Стабілізуємо тиск буряковим соком

  1. Експеримент англійських вчених
  2. Чому сік буряка знижує тиск?
  3. Вплив рідини для полоскання рота
  4. Інші переваги соку буряка
  5. застереження

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Рекомендації хороших лікарів щодо лікування високого кров'яного тиску полягають у тому, щоб почати спершу з дієти і фізичних вправ. На жаль, медики часто ігнорують цю раду і призначають негайно приймати ліки за рецептом. Між тим, є прості і природні методи, які можна зробити, щоб взяти під контроль артеріальний тиск. Одне з таких рішень - пити свіжий сік буряка.

Експеримент англійських вчених

Дослідження, проведені в Університеті королеви Марії в Лондоні, показали, що питво двох склянок бурякового соку в день може знизити артеріальний тиск на 10 пунктів. 14 осіб, які брали участь в дослідженні, випивали дві склянки бурякового соку або дві склянки води. Їх артеріальний тиск вимірювали кожні 15 хвилин протягом години до початку дослідження, а потім кожні 15 хвилин протягом наступних 3 годин після вживання соку. Після цього кров'яний тиск вимірювався раз на годину протягом шести годин і, нарешті, знову після 24 годин. У тих, хто пив тільки сік буряка, кров'яний тиск почав падати після першої години. Воно продовжувало падати протягом наступних трьох годин, і в цілому знизилося на цілих 10 пунктів. Цей ефект підтримувався протягом приблизно наступних 24 годин. Ті, пив тільки воду, не відчули зниження кров'яного тиску.

Чому сік буряка знижує тиск?

Нітрати - це солі азотної кислоти, які є необхідним живильною речовиною в грунті, яке поглинається рослинами і використовується в якості основного джерела азоту. Таким чином, нітрати є природною частиною всіх овочів, фруктів і злаків. Буряк - овоч з високим вмістом нітратів, що робить її важливим продуктом в підтримці нормального рівня артеріального тиску. Адже було виявлено, що артеріальний тиск знаходиться на найнижчому рівні, коли концентрація нітратів в крові максимальна. Коли нітрати потрапляють всередину, вони перетворюються за допомогою бактерій, що живуть на мові, в шлунку і тонкому кишечнику в нітрити. Ці нітрити потім всмоктуються в кров як оксид азоту. Більш високі рівні оксиду азоту допомагають розслабитися кровоносних судинах і знизити згортання крові, що покращує приплив крові. В результаті кров'яний тиск стає нижче.

Вплив рідини для полоскання рота

Рідина для полоскання рота знищує бактерії на мові. А нітрати в буряковому соку вступають в реакцію з бактеріями на мові і перетворюються в нітрити. Якщо бактерії були усунені шляхом полоскання рота, перетворення нітратів буде утруднено, і буряковий сік не буде надавати такого впливу на кров'яний тиск.

Інші переваги соку буряка

Буряк - це продукт з високим вмістом вітамінів А, В1, В2, В6 і С, які, як було доведено, позитивно впливають на такі хвороби, як анемія, рак, запор, лупа, хвороби жовчного міхура і нирок. Буряк є хорошим джерелом кальцію, магнію, міді, фосфору, натрію і заліза.

Буряк є хорошим джерелом кальцію, магнію, міді, фосфору, натрію і заліза

застереження

  • Той, хто страждає від каменів у нирках, не повинен споживати багато буряків.
  • Для зниження кров'яного тиску буряком додавайте її в раціон поступово. Почніть з соку з половинки буряка раз в тиждень і поступово збільшуйте кількість. Якщо ви відчуваєте запаморочення протягом першого тижня або двох під час регулярного пиття соку буряка, це пов'язано з вимиванням токсинів, які зберігалися в тілі. Коли токсини видаляються, люди можуть відчувати нудоту та інші подібні симптоми.
  • Подбайте про те, щоб пити побільше води протягом цього часу. Це допоможе вимити токсини з організму і полегшити симптоми. Буряк були визнана ефективним очищувачем і відновником крові.
  • Не забудьте видалити шкірку з буряка, так як інакше сік може бути дуже гірким.

Ягоди для збільшення оксиду азоту

Дослідники в Гельсінкі (Фінляндія) виявили, що ягоди можуть також знижувати кров'яний тиск. Учасники цього дослідження споживали ½ склянки ягід на обід і вечерю протягом восьми тижнів. Протягом цього періоду часу їх кров'яний тиск знизився на 7 одиниць. Це не дивно, так як ягоди є багатим джерелом антиоксидантів і біофлавоноїдів, і також стимулюють рівень окису азоту, який, як ми знаємо, знижує кров'яний тиск. Тобто пару чашок смачних ягід в день допоможе в зниженні кров'яного тиску і дозволить уникнути прийому відпускаються за рецептом ліків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Чому сік буряка знижує тиск?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online