Шахрайство: злочинці представлялися агентами відомої компанії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Агентство нерухомості «Азбука житла» отримало за тиждень п'ять звернень від громадян, які постраждали від рук шахраїв, повідомляють фахівці компанії

Агентство нерухомості «Азбука житла» отримало за тиждень п'ять звернень від громадян, які постраждали від рук шахраїв, повідомляють фахівці компанії.

У відкритих інтернет-джерелах, а саме «З рук в руки», «Яндекс.Нерухомість», «Ціан» і Avito, люди знаходили оголошення про здачу квартири в оренду в найближчому Підмосков'ї і на вимогу «агента» переводили грошові кошти на рахунки людей , які представлялися співробітниками компанії «Азбука Житла» (зокрема, називалися ім'ям Ілля) або власниками квартир. Шахраї використовували для отримання грошей платіжну систему Qiwi.

В оголошеннях було вказано реальну адресу центрального офісу агентства «Азбука Житла» і офіційний сайт компанії, але номери мобільних телефонів 8 (925) 285-43-96; 8-925-287-42-25; 8-926-477-66-53), а також адресу електронної пошти [email protected] не мають відношення до агентству, підкреслюється в повідомленні компанії.

«Агентство« Азбука Житла »ніколи не бере комісію без укладення договору в офіційному офісі компанії і ніколи не просить переводити гроші електронними засобами: через електронний гаманець, з карти на карту, через sms і т. П.», - попереджає компанія.

«Громадяни, які перераховують таким способом гроші« агентам »і« господарям », наражають себе на небезпеку бути ошуканими, - підкреслює керівник департаменту оренди компанії« Азбука Житла »Роман Бабичев. - Не треба звертатися ні в які інформаційні агентства, де за 10 тисяч надають телефони «власників». Ми радимо подивитися в інтернеті, як виглядають документи на право власності на квартиру. Якщо все ж є розуміння, що квартиру можна знайти самому, то перевірку документів краще довірити перевіреним агентствам нерухомості. За невелику суму фахівці перевірять документи і зроблять грамотний договір найму ».

За словами Романа Бабічева, подібні випадки обману бувають, але нечасто: «З а останнім часом це перший випадок шахрайства, коли використовують бренд компанії. За даними «Абетки Житла», постраждало п'ять осіб, але швидше за все, потерпілих набагато більше ».

Якщо громадянин постраждав від рук шахраїв, то він повинен сам подати заяву в поліцію. Однак далеко не всі звертаються в правоохоронні органи. Крім того, справи про шахрайство розкриваються складно. «Правоохоронні органи проводять ряд процедур з пошуку, але знайти винних вдається не завжди», - коментує експерт.

Фото: BillionPhotos.com/Fotolia

НЕ пропустіть:

5 видів шахрайства при продажі вторинних квартир

У Татарстані засудили «чорних ріелторів»

В Омську жінка інсценувала смерть, щоб не платити іпотеку

У Петербурзі гроші пайовиків знайшли на рахунках саєнтологів

Статті не є юридичною консультацією. Будь-які рекомендації є приватною думкою авторів та запрошених експертів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online