Китайський Новий Рік - фестиваль Весни в Китаї

  1. Другий день У цей день моляться Чайшену - Богу Багатства. Друга важлива традиція - заміжні дочки...
  2. Четвертий день
  3. п'ятий день
  4. шостий день
  5. сьомий день
  6. Восьмий-чотирнадцятий дні
  7. п'ятнадцятий день
  8. Це цікаво - що не можна робити в Новий Рік
  9. Це цікаво - які подарунки дарувати можна, а які не можна

Другий день

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У цей день моляться Чайшену - Богу Багатства. Друга важлива традиція - заміжні дочки можуть відвідати своїх батьків. У старі часи дочка не могла відвідувати свою рідню в будь-який момент, такими були правила. Новий рік вона святкувала з родиною чоловіка, а на другий день вже могла відвідати своїх родичів.

Природно, зараз ця традиція вже не існує в саме такому вигляді. Сучасні китайці просто ходять до родичів дружини в цей день.

Третій день

Це день чиго - Бога Ярого Гніву. У цей день всім варто залишатися вдома і не спілкуватися. Цю традицію зараз ніхто не дотримується.

Четвертий день

Нічого незвичайного.

п'ятий день

Вважається Днем Народження Бога Багатства. Вважається, що феєрверками люди привертають його увагу і заслуговують прихильність цього бога в новому році. На честь Бога Багатства раніше влаштовували вечерю в цей день, але ця традиція зараз майже зникла.

шостий день

Виносять весь накопичився сміття з дому. Протягом попередніх п'яти днів забиратися і виносити сміття - погана прикмета.

сьомий день

Вважається Днем Народження людства, і всі стають старше на один рік саме в цей день. Є традиція готувати в сьомий день кашу з семи овочів і рису, але цей звичай зараз майже забутий.

Восьмий-чотирнадцятий дні

Існує безліч традицій в ці дні, адже на дев'ятий день доводиться День Народження головного божества даосизму - Нефритового імператора Неба. Але зараз ці традиції майже зникли, адже ці дні зараз робітники.

п'ятнадцятий день

Свято ліхтарів.

Це цікаво - що не можна робити в Новий Рік

Китайці під час фестивалю Весни намагаються утримуватися від поганих слів. Це стосується не тільки образ та лайки, а всіх слів з негативним відтінком. Наприклад: смерть, втрата, біль, хвороба і подібні слова. Їх намагаються замінювати якимись синонімами.

Їх намагаються замінювати якимись синонімами

Також китайці вважають за краще не приймати ліки і не звертатися до лікарів, якщо в цьому немає гострої необхідності. Вважається, що в цьому випадку будеш вболівати весь рік. Втім, це повір'я зараз відмирає.

Дуже погана прикмета - розбити щось. Якщо таке сталося, то потрібно акуратно зібрати всі шматочки розбитого предмета в червоний папір і викинути на п'ятий день. Також погана прикмета - забиратися або прати одяг. Ще не варто брати чи давати гроші в борг.

Дуже погано - якщо дитина заплакав, це може принести невдачі всієї сім'ї, тому дітей намагаються балувати і не карати під час фестивалю Весни.

Ще погані прикмети - користуватися голкою або ножицями, стригтися, спустошувати будь-які ємності з рисом, спати після обіду і одягатися в чорно-білий одяг.

Це цікаво - які подарунки дарувати можна, а які не можна

Головний новорічний подарунок у Китаї - це конверт червоного кольору з грошима всередині. Такі конверти дарують навіть дітям, що сильно дивує росіян .

Такі конверти дарують навіть дітям, що сильно   дивує росіян

Ніякого аналога Діда Мороза в Китаї немає, хоча в деяких газетах, журналах або інтернет-сайтах за нього намагаються видати Бога Багатства. Чесно кажучи, така аналогія "висмоктана з пальця", і нічого спільного у цих персонажів немає. Китайські батьки дарують конверти дітям самі і не намагаються стверджувати, що їх приніс якийсь бог.

Крім конвертів з грошима, китайці дарують один одному і звичайні подарунки, але тут діє величезна кількість обмежень.

Не можна дарувати будь-які гострі предмети, що може "обрізати" відносини людей. Не можна дарувати годинник, інакше побажаєте смерті дарувальнику, так як в китайській мові співзвучні слова "годинник" і "кінець". Не можна дарувати парасолі, слова "парасольку" і "розділяти" звучать схоже.

Не можна дарувати дзеркала, перлини, хризантеми, взуття, ремені або краватки, нижню білизну, головні убори та гаманці. Ще не можна дарувати що-небудь, пов'язане з цифрою 4, або чотири предмети. Не можна дарувати щось біле або чорне.

Напевно, тому китайці і вважають за краще червоні конверти з грошима. При такій кількості обмежень, складно щось вибрати.

Хороших свят, і читайте інші цікаві статті про Китай (посилання нижче).

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online