Прописка в Польщі - як оформити українцеві ⋆ ІА "ЕУРАБОТА"

  1. Кому потрібна прописка в Польщі
  2. Реєстрація за місцем проживання в Польщі для іноземців
  3. Прописка в Польщі, ціна
  4. Як отримати мельдунек в Польщі
  5. Навіщо потрібна прописка в Польщі
  6. Прописка в Польщі (відео)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Приїжджаючи на роботу або навчання в іншу країну іноземці стикаються з правилами і законами цієї держави. У Польщі одним з таких правил є необхідність оформлення zameldowanie. Як прописатися в Польщі і що таке мельдунек - прописка в Польщі і розглянемо далі.

Як прописатися в Польщі і що таке мельдунек - прописка в Польщі і розглянемо далі

Кому потрібна прописка в Польщі

Польське законодавство однаково ставиться в питанні реєстрації місця проживання, як до поляків, так і до іноземців, тимчасово проживають на території цієї країни. Якщо людина перебуває в Польській Республіці більш, ніж 90 днів, оформити замельдованіе (прописку) необхідно. Задатися питанням прописки доведеться як приїхали на роботу по польським робочими візами вихідцям з країн СНД, так і жителям Євросоюзу, і громадянам інших країн світу.

Реєстрація за місцем проживання в Польщі для іноземців

Займаються питаннями реєстрації місця проживання громадян спеціальні відділи в місцевих органах влади або муніципалітетах. Оформлення прописки займає мінімум часу, але вимагає деякої посидючості і уважності для того, щоб не довелося цю процедуру проходити повторно.

Місцеві органи видають два види замельдованія. Щодо прописки в Польщі можна почути й інше слово, мельдунек. Це те ж саме, але це слово більше в ходу у поляків.

  • Тимчасова прописка в Польщі. Найчастіше такий мельдунек отримують іноземці, які приїхали працювати за спрощеною схемою. У більшості випадків фірма роботодавець, при запрошенні на роботу співробітника з-за кордону і надаючи житло, допомагає з оформленням такої реєстрації. Термін дії у неї - більше трьох місяців, в залежності від терміну дії робочої візи або тривалості робочого контракту.
  • Постійна прописка в Польщі. Таку реєстрацію оформляють самі поляки, а так само іноземці, у яких оформлений польський ПМЖ. Вона безстрокова і при зміні місця проживання доводиться міняти і мельдунек.

Прописка в Польщі, ціна

Незважаючи на загальну необхідність і обов'язковість проходження процедури реєстрації за місцем проживання людей перебувають тривалий термін на території країни, первинне замельдованіе в Польщі оформляється абсолютно безкоштовно.

Однак в разі втрати підтвердження того, що у вас є тимчасова прописка в Польщі, ціна відновлення цих паперів буде 20 злотих. Так що з метою економії до документів варто ставитися уважно і дбайливо.

Як отримати мельдунек в Польщі

Для перетнули кордон країни і приїхали на тривалий термін перебування в державу визначено такий порядок прописки в Польщі в 2017 році. Протягом двох днів після прибуття за місцем проживання громадянина Польщі, так само, як і іноземцю, необхідно звернутися до відділу муніципалітету займається реєстрацією громадян і подати пакет документів. Формально це є обов'язком всіх іноземців. Співробітник відділу перевіряє цей пакет на місці, і в разі, якщо всі документи відповідають законним вимогам, зобов'язаний видати звернулася бланк з підтвердженням прописки.

  • Паспорт, або інший документ, що підтверджує особу
  • Заповнена на місці латиницею заяву
  • Підтвердження легального перебування на території Польщі. Це може бути віза, карта побиту або вид на проживання в Польщі
  • Договір оренди нерухомості з обов'язковим пунктом про можливість реєстрації місця проживання. До речі договір оренди може бути не тільки на квартиру, але і на місце в гуртожитку або хостелі

Важливий нюанс: фізична присутність господаря нерухомості не обов'язково, досить документального підтвердження того, що власник не проти те, щоб на його житлоплощі були зареєстровані треті особи.

У тих випадках, коли необхідна реєстрація осіб, які не досягли повноліття або які визнані недієздатними в відділ муніципалітету доведеться звертатися офіційним поручителям. У більшості випадків такими виступають батьки або опікуни. Іноді, для реєстрації неповнолітніх іноземних студентів, які здобувають освіту в Польщі, поручителем може виступити викладач ВНЗ або директор гуртожитку.

Навіщо потрібна прописка в Польщі

З 2016 скасовані всі штрафні санкції і, відповідно, пошук незареєстрованих і контроль за замельдованіем не проводиться. Проте, в разі, якщо мельдунек в Польщі ми отримали, при оформленні будь-яких документів можуть виникнути складності. Що дає прописка в Польщі:

  • Можливість отримання польського ідентифікаційного номера
  • Навчання в університеті (або будь-якому іншому навчальному закладі)
  • Відкриття рахунку в банку і взагалі користування всіма банківськими послугами
  • Придбання страхового поліса
  • Мельдунек на карту побиту
  • Відкриття індивідуального підприємництва
  • Оформлення документів на придбане рухоме майно

Отже, підбиваючи підсумки під вище сказаним можна з упевненістю стверджувати, що відповідь на питання чи потрібна прописка в Польщі, однозначно ствердна. Наявність замельдованія дає цілий ряд переваг. Отримати бланк, який підтверджує реєстрацію не складно, потрібно вчасно звернутися в муніципалітет і надати достатньо простий пакет документів. Терміни видачі максимально стислі, а результати - приємні.

Прописка в Польщі (відео)

Пропонуємо Вам ознайомитись з відео про те, як отримати прописку в Польщі.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online