Команди «Ф-1» не платили податки п'ять років. Ще й отримували мільйонні субсидії від уряду Британії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З 2012 по 2016 роки вісім команд, що публікують фінансову звітність, отримали налогоблогаемого доходу на 241,9 мільйон доларів (дані по податках за 2017-й поки недоступні). Тим самим сума сплачених до скарбниці держав (здебільшого Великобританії) коштів повинна була дорівнювати 62,6 мільйонам доларів.

Однак, як з'ясувалося в липні після подачі позову про банкрутство «Форс-Індії» в тому числі за несплачені податки, на адресу команди фактично надходили гроші від податкової служби Великобританії - за п'ять років команда отримала 66,7 мільйонів доларів.

Сума сплачених / отриманих сум, в тисячах фунтів:

Сума сплачених / отриманих сум, в тисячах фунтів:

На прикладі «Форс-Індії» показово можна бачити, як же працюють законні маневри мінімізації витрат на податки. «Рожеві», як і всі інші базуються на Альбіоні команди, скористалися програмою британського уряду щодо отримання субсидій витрат на наукові дослідження і розробки - вона створена для винагороди інвестицій в НДДКР і власні відділи R & D. Субсидія надається в розмірі 12 відсотків витрат на дослідження і розробки та оформляється у вигляді податкового вирахування.

У той же час кількість необхідних до сплати командами «Формули-1» податків може бути надзвичайно мало. Зазвичай держава стягує 23 відсотки з так званої операційного прибутку, але робота в плюс не є головним барометром успіху гоночних команд - вони орієнтуються на результат. Фактично більшість команд щорічно при витратах перевищує обсяг усіх надходжень на рахунки - і різницю погашають або кредитами (або борговими зобов'язаннями), або за рахунок власників. Ідеальним прикладом ситуації є фінансовий звіт «Уїльямса» за 2013 рік: команда оголосила про операційного прибутку в 12,9 мільйонів доларів і повинна була сплатити податків на суму в 3 мільйони. Однак через перейшли з попередніх років збитків компанія отримала чек з податкової тільки на 14 200 доларів - тобто ставка для хлопців з Гроува виявилася на рівні 0,1 відсотка. Очевидно, подібні виплати з лишком компенсуються податковими відрахуваннями за програмою субсидій НДДКР - і тому команди і отримували гроші від уряду на свої рахунки.

У той же час зареєстрована в Італії «Феррарі» з розміщеними на Нью-Йоркській біржі акціями не має доступу до подібних інструментів. В результаті вся компанія (не тільки гоночний підрозділ - його внутрішні фінансові показники офіційно не розголошуються) в минулому році заплатила податків на 242 мільйони доларів. Для порівняння, обидва гоночних підрозділу «Мерседеса» «відбулися» сумою в 35 мільйонів.

джерело: Forbes.com

фото: globallookpress.com / HochZwei / imago

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online