ЖКГ в режимі онлайн

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

iakovenko123 / Depositphotos   Коли мова заходить про впровадження ботів в спілкування зі споживачем, багато хто уявляє голосового помічника Алісу від компанії «Яндекс» або робота Софі, яка невимушено розмовляє з Германом Грефом iakovenko123 / Depositphotos

Коли мова заходить про впровадження ботів в спілкування зі споживачем, багато хто уявляє голосового помічника Алісу від компанії «Яндекс» або робота Софі, яка невимушено розмовляє з Германом Грефом. В реальності все прозаїчніше і зрозуміліше.

З точки зору бізнесу і боти, і чатбот - це елементарний спосіб дати клієнту можливість швидко виконати стандартні побутові завдання, а зовсім не штучний інтелект або цікавий віртуальний співрозмовник.

В останні кілька років намітилася цікава тенденція: відроджується «друковане слово». Всі люди все менше говорять по телефону і все більше шлють текстових повідомлень в месенджерах. В кінці 2017 року компанія Mediascope склала рейтинг найпопулярніших сервісів для обміну повідомленнями на території Росії. Лідером за кількістю користувачів стало додаток WhatsApp, друге місце зайняв Viber. На третьому, четвертому і п'ятому місцях відповідно (з істотним відривом від лідерів) розташувалися Skype, Telegram і Facebook Messenger.

7 способів оплатити комунальні послуги

5 кіл пекла для тих, хто не платить комуналку

«Намітився перехід від красивого і складного дизайну мобільних додатків до простої текстової середовищі чатбот. Чатбот дають доступ до широкого спектру послуг, і мова не тільки про оплату рахунків за ЖКП, але і, наприклад, про можливість оперативно зв'язатися з компанією, що управляє через миттєві повідомлення. Використання месенджерів в сфері послуг - це новий етап їх розвитку. Тепер користувачеві не доведеться завантажувати черговий додаток і розбиратися в його функціонал - він може використовувати вже встановлений на мобільному пристрої месенджер », - зазначає співзасновник чат-платформи Sherlock Platform В'ячеслав Попков. Його чат-платформу вже активно використовують жителі Єкатеринбурга. Сьогодні за допомогою бота платіжного сервісу «Фрісбі» на базі Sherlock Platform можна скористатися послугами понад півтори тисячі компаній, що мають акаунти в Telegram або месенджері Facebook. Бот дозволяє не тільки перевести грошові кошти за призначенням, а й подати показання лічильників, уточнити інформацію про стан особового рахунку, підключити нагадування про послуги або зв'язатися з оператором цілодобової служби підтримки.

ulyana_andreeva / Depositphotos ulyana_andreeva / Depositphotos

У сферу ЖКГ мобільні технології приходять повільно. Але і тут набирають популярність спеціальні сервіси на базі соціальні мереж, месенджерів або мобільних додатків. По-перше, це онлайн-оплата рахунків за ЖКП і можливість контролювати витрати. По-друге, це дистанційне оформлення заявок і моніторинг статусу їх виконання, а також замовлення додаткових послуг (прибирання, ремонт техніки, установка вікон і т. Д.).

Керуючі компанії через месенджери або додатки можуть автоматично висилати нагадування про оплати, терміни передачі показань лічильників і повідомлення про зміни режиму роботи служб.

Як розрахувати плату ТСЖ за різні види послуг?

Чи повинні мешканці з тимчасовою реєстрацією оплачувати комуналку?

Типова проблема, з якою час від часу стикаються мешканці багатоквартирних будинків (особливо гігантських новобудов), - неможливість узгодити час і місце зустрічі для загальних зборів. Навіть якщо зборів і трапляються, то, як правило, вони сильно затягуються, і замість заявлених питань починається обговорення всього підряд ...

З такою проблемою зіткнувся і голова ради мешканців багатоквартирного будинку, а в минулому - муніципальний житловий інспектор Костянтин Орлов. Для того щоб вирішити проблему, він придумав проект «Домсканер» - систему для проведення зборів власників онлайн. Додаток допомагає правильно сформувати питання для того щоб винести його на голосування, попереджає власників про терміни збору голосів і, власне, збирає їх в режимі онлайн (через особисті кабінети). Крім того, передбачені нагадування про голосування (так як власників нерідко потрібно спонукати до дії), і в результаті весь цей функціонал допомагає не тільки набрати необхідний кворум, але і скласти легітимний протокол зборів.

kasto / Depositphotos kasto / Depositphotos

«Нерідко саме через те, що у жителів не виходить колективно приймати важливі рішення, вони в звичайно рахунку залишаються незадоволені роботою керуючої компанії (і в підсумку змінюють її на іншу або створюють ТСЖ), - коментує сам Костянтин Орлов. - Мобільні технології допомагають оптимізувати процес прийняття рішень, пов'язаних з роботою КК. Я думаю, в найближчі 3-5 років багато хто прийде до того, що почнуть проводити загальні збори власників дистанційно ».

Чи можу я продати або обміняти квартиру з боргом?

Особистий досвід: чи варто міняти лічильник на 3-тарифний?

Додатки, подібні «Домсканеру», підходять не тільки для голосування і проведення опитувань, але також потрібні, щоб спростити процес взаємодії жителів і керуючої компанії (і іноді - щоб автоматизувати деякі побутові процеси). Для КК таке нововведення теж буде вигідним: скорочуються заборгованості за ЖКП, оперативно формуються звіти про діяльність компанії. Крім того, через додатки КК можуть пропонувати мешканцям додаткові послуги і розповідати про нові.

«Головна мета впровадження нових технологій - це, звичайно, мінімізація тимчасових і трудових витрат мешканців того чи іншого будинку. З точки зору бізнесу сучасні канали зв'язку дозволяють оптимізувати роботу бухгалтерів, роблять більш простим контроль над виконанням заявок. Мобільні технології допомагають сформувати співтовариство сусідів, залучити їх до життя кварталу і дисциплінувати в питанні оплати комунальних послуг. Сьогодні більше половини жителів обслуговуваних нами будинків - учасники груп нашого забудовника в соціальних мережах. Компанія проводить skype-консультації для власників, а також використовує веб-платформу, яка допомагає спростити процес оплати рахунків і здачі показань лічильників », - ділиться досвідом генеральний директор керуючих компаній на об'єктах, побудованих петербурзьким забудовником« Ленстройтрест »Олена Лобанова.

НЕ пропустіть:

Як зупинити оплату комуналки в порожній квартирі?

Пільги на оплату ЖКП. Коли, кому, скільки?

Скільки коштують послуги ЖКГ в різних районах Москви і Підмосков'я?

Повний рейтинг 250 міст Росії за якістю життя

Статті не є юридичною консультацією. Будь-які рекомендації є приватною думкою авторів та запрошених експертів.

Як розрахувати плату ТСЖ за різні види послуг?
Чи повинні мешканці з тимчасовою реєстрацією оплачувати комуналку?
Чи можу я продати або обміняти квартиру з боргом?
Особистий досвід: чи варто міняти лічильник на 3-тарифний?
Коли, кому, скільки?
Скільки коштують послуги ЖКГ в різних районах Москви і Підмосков'я?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online