Найвищі будівлі Харкова

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Для багатьох харків'ян і гостей міста може здатися дивним, але, перше місце в списку найвищих будівель Харкова займає один з найперших хмарочосів в Радянському Союзі - Будинок державної промисловості - перший «офісний центр» УРСР і СРСР разом узятих, будівництво якого було завершено в далекому 1928 році. Будівля Держпрому розташовується на площі Свободи, 5/1. Найвищий корпус в 13 поверхів досягає у висоту 63 метрів, проте висота першого радянського хмарочоса вважається за найвищої точки - першої телевізійній вежі, встановленої в 1955 році - 108 м.

Будинок державної промисловості

Друге місце займає 27-поверховий житловий комплекс «Монте-Плаза» 2, висота якого становить близько 103 м. Даний житловий комплекс був зданий в експлуатацію в 2011 році і знаходиться він за адресою: проспект Леніна, 41/1. Якщо не брати до уваги висоту першого радянського хмарочоса - Держпрому, то будівля ЖК «Монте-Плаза» 2 по праву вважається найвищою будівлею міста Харкова.

Якщо не брати до уваги висоту першого радянського хмарочоса - Держпрому, то будівля ЖК «Монте-Плаза» 2 по праву вважається найвищою будівлею міста Харкова

Третє місце займають бічні корпусу житлового комплексу «Монте-Плаза» 1 і 3. Висота даних будівель дорівнює близько 101 м. Варто зазначити, що «Монте-Плаза» є багатоквартирний житловий комплекс з прилеглою територією і розвиненою інфраструктурою.

Четверте місце займає ще один житловий комплекс, на цей раз 27-поверховий «Світлий дім», який розташувався по проспекту Леніна, 45. У висоту ЖК «Світлий дім» досягає приблизно 98 м. У 2008 році дана будова було здано в експлуатацію. Крім житлових квартир «Світлий дім» має різні приміщення під торговельні підприємства, а також обслуговування.

Наступними в списку, на п'ятому місці, знаходяться два житлові комплекси. Перший - ЖК «Мир» - 25-поверхова будівля, розташована за адресою: провулок Отакара Яроша, 16. Другий - також 25-поверховий житловий комплекс «Піонер», який знаходиться на вулиці Трінклера, 9. Обидві будівлі мають близько 92 метрів у висоту .

На шостому місці розташувався ще недобудований торгово-розважальний центр «Ковчег», який будується на перетині вулиці Клочківській та вулиці Космічної. Висота споруджуваного ТРЦ «Ковчег» по завершенню буде 89,6 м.

Сьоме місце нашого списку займає новобудова преміум-класу ЖК «Ультра» за адресою: провулок Отакара Яроша, 20. Новобудова була добудована і здана в експлуатацію в 2009 році. Даний комплекс являє собою дві 23-поверхові житлові вежі (трикутної і чотирикутної), висота яких коливається в районі 89 м.

Олександрівська дзвіниця Собору Успіння Пресвятої Богородиці розташувалася на восьмому місці серед найвищих харківських будівель. Дзвіниця собору була побудована в 1844 році в пам'ять Олександра I і перемоги у Вітчизняній війні 1812 року. До початку XXI століття Олександрівська дзвіниця (вулиця Університетська, 11), маючи в висоту 88,9 м, по праву вважалася одним з найвищих кам'яних будівель Харкова, а також мала звання найвищої точки міста.

До початку XXI століття Олександрівська дзвіниця (вулиця Університетська, 11), маючи в висоту 88,9 м, по праву вважалася одним з найвищих кам'яних будівель Харкова, а також мала звання найвищої точки міста

Дев'яте місце займає ще один житловий комплекс-велетень «Перемога», який розташований на розі проспекту Перемоги та проспекту Людвіга Свободи. На даний момент ЖК «Перемога» знаходиться на завершальній стадії будівництва. 23-поверховий житловий комплекс має висоту 87,3 м.

23-поверховий житловий комплекс має висоту 87,3 м

Десяте місце дісталося ЖК «Тріумф», що розташувався за адресою: проспект Леніна 47/1. Монолітно-каркасна двосекційна новобудова в 22 поверху, яку представляє з себе ЖК «Тріумф» досягає 85 м у висоту.

mykharkov.info

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online