Трудовий договір і запис у трудовій книжці

  1. Трудовий договір і запис у трудовій книжці
  2. Договір підряду і строковий трудовий договір

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Трудовий договір має письмову форму, підписується двома сторонами, один примірник знаходиться у працівника, другий - у роботодавця. Якщо працівник приступив фактично до роботи, він вважається на неї прийнятим, але угода має бути укладена протягом 3-х днів з моменту, коли працівник приступив до своїх обов'язків (статті 56-84 глави 10-13 ТК РФ від 30 грудня 2001 року ФЗ ).

Трудовий договір і запис у трудовій книжці

Трудовий договір   має письмову форму, підписується двома сторонами, один примірник знаходиться у працівника, другий - у роботодавця Укладення договору

відображається в трудовій книжці . Згадана книжка - це документ про стаж і діяльності працівника. Порядок зберігання і ведення, форма трудових книжок встановлений постановою Міністерства праці РФ від 10 жовтня 2003 року № 69. У разі, якщо робота у працівника основна, а не за сумісництвом, якщо працівник пропрацював понад п'ять днів, укладення трудового договору з записом в трудовій книжці обов'язково.

У разі, якщо робота за сумісництвом, то допускається підписання трудового договору без записи до трудової книжки. При таких обставинах трудова книжка зберігається там, де працівник працює на постійній основі, але за бажанням він може зажадати внести запис до трудової книжки про прийом на роботу за сумісництвом .

Згідно з постановою Мінпраці про порядок ведення трудових книжок, характер терміновості договору не вказується при заповненні трудової книжки, але при звільненні відзначається, що працівник звільнений у зв'язку із закінченням терміну договору .

Договір підряду і строковий трудовий договір

Необхідно розрізняти два різних види договорів:

Договір підряду укладається між замовником і виконавцем в тому випадку, якщо визначений конкретний обсяг робіт, який повинен виконати виконавець, а замовник повинен прийняти роботу, а точніше її результат, і оплатити.

Таким чином, права і обов'язки виконавця і замовника встановлені договором підряду і Цивільним кодексом РФ. Такий вид угоди не є трудовим договором, і запис у трудовій книжці в зв'язку з його укладенням не передбачена.

Слід врахувати, що підрядні договори носять певний ризик для організації або підприємства, так як по ним не сплачуються внески до органів соцстраху та в разі перевірки представники ФСС можуть скрупульозно «копати», чи не повинен договір підряду бути договором, регульованим іншим кодексом.

Трудовий договір, в якому чітко зазначено термін виконання робіт, має свої плюси, як для працівника, так і для роботодавця. Працівник захищений, має стандартний соціальний пакет, роботодавцю ж легше запитати з офіційно оформленого працівника результат його праці. Це відноситься до сезонної роботи, будь-який часовий, за сумісництвом або на час заміщення іншого працівника.

При укладанні договору на термін, для роботодавця важливо не пропустити і повідомити про його припинення договору за три дні до моменту закінчення його дії, в іншому випадку він вважається пролонгованим.

Таким чином, трудова книжка - це один з основних документів працівника, і запис в ній свідчить про його правової захищеності, про те, що його права регулюються трудовими законними та підзаконними актами, кодексом, і він має право на працю, відпочинок, страхування на період хвороби і в разі звільнення.

Дані аспекти є базовими при укладенні трудового договору, однак часом самим розібратися в тонкій мережі юридичних нюансів громадянину без допомоги фахівця в галузі права неможливо. Тому при бажанні підписати договір краще відразу звернутися до фахівця для його діагностики, щоб потім не довелося вдаватися до професіонала за лікуванням.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online