Куди можна вступити без ЄДІ після 11 класу?

  1. Чи можна вступити після 11 класу, якщо результатів ЄДІ немає
  2. Які ВНЗ готові прийняти абітурієнтів без ЄДІ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Напевно, кожен школяр і батьки знають, що, випускаючись з 11 класу, потрібно обов'язково здавати ЄДІ, щоб в подальшому мати можливість вступити до вищого навчального закладу Напевно, кожен школяр і батьки знають, що, випускаючись з 11 класу, потрібно обов'язково здавати ЄДІ, щоб в подальшому мати можливість вступити до вищого навчального закладу. Саме результати ЄДІ виступають в ролі основи для випускників 11 класу, які хочуть вступити до ВНЗ, і тільки після здачі іспитів школярі зможуть отримати на руки атестати про повну загальну середню освіту.

Але як же втомлює підготовка до ЗНО, адже до іспитів школярі починають готуватися не з 11 класу, а набагато раніше. Дуже важко набрати необхідну кількість балів, не скориставшись додатковими уроками, які найчастіше проводять приватні репетитори. Ось і доводиться цілими днями сидіти за книжками і зошитами, сподіваючись при цьому здати ЄДІ нормально. Але може і не варто так старатися, а просто спробувати поступити, куди хочеться і без результатів ЄДІ після закінчення 11 класу? Саме цей момент хвилює випускників та їх батьків, тому з ним ми зараз спробуємо розібратися.

Читайте також: Куди піти надходити після 9 класу з трійками

Чи можна вступити після 11 класу, якщо результатів ЄДІ немає

Відповідно до законів, можна поступити після 11 класу до ВНЗ без результатів ЄДІ певної категорії абітурієнтів, якщо при цьому вся необхідна документація ними зібрана і своєчасно перенаправлено в це місце. Діють такі моменти:

  1. Вступити після 11 класу без ЄДІ в ВНЗ можна тим випускникам, які є переможцями олімпіад Всеросійського значення або їх призерами, а також тим школярам, ​​які брали участь або стали призерами олімпіад міжнародного значення. Таким абітурієнтам можна вибирати будь-якого ВНЗ для навчання, куди не потрібно буде надавати результати ЄДІ. Деякі вищі навчальні заклади столиці, наприклад, Державний московський університет сам створює конкурс, при якому абітурієнтам задаються питання на перевірку інтелекту. Якщо абітурієнт стає переможцем або призером конкурсу, то його право зарахувати до університету без екзаменаційних випробувань.
  2. Можна надходити без ЄДІ в ВНЗ, якщо абітурієнт збирається здобувати другу освіту. В цьому випадку необхідно здати ті іспити, які передбачені в закладі, куди подаються документи, і за їх результатами відбувається зарахування.
  3. Можна вступати до ВНЗ випускникам 11 класу без ЄДІ, якщо у них виявлені обмежені можливості. Для такої категорії випускників, які не в змозі здавати ЄДІ в загальному потоці (так як їх здоров'я не дозволяє зробити даний процес), виділяються окремі аудиторії. У цих аудиторіях потрібно буде з'явитися в обумовлений час і здати ті іспити, які встановить ВНЗ. За підсумками екзаменаційних робіт буде встановлено, зарахований абітурієнт в заклад для подальшого навчання.
  4. Без ЄДІ можна переводитися абітурієнтам з одного вищого закладу до іншого. Однак при перекладі, як правило, потрібно здача додаткового іспиту. Це питання вирішується керівництвом того ВНЗ, в який проводиться переклад.
  5. Якщо абітурієнт є іноземним підданим, то йому можна вступити до ВНЗ без ЄДІ. Таким громадянам потрібно просто вибрати вищий заклад, в якому він побажає вчитися, і своєчасно подати необхідний перелік документації.

Які ВНЗ готові прийняти абітурієнтів без ЄДІ

Раніше були перераховані причини, за якими можна піти вчитися туди, куди хочеться, не маючи при цьому на руках результатів ЄДІ. Але що робити тим абітурієнтам, які не підходять ні під один написаний пункт і не змогли гідно скласти державний іспит?

У цьому випадку справи будуть складніше, і проглядається лише два варіанти:

  • вибрати для навчання коледж і, отримавши диплом про його закінчення, вступити до ВНЗ;
  • вступити для здобуття вищої освіти в ВНЗ на факультети, де можна отримати спеціальність творчого характеру.

Перший варіант, звичайно, відніме 2-3 роки, але зате вступати до ВНЗ реально за результатами диплома, отриманого в коледжі.

А другий варіант найбільше підійде творчим натурам, у яких проявляється талант або є бажання його проявити і розвинути. У вищих закладах з творчими факультетами та спеціальностями практично не дивляться на суму набраних балів, для них важливими є вміння малювати, створювати музику і так далі. У таких ВНЗ організовують власні іспити, які несуть творчий характер. А для того щоб зарахування здійснилося, майбутньому студентові необхідно просто проявити свій талант, причому показати його таким чином, щоб всі без винятку його помітили і запам'ятали.

Серед таких закладів слід виділити наступні:

  1. Інститут хорового співу, названий на честь А. Попова.
  2. Столичний слов'янський інститут. В цей ВНЗ можна спробувати поступити без потрібної кількості балів з ЄДІ, але так як відбірковий конкурс досить суворий, то краще за все мати непогані результати державних іспитів. Саме такі поради дають надходять студенти слов'янського інституту.
  3. Будучи іноземним громадянином, можна без ЄДІ стати студентом Інституту дружби народів, в якому в даний час навчається багато іноземних студентів.

Читайте також: Як і хто перевіряє ЄДІ

Прочитавши цю статтю, можна зрозуміти, що отримати вищу освіту без ЄДІ цілком можливо, причому навіть в найпрестижнішому закладі столиці, якщо, звичайно, для оплати навчання досить коштів. Найголовніше - точно поставити перед собою мету і робити все можливе, щоб бажане втілити в реальність.

Але може і не варто так старатися, а просто спробувати поступити, куди хочеться і без результатів ЄДІ після закінчення 11 класу?
Але що робити тим абітурієнтам, які не підходять ні під один написаний пункт і не змогли гідно скласти державний іспит?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online