Барнаульцев через прокуратуру намагаються повернути дерева в свій несподівано «облисів» двір

Раптово відкрилася «лісосіка» у дворі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Жителі двох барнаульских будинків - на вулиці Брестській, 14 і проспекті Леніна, 78 скаржаться, що в їхньому дворі незаконно вирубали майже всі дерева. За їх словами, займається знесенням зелених насаджень КК «АСК Плюс» не має для цього жодних підстав.

Мешканка одного з будинків Галина Стахнева розповіла ІА «Банкфакс», що 21 травня разом з сусідами вони застали двір практично «лисим» - від 35 дерев (75% насаджень на цій ділянці) залишилися одні тільки пеньки. Люди звернулися за роз'ясненнями в керуючу компанію, зажадавши надати їм документи, що дозволяють вирубку - висновок про необхідність знесення дерев і порубкових квиток. У «АСК Плюс» в свою чергу відповіли, що підставою для очищення двору від рослинності послужило рішення ради будинку - відповідний протокол був наданий компанії. Однак про проведення зборів з цього приводу ніхто з мешканців навіть не чув.

«Я ж не одна обурена тим, що відбувається - можу назвати ще як мінімум 25 чоловік, і це тільки ті, про кого я знаю. Ніхто не був в курсі. По суті, три людини прийняли рішення відразу за два будинки. Мотивували вони це тим, що восени від дерев багато листя. Крони нікому не затуляли світло, не заважали, будь-якої небезпеки теж не уявляли - всі дерева були відносно молодими », - розповідає Галина Стахнева.

22 травня вона направила заяву в прокуратуру Жовтневого району, вимагаючи припинити вирубування, а також покарати винних і зобов'язати їх відновити насадження за свій рахунок. Її звернення було зареєстровано, його копії пані Стахнева направила першому заступнику голови міської адміністрації по дорожньо-благоустроітельние комплексу Анатолію Воронкова, начальнику відділу житлового нагляду за Барнаулу крайової Держінспекції Ользі Озерова і начальнику управління комунального господарства адміністрації Жовтневого району Ігорю Сеніну. Через два дні ніхто з перерахованих вище не вжив спроб зв'язатися з жінкою.

Зараз керуюча компанія займається вивезенням гілок і чурок. Поки невідомо, чи будуть працівники допілівать залишилися дерева - оперативно отримати коментар від представників КК «АСК Плюс», як і від ради вдома не вдалося.

Варто відзначити, що Барнаулу не вистачило всього декількох позицій, щоб дістати до дна рейтингу якості міського середовища, недавно опублікованого Мінбудом Росії. Серед критеріїв, за якими крайової центр отримав «незадовільно» мало не першим виявилося озеленення. При цьому сквери і парки міста продовжують рідшати, або прагнуть до того: наприклад, в лютому 2018 роки міська адміністрація опублікувала проект благоустрою Демидівської площі, згідно з яким на ній не повинно було залишитися жодного дерева. За згодою адміністрації грунтовно порідшав і парк «Ізумрудний», що викликало бурю обурення серед городян.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online