Позбавлення водійських прав -нововведенія торкнуться водіїв-новачків

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

20 травня 2018, 7:22 Переглядів: 20 травня 2018, 7:22 Переглядів:   Таке нововведення має підвищити безпеку на дорогах і прищепити водіям більше свідомості і відповідальності за свої вчинки

Таке нововведення має підвищити безпеку на дорогах і прищепити водіям більше свідомості і відповідальності за свої вчинки. Фото: архів. Фото: Віталій Лазебник

Нещодавно, в Кабінеті міністрів змінили діючий Порядок тимчасового вилучення водійських посвідчень. Згідно з новими змінами, у водіїв-новачків за порушення правил дорожнього руху будуть назавжди забирати права .

Нагадаємо, що раніше з'явилося інше нововведення, водіям почали видавати перші права всього на два роки , І з обмеженим правом керування автомобілем - швидкість не повинна перевищувати 70 км / год.

Тимчасові права після закінчення двох років можна обміняти на постійні (які діють 30 років) без складання іспитів і за умови, що було зроблено не більше двох адміністративних правопорушень. Якщо ж було три і більше порушень, тоді для отримання постійних прав потрібно здавати іспит.

Варто зазначити, що рішення про те, вилучаються чи права у водія і на який термін, приймає суд. Поліція становить протокол, забирає права і видає тимчасове посвідчення водія на три місяці.

"Посвідчення водія, яке було вилучено, видається або Національною поліцією України після того, як сплачений штраф, або територіальним сервісним центром МВС після закінчення певного терміну позбавлення права керування, що вирішується в судовому порядку", - розповіли нам в головному сервісному центрі МВС і додали , що проходження повторного навчання в автошколі, а також складання теоретичного і практичного іспиту передбачена тільки в тому випадку, якщо позбавлення прав керування транспортним засобом на певний термін було осуществл ено в судовому порядку.

Таким чином, нова постанова Кабміну поширюється тільки на тих водіїв, які вперше отримали права, що діють два роки. У тому випадку, якщо за ці два роки, водій скоїв три і більше адміністративних правопорушення - для того, щоб отримати права на 30 років, йому доведеться пройти позачерговий медогляд і здати іспит.

Пройти повторне навчання в автошколі власникові "дворічних" прав потрібно буде тільки в тому випадку, якщо за цей термін у нього вилучили права в судовому порядку, тобто спіймали п'яним за кермом і т.д.

Більш детально про те, за що можуть вилучити права і як їх повернути читайте в матеріалі сайту "Сегодня": Безповоротне позбавлення прав: як буде працювати в Україні нова система

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Нововведення про безповоротній позбавлення прав торкнуться тільки водіїв з" дворічними "правами". інші Новини транспорту дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online