На Україні почалося голосування на місцевих виборах

  1. Вибори не для всіх
  2. За виборами стежитимуть

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Донецькій і Луганській областях вибори проводитися не будуть У Донецькій і Луганській областях вибори проводитися не будуть   Фото: ТАСС, Віктор Драчев   Москва

Фото: ТАСС, Віктор Драчев

Москва. 25 жовтня. INTERFAX.RU - Стартувало голосування на чергових місцевих виборах на Україні, виборчі дільниці відкрилися о 8.00 за місцевим часом. Громадяни зможуть проголосувати до 20.00.

Всього голосування пройдетна 33 тисячах виборчих дільницях.

На нинішніх виборах обираються мери 358 міст обласного і районного значення, причому в містах з чисельністю виборців понад 90 тис. Чоловік (за даними ЦВК їх налічується 38) вони будуть проводитися в два тури, якщо в першому жоден з кандидатів не набере 50% голосів .

В цілому по Україні проводиться близько 20 тисяч виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Вибори не для всіх

Вибори не будуть проводитися в Донецькій і Луганській областях, а також в 91 населеному пункті Донецької та 31 - Луганської областей на підконтрольній Україні території, в яких неможливо забезпечити безпеку виборців і членів виборчих комісій. Перелік таких населених пунктів затвердила Центральна виборча комісія на підставі подань голів Донецької і Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій. Також не будуть проводитися вибори депутатів Донецького і Луганського обласних рад.

На виборах не мають права голосу військовослужбовці строкової служби, громадяни України, які проживають за кордоном, а також визнані судом недієздатними і які відбувають покарання в місцях позбавлення волі.

За висновком експертів, не всі з 86 партій, представники яких включені до складу тервиборчкомів, беруть участь у виборах.

У самопровозглавшенной Луганській народної республіки планували провести власні вибори в місцеві органи влади 1 листопада, а в ДНР - 18 жовтня. Однак потім глава ЛНР переніс місцеві вибори на 21 лютого 2016 року, а глава ДНР переніс вибори в очолюваної ним республіці на 20 березня.

За виборами стежитимуть

Це перші місцеві вибори на Україні, на які прибуде велика кількість міжнародних офіційних спостерігачів - ЦВК зареєструвала їх понад 1,5 тисячі, найбільшу кількість - від БДІПЛ ОБСЄ (684) і ENEMO (383).

На проведення чергових місцевих виборів у державному бюджеті передбачено 1,18 млрд грн, які у вигляді субвенцій перераховані місцевим бюджетам. За оцінкою експертів, ще близько 2 млрд грн на проведення виборів витратять партії.

Термін повноважень новообраних рад поки неясний. У разі прийняття до кінця поточної парламентської сесії змін до Конституції щодо децентралізації, наступні вибори до органів місцевого самоврядування відбудуться восени 2017 року.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online