для учасників пайового будівництва. У масштабах Росії цифри зовсім не маленькі - сьогодні в країні налічується понад 1 тис. Довгобудів і майже 150 тис. Сімей ошуканих пайовиків. У масштабах республіки - 29 об'єктів і понад 6 тис. Осіб. «Ми почали обговорення цього закону в Держдумі на початку сесії - прийняли його в першому читанні, а буквально в останній день - в третьому», - поділився депутат. Він коротко роз'яснив і схему, по якій доведеться працювати забудовникам: якщо раніше вони могли страхувати ризики в страхових компаніях або товариства взаємного страхування, а в разі власного банкрутства тягнули за собою і афілійованих «страховиків» (як це було з «Фоном» і «свеем »), то тепер вони цього зробити не зможуть. Все страхування ризиків - тільки через компфонд. «Тепер 1,2 відсотка від усіх угод, які будуть укладатися за ДДУ, будуть перераховуватися до державного некомерційний фонд. Всі платежі по страховим компаніям зникають, проблемні об'єкти, які будуть виникати в майбутньому, будуть добудовуватися з коштів фонду », - розповів Сидякін.

Нові правила для забудовників будуть діяти не тільки в частині відрахувань, а й в плані вимог. Відтепер будівельні фірми не зможуть безперешкодно розпочати роботу над одним об'єктом, не завершивши попереднього, - для цього їм знадобиться створювати окрему юрособу. «Вимога« один об'єкт - один забудовник »в законі є, воно з'явилося з ініціативи уряду. Завершуєш один об'єкт - починаєш залучати по іншому. Або юрособа нове створювати - з ТОВ, статутним капіталом, який відповідає вимогам закону, - і залучати гроші тільки по цьому об'єкту », - пояснив депутат кореспонденту« БІЗНЕС Online ». Нові поправки, за його словами, вступлять в силу через півроку.

Розповів Сидякін і про те, коли в Татарстані планують вирішити проблему обдурених пайовиків. Нагадавши, що в республіці створено фонд по роботі з пайовиками і вкладниками, в який передано 739 га землі (правда, поки без комунікацій), депутат запевнив присутніх, що протягом 5 років проблеми ошуканих пайовиків вирішать.

Сьогодні в країні налічується більше 1 тис Сьогодні в країні налічується більше 1 тис. Довгобудів і майже 150 тис. Сімей ошуканих пайовиків Фото: duma.gov.ru

БЛАГОУСТРІЙ НА ФЕДЕРАЛЬНОМУ РІВНІ

Зупинився Сидякін і на блоці питань, пов'язаних з житлово-комунального господарства. З 1 січня 2017 року загальнобудинкові потреби увійшли в розділ «Житлові послуги», і їх, згідно з діючими нормами, потрібно було платити за нормативами, нагадав він: «Нормативи у нас в республіці були затверджені, в цілому вони зараз не вище середнього по Росії. Але буквально в останній день засідання Держдуми була прийнята ініціатива, що за рішенням мешканців загальнобудинкові потреби можуть оплачуватися не тільки за нормативами, але, якщо проведені енергозберігаючі заходи, то і за показниками приладів обліку ». В майбутньому при проведенні капремонту в під'їздах будуть встановлюватися автоматизовані системи зняття показань, і це в перспективі дозволить позбутися від проблеми ОДН в принципі, вважає депутат.

Сидякін розповів, що, крім іншого, він виступив автором ініціативи по безкоштовній приватизації: «Ви пам'ятаєте, що з 1 березня кожного року ми думаємо, буде продовжена приватизація чи ні. За моєю ініціативою приватизація продовжена назавжди, безстроково, для всіх. Ми тепер не будемо до цієї теми повертатися », - пообіцяв він. Останньою ініціативою, про яку розповів депутат, стала зміна правил благоустрою, в рамках яких у регіонів з'явиться можливість штрафувати за незаконну парковку на газонах, а власників будівель зобов'яжуть стежити за прилеглими територіями. «Ми пропонуємо встановити єдині правила благоустрою на федеральному рівні. Законопроект внесений в уряд, на нього отримано позитивний висновок », - підсумував депутат.

Олександр Сидякін: «За моєю ініціативою приватизація продовжена назавжди, безстроково для всіх Олександр Сидякін: «За моєю ініціативою приватизація продовжена назавжди, безстроково для всіх. Ми тепер не будемо до цієї теми повертатися »/ Фото: Ірина Єрохіна

«СУБ'ЄКТИ ВСЕ РІЗНІ, ОДИН МОЖЕ МАТИ ДОГОВІР, А ІНШИЙ - НІ»

Незважаючи на оптимістичний настрій, заданий депутатом, питання журналістів цікавили зовсім не пусті. «Як змогли красноярські депутати збільшити собі зарплати вдвічі?» - поцікавився хтось із залу. «Натисканням кнопок. Ось так натиснули - і зробили », - спробував було відбутися жартами Сидякін, тут же, втім, нагадавши, що депутати незабаром скасували своє рішення - позначився громадський резонанс.

Чи не могли залишити поза увагою і активно обговорювану останнім часом тему про розмежування повноважень між Татарстаном і Москвою. «Маючи можливість виходити з ініціативою, чому ви або ваші колеги-депутати з Татарстану не виступив з ініціативою про продовження або підписання нового договору між Татарстаном і Росією?» - запитали у парламентарія. Він зауважив, що сторони договору - республіка і президент, а Держдума в узгодженні і підписанні цього договору участі не бере. «Є республіканська законодавча влада - вона виступила з ініціативою», - зауважив Сидякін, але тут же визнав, що сам він депутатів Держради повністю підтримує. - Якщо цього договору не буде, то від цього добре нікому не буде. А якщо він буде - від цього буде добре 4 мільйонам осіб, які живуть в нашій республіці ». Він додав, що нічого поганого в винятковості Татарстану не бачить: «Суб'єкти все різні: один може мати договір, а інший - ні. Один вибудовує концепцію свого законодавства, виходячи з того, що договір є, а другий на це не звертає уваги. Ми ж не унітарна держава! Ми брали таку норму, яка дозволяє окремого суб'єкта мати такі договори, мати свої конституції. Ми брали її всенародним голосуванням, на референдумі, в 1993 році. Якщо така норма є - значить, вона повинна жити, вона не повинна бути мертвою ».

Свого часу договір допоміг підштовхнути розвиток республіки, нагадав депутат: «Якийсь регіон може похвалитися, що жоден платник податків великий не втік? Ніхто. Навіть сусіди наші. Хоча мали такі ж можливості. І видобуток була, і переробка. Де зараз платять податки? У Московській області, в Петербурзі. А у нас платять все тут », - продовжував розвивати тему Сидякін. Саме тому економіка Татарстану на тлі інших регіонів демонструє зростання. «Навіть коли є федеральне падіння загальне, то у нас зростання - 0,4 відсотка за минулий рік. Завдяки цьому ми стійкі. Одна з причин, що у нас особливий статус ».

«Як змогли красноярські депутати збільшити собі зарплати вдвічі?
«Маючи можливість виходити з ініціативою, чому ви або ваші колеги-депутати з Татарстану не виступив з ініціативою про продовження або підписання нового договору між Татарстаном і Росією?
Свого часу договір допоміг підштовхнути розвиток республіки, нагадав депутат: «Якийсь регіон може похвалитися, що жоден платник податків великий не втік?
Де зараз платять податки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online