Матеріальна допомога матерям-одиначкам

  1. Види посібників, на які має право самотня мати
  2. Порядок призначення допомоги одиноким матерям
  3. Документи, які необхідні для призначення допомоги
  4. Додаткові види допомоги, які можуть отримувати одинокі матері

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Допомога матерям-одиначкам закріплена на державному рівні нормами Закону «Про державну допомогу сім'ям з дітьми». Цим нормативно-правовим актом передбачено перелік виплат, які адресовані матері в зв'язку з народженням дитини, а також додаткові щомісячні посібники та компенсаційні виплати.

Види посібників, на які має право самотня мати

Допомога матерям-одиначкам закріплена на державному рівні нормами Закону «Про державну допомогу сім'ям з дітьми»

Матеріальна допомога матерям одиначкам в обов'язковому порядку включає одноразові і щомісячні посібники, які включають в себе:

  1. Одноразова виплата жінці, яка на ранніх термінах вагітності (до дванадцяти тижнів) звернулася до медичного закладу і стала на облік. Даний посібник виплачують за місцем роботи.
  2. Одноразова допомога, яка виплачується при народженні дитини. Ця виплата здійснюється або за місцем роботи, або органами РУСЗН.
  3. Допомога на дітей одиноким матерям. Така виплата надається матері, яка має дитину і виховує його одна до його повноліття. Розмір цієї допомоги не може становити суму меншу 30% від прожиткового мінімуму, який встановлюється для дитини певного віку. Розраховується в кожному індивідуальному випадку і безпосередньо залежить від доходу сім'ї за останні шість місяців.

Порядок призначення допомоги одиноким матерям

Допомога матері-одиначці призначається на підставі заяви, яка надається самою самотньою матір'ю або батьком, одночасно з пакетом документів. Виплачують його до тих пір, поки дитина не досягне повноліття. Якщо ж дитина продовжує навчання стаціонарно, то максимально допомога може виплачуватися, поки особа (колишній дитина) не досягне двадцятитрирічної віку.

Виплати проводяться з того моменту, коли особа, яка має на це право звернулося із заявою до органів УСЗН, а не з моменту виникнення права на цю допомогу.

Документи, які необхідні для призначення допомоги

Одночасно із заявою подаються такі документи:

  1. копія свідоцтва про народження дитини.
  2. Довідка, видана органами РАГСу, яка уточнює, на яких підставах були внесені відповідні відомості про батька дитини в книгу реєстрації.
  3. Оригінал довідки, що підтверджує факт проживання дитини тільки з матір'ю (або ж з батьком, якщо немає матері).

Додаткові види допомоги, які можуть отримувати одинокі матері

Крім перерахованих вище різновидів посібників, матеріальна допомога матерям-одиначкам може виплачуватися і додатково в різних регіонах Росії. Так, наприклад, в Москві одноразова виплата покладається тим одиноким матерям, які не досягнули тридцятиріччя.

Наступною різновидом матеріальної допомоги виступає допомога, що виплачується щомісяця матері, поки дитині не виповниться півтора року.

Слід пам'ятати, що всі зазначені виплати, які можна узагальнити одним поняттям «матеріальна допомога» мати-одиначка може отримувати тільки в разі присвоєння в установленому нормами чинного законодавства порядку відповідного статусу. Цей статус не надається автоматично при реєстрації дитини , Для його отримання необхідно звернутися в орган УСЗН.

При цьому, всі документи (вірніше, їх копії) надаються в органи РУСЗН за місцем прописки, а не фактичного проживання. Крім копій, з собою одинока мати повинна мати оригінали всіх документів, що надаються.

Даний статус не може бути присвоєний жінці після оформлення розірвання шлюбу , А також в разі смерті особи, зареєстрованої як батька дитини.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online