Заради нового кар'єра сотні людей в Кривому Розі будуть виселені зі своїх будинків і квартир

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Автор: Super User Опубліковано: 10 января 2017

Під знесення в селищі Рудникове в Кривому Розі потрапляють 202 будинки приватного сектора, багатоквартирні будинки, 347 садиб, школа, дитсадок, амбулаторія ... І все це - заради канадських бізнесменів ... Саме про це насправді говорив мер Кривого Рогу на зустрічі з канадською делегацією в минулому році?

Радіти цій новині чи ні? Канадці збираються будувати в Кривому Розі Шимановський гірничо-збагачувальний комбінат!
На початку 2017 року мешканцям селища Рудникове було не до святкувань. Вирішувалося питання - коли і як їх будуть виселяти з рідних осель!
У переповненому актовому залі місцевої школи зібралися і старі, й малі - всі, хто за станом здоров'я міг пересуватися самостійно.
Усі присутні уважно слухали генерального директора Шимановського ГЗК, віце-президента канадської компанії «Блек Айрон» (в перекладі - «чорний метал») Миколи Володимировича Байрака.
Ялин так і лився з вуст високопоставленого топ-менеджера:
- За останні десятиліття це перший масштабний інвестиційний проект, який за сприятливих умов буде реалізовуватися в Україні. На території, що межує з селищем Рудникове Центрально-Міського району Кривого Рогу, буде відкритий рудник по видобутку залізистих кварцитів відкритим способом. На цей рахунок уже є «добро» вищого керівництва України, рішення Криворізької міської ради від 21 жовтня 2015 року, спеціальний дозвіл на користування надрами та багато інших документів.
Для довідки, новий ГЗК займе 269,6 га криворізької землі. Його довжина - 2200 м, ширина - 1000 м, глибина - до 250 м. Річна продуктивність по сирій руді - 35 млн. Тонн на рік. Тобто, за нинішніми світовими цінами в 60 доларів за тону руди, річний дохід компанії складе близько 2 мільярдів доларів.
Ласий шматочок, чи не так?
За словами гендиректора, попередньо визначені дві дати початку будівництва Шимановського кар'єра:
- оптимістична - 2018 рік,
- песимістична - 2021-2022 роки.
- А що ж робити нам? - зависло в повітрі питання присутніх місцевих жителям, яких будуть виселяти з рідних осель ...
Мешканцям будинків, які підлягають знесенню, підприємство виплатить в повному обсязі компенсацію відповідно до законодавства України.
- А крім цього ми реконструюємо загальноосвітню школу, побудуємо дитячий садок, благоутсроім в новому місці амбулаторію первинної медичної допомоги, побудуємо дорогу від Миколаївської траси до Степового і Рахманівка, - додав Микола Байрак. - Будуть виконуватися і багато інших необхідних роботи.
Виступаючі далі депутат Центрально-Міського районного в місті ради Володимир Сацький, екологи, представники громадськості запевнили, що вони будуть тримати на постійному суворому контролі будівництво. Загальні збори в цілому підтримало реалізацію українсько-канадського проекту. Створено комітет представників від місцевої громади.
Тільки сайту Весь Кривий Ріг незрозуміло - чому ці збори трималося в строгому секреті, і про нього стало відомо постфактум. Чому канадці починають свою роботу в Кривому Розі з маніпуляції громадською думкою? Чому не були запрошені на зустріч з місцевими жителями активісти та політики?
Сподіваємося, після нашої публікації, дана проблема потрапить у фокус зору таких ...

Юрій Потупчик,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар

Саме про це насправді говорив мер Кривого Рогу на зустрічі з канадською делегацією в минулому році?
Радіти цій новині чи ні?
Ласий шматочок, чи не так?
А що ж робити нам?
Чому канадці починають свою роботу в Кривому Розі з маніпуляції громадською думкою?
Чому не були запрошені на зустріч з місцевими жителями активісти та політики?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online